Sänk boräntan med en bolåneförmedlare

Sänk boräntan med bolåneförmedlare

Det är ingen hemlighet att allt fler svenskar väljer att ta hjälp av en låneförmedlare när de ska ansöka om lån. Detta för att öka chanserna att få en låg låneränta och bra villkor. Och fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare är många. Dessvärre är det främst när det gäller privatlån och snabblån som jämförelsetjänsterna är aktuella. Fram till nu har det inte funnits många aktörer på marknaden som hjälper till med jämförelse av bolån. Istället har de jämförelsetjänster som funnits enbart fokuserat på jämförelser av listräntor. Exempel på detta är Compricer där besökare kan se listor med listräntor och snitträntor från olika banker och långivare.

För den som sökt hjälp med förhandling av boräntor har alternativen alltså inte varit många. En anledning till att få aktörer fokuserat på bolåneförmedling kan vara storbankernas ovilja att samarbeta. För att en tjänst för bolåneförmedling ska fungera krävs det att banker och långivare ansluter sig till tjänsten. Men kanske har vi börjat se en förändring i och med att Comboloan nu lanserar bolåneförmedling. Genom att ta hjälp av Comboloan har svenskar nu chans att både jämföra bolån och förhandla befintliga boräntor.

Jämför bolån hos Comboloan

Comboloan är sedan tidigare känd för sin förmedling av privatlån. Genom Comboloan har användare kunnat jämföra lån och räntor och på så sätt kunnat sänka sina lånekostnader. Men nu tar Comboloan ett nytt kliv på marknaden och blir även bolåneförmedlare. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen gällande förmedling av bostadskrediter och du kan således känna dig trygg när du använder dig av tjänsten. Genom att ta hjälp av Comboloan när du letar bolån ökar dina förutsättningar att låna till låg boränta. Utöver att jämföra bolån så hjälper Comboloan dig även med att förhandla dina befintliga boräntor. Således kan du vända dig till Comboloan både när du ska köpa bostad eller när du vill flytta dina bolån.

Att använda sig av Comboloan är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något genom att göra en ansökan. Identifiering sker via BankID och hela ansökningsprocessen är väldigt smidig. När du tar hjälp av Comboloans bolåneförmedling så tas enbart en UC. Således samlar du inte på dig en massa förfrågningar i onödan. Istället får alla anslutna banker och långivare dela på den kreditupplysning från UC som tas. Innan du använder dig av tjänsten kan det vara bra att läsa på om bolån och amorteringskrav. Här på Allt om Privatlån finner du en del av den informationen och du kan bland annat få mer information om att låna till kontantinsats.

 Jämför bolån

Flytta bolån eller omförhandla bolån

Sänk boräntan med bolåneförmedlare Om du inte är nöjd med din boränta så är ett första steg att omförhandla räntan. Detta gör man vanligtvis genom att kontakta den bank man har sina lån samlade hos. Men nu kan du alltså även omförhandla dina existerande bolån genom att vända dig till Comboloan. Vill du däremot flytta dina bolån så finns det en del saker man bör känna till. Speciellt för den som har bolån med fast ränta. Lånar du till din bostad med fast ränta så innebär detta att du har en bindningstid. Flyttar du dina bolån under bindningstiden så kommer du att få betala en ränteskillnadsersättning. Det handlar om en schablonersättning vars beräkning finns reglerad i konsumentkreditlagen. Reglerna för ränteskillnadsersättning har uppdaterats under de senaste åren. Har du ett bolån där räntan bundits tidigare än 1 juli 2014 gäller de gamla reglerna. Medan lån där räntan bundits efter den 1 juli 2014 är kopplade till de nya reglerna. På Konsumenternas.se kan du läsa på vad de gamla respektive nya reglerna innebär för dig.

Har du bolån med rörlig ränta så kommer det inte att kosta dig någonting extra att flytta dina bolån. Därmed finns det i regel bara fördelar med att vända sig till en bolåneförmedlare för att se om man kan få lägre boränta hos någon annan långivare. För dig med fast ränta kan det finnas anledning att flytta bolånen trots ränteskillnadsersättningen. Detta om de nya villkoren är så pass bra att en flytt ändå skulle innebära att du tjänar pengar.

Låt Comboloan pruta dina bolån

Om du själv inte vill lägga den tid och kraft som krävs för att pruta dina bolån så kan du låta Comboloan göra jobbet åt dig. Detta gör du genom att skicka in en digital ansökan till Comboloans bolåneförmedling. Du kommer till jämförelsetjänsten genom att klicka vidare dig till Comboloan via knappen ovan. Väl på hemsidan får du fylla i en ansökan där du anger uppgifter om den bostad som ska belånas. Det handlar bland annat om uppgifter så som bostadens värde och befintliga lån. Du måste även ange vad det är för typ av bostad det handlar om samt hur stor yta du har. När hela ansökningsformuläret är komplett får du identifiera dig med mobilt BankID. Därefter återkommer Comboloan med svar till dig inom 24 timmar. Ansökan är helt kostnadsfri!

När din ansökan kommer in till Comboloan så tas en kreditupplysning hos UC på dig. Denna kreditupplysning får samtliga anslutna banker och långivare dela på. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas mer än nödvändigt. När ansökan har gåtts igenom av Comboloan så kommer finansbolaget att samla in erbjudanden från de anslutna långivarna. Dessa erbjudanden kommer att återfinnas på dina sidor hos Comboloan. Varje gång ett nytt erbjudande om bolån kommer in blir du notifierad om detta via email. Du kan sedan i lugn och ro jämföra erbjudanden och välja det erbjudande som passar dig bäst.