Bank Norwegian

Bank Norwegian är en nordisk bank som funnits på den svenska marknaden sedan 2013. Banken erbjuder både produkter för lån- och spar men har främst gjort sig känd som en lånebank. Bank Norwegian ingår i flygbolagets Norwegians koncern och bankens kreditkort har även stark anknytning till flygbolagets resenärer. Bank Norwegian är främst en digital bank och har således inga bankkontor här i Sverige. Däremot har man en banklicens utfärdad av det norska Finansdepartementet. På så sätt kan du känna dig trygg när du ansöker om ett konsumtionslån eller ett kreditkort hos Bank Norwegian. Här kan du låna pengar för både små och stora behov. Du kan ansöka om ett privatlån på alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr. Få andra aktörer erbjuder ett sådant brett lånespann och det finns även få andra banker som tillåter dig att låna så mycket som 600 000 kr utan säkerhet.

Privatlånet hos Bank Norwegian kan användas till ren konsumtion men lämpar sig också för att samla befintliga lån och krediter. Däremot ska det nämnas att räntan på lånet är i det högsta laget. Ansöker du om ett lån här får du räkna med en ränta mellan 6,99-22,99% vilket är aningen högre är låneräntan hos bankens konkurrenter.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
399 kr
Effektiv Ränta
7,20-29,27%
i
Räntan är individuell f n 6,99% - 22,99% och villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett lån på 65 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 15,88%), blir det totala beloppet att betala 91 866 kr, vilket motsvarar 1 531 kr/mån. Lånetid 1-15 år. Max. effektiv ränta 29,27%
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna för stora och små projekt

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om ett privatlån för både små och stora projekt. Banken lägger sig inte i själva syftet till lånet utan låter dig istället låna mellan 5000 - 600 000 kr helt utan säkerhet. Således kan pengarna du lånar användas till alltifrån renovering och konsumtion till att samla dina dyra krediter i ett större lån. Hur mycket du får låna beror dock på hur god återbetalningsförmåga du har. När du lånar hos Bank Norwegian kan du själv välja under hur lång tid du vill återbetala lånet. Du väljer själv en löptid mellan 1-15 år. Om du föredrar en lång löptid kommer detta innebära att den månatliga kostnaden för lånet minskar. Däremot blir den totala prislappen för lånet högre. Vill du komma undan så billigt som möjligt och har möjlighet att lägga att göra en större betalning varje månad så ska du således välja en kort löptid.

När du lånar hos Bank Norwegian så kan du enkelt hålla koll på din kvarvarande skuld. Detta genom att logga in på dina sidor på bankens hemsida. Där kan du även ansöka om bankens övriga produkter så som kreditkort och sparkonto. Du kan även ansöka om att höja ditt lån hos Bank Norwegian om nya behov uppstår.

Ränta & avgifter hos Bank Norwegian

Som vi nämnt så är räntan hos Bank Norwegian något högre än hos andra långivare. Därmed kan det vara en god idé att först jämföra olika lån innan du ansöker om ett privatlån hos denna bank. Om du däremot ämnar att låna ett lågt belopp så som 5000 kr så har Bank Norwegian en bättre ränta än de långivare som erbjuder snabblån. På så sätt kan Bank Norwegian ändå vara ett förmånligt alternativ för dig som låntagare. För närvarande ligger räntan på Bank Norwegians privatlån inom ett spann på 6,99-22,99%. Vart i spannet du hamnar beror på dina ekonomiska förutsättningar samt hur banken bedömer din kreditvärdighet. Utöver ränta tillkommer det en hel del avgifter vilket gör att den effektiva räntan snabbt springer iväg. Lånar du exempelvis 65 000 kr under fem år till en ränta på 13,99% så blir den effektiva räntan för lånet 15,88% (2019-10-11).

Utöver den rörliga räntan tillkommer det en uppläggningsavgift på 399 kr. Som låntagare får du även räkna med en månatlig administrationsavgift på 19 kr. Att skicka in en låneansökan till Bank Norwegian är dock helt kostnadsfritt.

Räkneexempel:

Vid ett lån på 65 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 15,88%), blir det totala beloppet att betala 91 866 kr, vilket motsvarar 1 531 kr/mån. Lånetid 1-15 år. Max. effektiv ränta 29,27%

Grundkrav hos Bank Norwegian

Med tanke på den relativt höga räntan som lånen har så ställer Bank Norwegian överraskande nog ganska höga krav på sina låntagare. Främst vad det gäller ålder på den sökande. Däremot nämner man inget i sina krav om att man måste ha en viss årsinkomst.

  • Över 23 år gammal

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Folkbokförd i Sverige sedan minst 36 mån

Utöver grundkraven som ställs så gäller det att du som låntagare kan påvisa en god kreditvärdighet. Detta bedöms av Bank Norwegian utifrån de uppgifter du lämnat i din ansökan samt en kreditupplysning från UC.

Få ett låneerbjudande direkt

Vill du slippa att sitta och vänta på lånebesked när du är i behov av pengar så kan du vända dig till Bank Norwegian. Här går låneprocessen både snabbt och smidigt och du får alltid ett låneerbjudande direkt efter genomförd ansökan. Etersom Bank Norwegian är en digital bank så sköts hela ansökningsprocessen online. Du slipper därmed lägga tid på en massa krånligt och tråkigt pappersarbete. Följ istället länkarna i denna recension för att komma till Bank Norwegians digitala låneansökan. Där får du ansöka om ett privatlån genom att först välja ett lånebelopp mellan 5000 - 600 000 kr. Du får sedan kryssa i om du tänkt använda lånet för att lösa befintliga krediter och skulder. Därefter får du ange dina personuppgifter och dina kontaktuppgifter innan du går vidare med din ansökan. I ansökningsprocessen ingår det även att du svarar på sedvanliga frågor om din ekonomi, befintliga skulder samt boendekostnader. När alla fält är kompletta identifierar du dig med BankID och skickar in din låneansökan till Bank Norwegian.

När banken fått in din ansökan gör man en snabb kreditbedömning som bland annat består av att man tar en kreditupplysning hos UC. Därefter får du direkt ett besked om huruvida privatlånet blivit beviljat eller inte. Vid godkänt besked får du signera skuldebrev innan Bank Norwegian betalar ut pengarna till ditt bankkonto.

Bank Norwegians kundtjänst

Bank Norwegian besitter en gedigen kundservice dit du alltid kan vända dig om du behöver hjälp med något. På Bankens hemsida återfinns en stor avdelning med information och svar på vanligt förekommande frågor. Vill du få snabb hjälp så kan du använda dig av det kontaktformulär som återfinns på Bank Norwegians hjälpsida. Du kan även ringa in till banken på 0770-45 77 66. Du kan få direkt hjälp och support under bankens öppettider.

Måndag: 10:00 - 16:00

Tisdag: 10:00 - 16:00

Onsdag: 10:00 - 16:00

Torsdag: 10:00 - 16:00

Fredag: 10:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Om du inte vill använda dig av bankens kontaktformulär så når du kundtjänst på mail på post@banknorwegian.se. För information om dina lån eller övriga produkter i banken hänvisar vi dig till dina sidor.

BANK NORWEGIAN

  • SAMLA LÅN
  • HÖJA LÅN
  • ANSÖK ONLINE
  • KÄND AKTÖR