Consector har bytt namn till Lånekoll

Consector namnbyte

Consector har länge varit en känd aktör när det kommer till låneförmedling. Bolaget har sedan starten 2014 hjälpt mängder med svenskar att sänka räntan på sina lån och krediter. Detta genom att erbjuda en jämförelsetjänst där kunder kunnat jämföra erbjudanden från flera olika låneinstitut och banker. Bland de långivare Consector samarbetat med återfinns bland annat Collector Bank, Lendify och Komplett Bank. Att jämföra och förmedla privatlån är något man kommer att fortsätta med men nu under ett nytt namn. Förra månaden bytte Consector namn till Lånekoll och i samband med namnbytet gör man även en helt ny satsning. Denna satsning sker mot bolånemarknaden som Lånekoll strävar efter att digitalisera.

Med Lånekolls bolåneförmedling ska svenskar få bättre möjligheter att sänka sina bolån. Något som kommer att bli uppskattat av många bostadsägare. Bolånemarknaden har nämligen inte alls haft samma snabba utveckling som den övriga lånebranschen. Med anledning av detta har det inte funnits lika stora möjligheter att förhandla sin bolåneränta. Men detta vill Lånekoll nu ändra på.

Digitalisering av bolånemarknaden

I samband med den nya storsatsningen har Lånekoll fyllt på sin kassa med pengar från investerare som tror på bolagets nya inriktning. Detta gör att man nu kan växla upp och expandera verksamheten i rekordfart. Dessutom är Lånekoll (fd Consector) inga nybörjare när det kommer till bolåneförmedling. Redan sedan tidigare har man arbetat tätt tillsammans med bolånepartners så som SBAB, Bluestep, Nordax Bank och Skandia. Men meningen är att listan på bolånepartners ska göras betydligt längre under hösten.

Det slutliga målet är att vara den absolut största plattformen för bolån i Sverige. Trots den pågående förändringen försäkrar man dock sina kunder om att samma personliga service kvarstår även när det kommer till förmedlingen av vanliga blancolån. Du som använt dig av Consectors låneförmedling tidigare kommer med andra ord inte märka någon skillnad när det gäller den avdelningen. Däremot har man utökat sin tjänst med nya smarta funktioner. Och Lånekoll är i grunden ett fintech-bolag så att ännu fler tekniska funktioner kommer dyka upp råder det inget tvivel om.

Appen Lånekoll förbättras

Har du använt dig av Consectors tjänster tidigare så är du säkert bekant med appen Lånekoll 1.0. I samband med Consectors namnbyte och den nya satsningen genomför man även förbättringsarbete med appen Lånekoll. Snart kommer den nya uppgraderade appen att lanseras och den kommer att vara utrustad med ännu mer smarta funktioner. Men redan nu kan du som sitter med många lån dra nytta av Lånekoll appen. Detta är en app som hjälper dig att få en bra överblick över din privatekonomi. Genom att använda dig av Lånekoll appen kan du enklare hålla koll på dina lån. Men du får även möjlighet att sänka din ränta.

Med Lånekoll appen ansluter du dig med BankID och samlar alla dina lån och krediter på ett och samma ställe. Därefter undersöker Lånekoll om det finns förbättringspotential och ser över om du betalar högre ränta än du borde. Det finns även möjlighet att upphandla dina bolån och privatlån direkt i appen med hjälp av Lånekolls kunniga personal. Appen är dessutom helt kostnadsfri och icke-bindande. Du som inte redan har Lånekoll 1.0 får vänta till den nya uppgraderingen kommer. Därefter kan du ladda ner appen i Google Play eller App Store. Ansluter du dig till Lånekolls nyhetsbrev så får du ett utskick så fort Lånekoll 2.0 har släppts.