Lendify

Lendify är inte en vanlig långivare utan erbjuder snarare än plattform där investerare och låntagare kan mötas utan mellanhänder. Lånen som förmedlas hos Lendify är så kallade P2P-lån som är en del av den nya delningstekniken. Genom att ta ett P2P-lån istället för ett vanligt privatlån har du möjlighet att få bättre ränta och villkor. Detta då det inte finns någon bank inblandad som ska tjäna pengar på dig. Istället lånar du av andra privatpersoner som gör en investering i ditt lån. För investeraren innebär detta avkastning i form av sparränta medan det för dig innebär ett mer förmånligt lån. Att låna via Lendifys digitala marknadsplats för lån är dessutom otroligt smidigt. Du slipper sega handläggningstider och byråkratiska låneprocesser. Lendify har den absolut senaste tekniken vilket gör att allt går smidigt från det att du gör din låneansökan till det att lånet betalas ut. Vidare erbjuder man direkt utbetalning vilket gör att du alltid får lånet utbetalt så fort detta godkänts. Lånen som förmedlas är av typen blancolån som inte kräver någon säkerhet.

Att låna via Lendify är säkert och bolaget har tillstånd från Finansinspektionen. Således kan du alltid känna dig trygg med att Lendify följer de regler och lagar som finns. Bakom företaget står även en rad kända investerare så som Jonas Norlander och Anders Borg. Att ansöka om ett lån via denna peer to peer plattform tar enbart 2 minuter. Dessutom binder du dig inte till något genom att skicka en ansökan. Således kan du tacka nej till det låneerbjudande du får om du inte anser detta bra nog.

Lånebelopp
20000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Effektiv Ränta
2,99-20,30%
i
Ett lån på 120 000 kr med 8 års återbetalningstid och årsränta om 9,0% har en effektiv ränta på 9,51%, inkl. uppläggningsavgift på 495 kr och aviavgift på 0 kr (E-faktura). Totalt belopp att betala (inkl. amortering, ränta och avgifter) uppgår till 169 466,52 kr fördelat på 96 avbetalningar, vilket motsvarar 1 765,28 kr/månad.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Ansök om lån på 2 minuter

Via Lendifys plattform för P2P-lån kan du ansöka om ett förmånligt privatlån på 2 minuter. Du kan låna från 20 000 kr upp till 500 000 kr helt utan säkerhet. Du väljer själv önskad återbetalningstid och kan välja en löptid på mellan 1-15 år beroende på vilken månadskostnad som passar din ekonomi. Pengarna lånar du av investerare som anslutit sig till Lendifys marknadsplats för lån. Däremot är det Lendify som matchar investerare och låntagare och därmed sköter hela låneprocessen. Detta är dock inget du kommer märka av då ansökningsprocessen fungerar precis som hos andra långivare med skillnaden att allt går mycket smidigare. För att få låna via Lendify måste du uppfylla bolagets krav. Mer om dessa kan du läsa längre ner i denna recension. I samband med att Lendify gör en kreditbedömning av dig kommer man att ta en UC. Detta leder till att du får en förfrågan i ditt register vilket kan vara bra att veta om på förhand. Din kreditvärdighet kommer inte bara påverka möjligheterna att få ett blancolån via Lendify. Det är även denna som ligger till grund för vilken ränta du erbjuds hos Lendify. Räntan på lånen sätts nämligen individuellt utifrån låntagarens betalningsförmåga.

I skrivande stund kommer lånen hos Lendify med en ränta på mellan 2,95-17% (2019-09-25). Detta innebär en effektiv ränta på mellan 2,95-21,58%. I den effektiva räntan ingår förutom den individuella räntan även en uppläggningsavgift på 495 kr samt eventuella aviavgifter. Däremot har du under lånets löptid möjlighet att få en lägre ränta genom att samla poäng i belöningsprogrammet Lendify Rewards. Poängen får du genm att bland annat betala din månatliga faktura i tid, göra kontoutdrag samt välja specifika betalningsmetoder.

Räkneexempel:

Ett lån på 120 000 kr med 8 års återbetalningstid och årsränta om 9,0% har en effektiv ränta på 9,51%, inkl. uppläggningsavgift på 495 kr och aviavgift på 0 kr (E-faktura). Totalt belopp att betala (inkl. amortering, ränta och avgifter) uppgår till 169 466,52 kr fördelat på 96 avbetalningar, vilket motsvarar 1 765,28 kr/månad.

Grundkrav Lendify

Lendify är en utmärkt aktör att vända sig till om man söker ett konsumtionslån med låg ränta och bra villkor. Med anledning av att lånen är väldigt förmånliga krävs det att du har en relativt ordnad ekonomi för att kunna ansöka om lån via Lendify. Har du exempelvis betalningsanmärkningar eller många förfrågningar är det ett bättre val att vända sig till en låneförmedlare. Har du däremot en städad ekonomi med hög inkomst och få skulder så går det utmärkt att ansöka om ett privatlån via Lendify. Detta under förutsättning att du uppfyller bolagets grundkrav som du kan se nedan.

