Comboloan

Comboloan är en låneförmedlare som funnits på marknaden sedan 2000. De utgör en plattform dit människor kan söka sig för att jämföra och förhandla om privatlån och bolån. Deras ambition har sedan start varit att förstärka låntagarens förhandlingsposition och de erbjuder utöver sin förmedlingstjänst även ett kostnadsfritt medlemskap för er som vill hålla er ajour med marknaden.

Här kan du som är 18 år och uppåt jämföra lån från flertalet olika långivare och banker. Med enbart en UC förfrågan får du ta del av upp till 15 låneofferter. Comboloan samarbetar med långivare så som Resurs Bank, Tando och Lån & Spar Bank.

Lånebelopp
50000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-26,08%
i
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr med 5 års löptid, nominell ränta 6.55% och 0 kr i uppläggnings-/avi­avgift blir den effektiva räntan 6,70%. Totalt belopp att betala: 117 540 kr. Månadskostnad: 1 959 kr fördelat på 60 betalningstillfällen.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 500 000 kr via Comboloan

De flesta människor hamnar någon gång i livet i en situation där de behöver ta ett lån. Det kan handla om oväntade utgifter som ett kostsamt tandläkarbesök eller ett oplanerat kamremsbyte eller en större utgift som införskaffandet av en ny bil. Hos Comboloan kan du ansöka om ett privatlån mellan 50 000 och 500 000 kronor utan säkerhet. Du anger själv önskad löptid mellan 1 och 15 år och blir sedan matchad mot de banker som erbjuder lån inom de ramar du satt.

Oftast tar det endast ett par minuter efter det att du skickat en ansökan tills dess att det börjar komma in erbjudanden men Comboloan rekommenderar att du väntar i upp till 24 timmar innan du börjar dina jämförelser. Detta för att alla banker ska ha hunnit behandla din ansökan.

Comboloan hjälper dig att jämföra

Comboloan riktar sig till dig som privatperson som är intresserad av att ansöka om ett lån till bästa ränta. Låneförmedlaren samarbetar med hela 16 olika banker och långivare och du får därigenom möjligheten att kunna välja den bank som erbjuder lägst ränta och bäst villkor. Förmedlingen är kostnadsfri för dig som sökande och finansieras istället av de banker som får teckna låneavtal.

När du gör en låneansökan via Comboloan tar förmedlaren ut en så kallad ”delad kreditupplysning” hos UC. De uppgifter de får tillgång till delar de med de banker och långivare som är aktuella för din ansökan. På så vis får du möjlighet till flera förfrågningar – och därmed låneerbjudanden – utan att behöva få flera förfrågningar registrerade hos UC, något som annars skulle kunna påverka din kreditvärdighet. Vill du inte ha någon förfrågan alls på dig så kan du istället jämföra lån utan UC.

Ränta och avgifter

Då Comboloan är en låneförmedlare sätter de inte själva några räntor. Din ansökan förmedlas vidare till de banker och långivare de samarbetar med och de har i sin tur skilda bedömningsprocesser. Den ränta du erbjuds i ett eventuellt lånelöfte baseras med andra ord på hur din ekonomiska situation ser ut samt hur varje enskild bank bedömer din återbetalningsförmåga. Fördelen med att ansöka via en låneförmedlare är att det ofta kan pressa räntan lite extra då flera banker och långivare konkurrerar om dig som kund. Samtliga långivare erbjuder rörlig ränta.

Tänk på att det kan vara fördelaktigt att ha en medsökande i din ansökan. Två inkomster är en avsevärt större trygghet än en vilket kan resultera i ett bättre avtal. När du ansöker om ett lån via Comboloan så får du räkna med en ränta i spannet 2,95-26,08%. Den effektiva räntan för lånet kan vara högre än så då även eventuella uppläggningsavgifter och aviavgifter inkluderas. Lånar du 100 000 kr under 5 år med en nominell ränta på 6,55% så blir den effektiva räntan 6,70%. Detta under förutsättning att ingen aviavgift tillkommer. Totalt belopp att betala blir 117 540 kr och månadskostnaden är 1959 kr fördelat på 60 betalningstillfällen.

Krav för att få låna

Comboloan, liksom andra långivare, har några grundläggande krav på dig som önskar ansöka om ett privatlån. Givetvis kommer ytterligare aspekter att vägas in i beslutet men för att kvalificeras som sökande krävs följande:

•      Du är minst 18 år

•      Du är folkbokförd och skriven i Sverige

•      Du har en minsta inkomst på 10.000 kronor/månad

•      Du får ej ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

I samband med att din ansökan behandlas kommer Comboloan att begära ut en kreditupplysning från UC. Utifrån denna upplysning bedöms din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Ansök online via Comboloan.se

Din ansökan om lån sker helt digitalt. Inga fysiska möten på banken krävs, allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och ett BankID så att du kan signera din ansökan. Du ansöker via Comboloans hemsida i 3 steg:

1.     Fyll i ansökningsformuläret på sidan. Detta tar ett par minuter och du ombeds att fylla i personuppgifter, uppgifter om inkomst, hushållsekonomi och boendesituation. Önskar du fylla i en medsökande klickar du i rutan i formuläret och fyller i uppgifter även för denna person. Avslutningsvis skickar du in din ansökan genom att bekräfta med BankID.

2.     Comboloan förmedlar din ansökan vidare och samlar sedan in eventuella lånelöften. Oftast kommer svaren snabbt tillbaka men tänk på att vänta ett dygn innan du börjar jämföra dina alternativ så att alla hunnit svara.

3.     När alla förslag kommit in kan du jämföra räntor och villkor för att slutligen hitta bästa privatlån till lägst möjliga ränta.

Bolåneförmedling hos Comboloan

Som vi nämnde inledningsvis erbjuder Comboloan även bolåneförmedling. Genom sin stora medlemsskara har de under åren samlat in en stor mängd statistik rörande bolåneräntor, banker och lokalisering. De har utvunnit statistik som exempelvis har visat vilka banker som varit mest benägna att förhandla i nutid men även vilka banker som visat sig höra till de bättre över tid. Ett medlemskap hos Comboloan är kostnadsfritt och som medlem får man ta del av bland annat intressanta utskick rörande räntor, bolånebarometrar och dylikt. Man kan även delta i paneldiskussioner med andra medlemmar. Du kan läsa mer om Comboloans medlemskap på deras hemsida. Här finns även ett avsnitt kallat låneskolan med information för dig som vill lära dig mer om amortering, lagfrat och pantbrev samt byte av bank.

Kundservice

Om du önskar komma i kontakt med någon på Comboloan kan du fylla i det kontaktformulär som ligger under fliken kontakt på hemsidan. På hemsidan finns även kontaktuppgifter till såväl mail som telefon men det saknas öppettider. Vi utgår från att det är det enklast att prova att ta kontakt under vardagar på kontorstider.

Du hittar svar på de vanligaste frågorna kring privatlån via Comboloan samt ett forum där du kan diskutera ekonomi-relaterade frågor med andra besökare. Här kan man logga in som både registrerad användare och som gäst. Det är aldrig fel att få lite information och inspiration från andra som tagit privatlån. På hemsidan finns det även en live chatt tillgänglig. Här kan du ställa de frågor som du inte finner svar på i FAQ samt få hjälp medan du fyller i din låneansökan.

Kontaktuppgifter:

Mail: info@comboloan.se
Telefon: 0703-427690

COMBOLOAN

  • BLANCOLÅN
  • BOLÅN
  • LÅNEFÖRMEDLARE
  • LÅN FÖR UNGA