  • Folkbokförd i Sverige
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • 18 år eller äldre
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Inkomst på 180 000 kr/år eller mer

Om du uppfyller dessa krav så har du goda möjligheter att få ett peer to peer lån bevilat hos Lendify. Tänk dock på att Lendify gör en kreditbedömning av alla som ansöker om lån. Detta för att säkerställa att låntagaren har den kreditvärdighet som krävs samt veta vilken ränta som är aktuell.

Lendify Rewards

Något som gör Lendify till en unik aktör på marknaden är att man erbjuder ett belöningssystem. Detta system går under namnet Lendify Rewards och innebär att man som kund har möjlighet att påverka sin ränta. Lånar du via Lendify så kommer du att samla poäng varje månad. När du samlat tillräckligt med poäng så kommer du att nå en ny nivå i belöningssystemet vilket innebär att du kan få din ränta sänkt. Då gäller det dock att du sköter återbetalningen av lånet och i övrigt agerar som en exemplarisk låntagare. För att aktivera den ränterabatt som du framkallat genom att nå en ny nivå i Lendify Rewards behöver du besöka "Mina sidor". Rabatten du får baseras på den initiala räntan du blivit erbjuden och är således förutbestämd. Om du har en lång löptid på ditt lån och hinner nå den högsta nivån i Lendify Rewards så kan du även tjäna pengar. Detta genom att samla poäng som sedan växlas in mot pengar som återfinns på ett investeringskonto hos Lendify. Med andra ord är du inte längre bara en låntagare hos Lendify utan även en investerare. Är du nyfiken på hur Lendify Rewards fungerar så kan du läsa mer om detta belöningssystem på Lendifys hemsida.

Direkt utbetalning via Trustly

Att ansöka om ett privatlån via Lendifys plattform är både smidigt och säkert. För att inleda ansökningsprocessen behöver du bara surfa vidare till låneplattformen via några av de länkar som finns här på sajten. Väl hos Lendify väljer du önskat lånebelopp samt anger en löptid som passar dig och din ekonomi. Du kan välja en löptid på alltifrån 1 år upp till 15 år. Ju längre löptid lånet har dessto högre kommer den totala kostnaden för lånet bli. Väljer du istället en kort löptid blir totalkostnaden lägre men du kommer att få betala ett högre belopp vare månad. Du kan ansöka om ett lån via Lendify alla dagar i veckan. Här har man nämligen skippat allt vad bankdagar heter och du kan således även få ditt lån utbetalt under både lördagar och söndagar. Utbetalning av lån sker nämligen via Trustly vilket möjliggör en direkt överföring till ditt privata bankkonto.

När du angivit lånebelopp och återbetalningstid får du se en exempelkostnad som utgår ifrån en fiktiv ränta. Den individuella ränta du själv erbjuds får du först reda på efter genomförd ansökan. I ansökningsprocessen hos Lendify ingår det även att du ska lämna uppgifter om din inkomst, sysselsättning och boendeform. Vidare måste du ange dina kontaktuppgifter och ditt personnummer. När detta är gjort krävs det att du identifierar dig med BankID innan du kan gå vidare med din ansökan. Så fort ditt ansökningsformulär är komplett kan du skicka in detta till Lendify. Det kommer då att göras en kreditbedömning innan du får svar på din ansökan direkt på skärmen. Blir lånet godkänt får du granska din ränta innan du signerar lånehandlingar. Därefter betalas pengarna direkt ut till ditt konto. Direkt överföring är för närvarande tillgänglig för dig som har konto i Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Swedbank eller Nordea.

Lendify kundtjänst

På Lendifys hemsida kan du läsa mer om hur det fungerar att ta ett P2P-lån. Där finns även bra information för dig som istället är intresserad av att investera i lån. Lendify har även en komplett kunskapsbank där du enkelt kan söka svar på de frågor du har. Vill du kontakta Lendifys kundtjänst så går detta att göra under veckans alla dagar. Nedan ser du vilka öppettider som gäller för detta bolag.

Måndag: 9:00 - 20:00

Tisdag - Torsdag: 8:00 - 21:00

Fredag: 8:00 - 19:00

Lördag - Söndag: 11:00 - 15:00

För att komma i kontakt med Lendifys kundtänst kan du använda dig av livechatten som företaget erbjuder. Vill du hellre skicka ett mail så gör du detta till hello@lendify.se. Det går givetvis även bra att ringa in till kundtänst och numret som gäller då är 020-203 040.

LENDIFY

  • LÅN UTAN MELLANHÄNDER
  • REWARD SYSTEM
  • SNABB UTBETALNING
  • POPULÄR AKTÖR