Tando Lån

Tando Lån är ett nytt lån för dig som har en sämre kreditvärdighet. Detta nya lån är ett så kallat borgenslån som kräver att du har en närstående som kan gå i personlig borgen för lånet. Har du detta så kan du låna allt mellan 10 000 kr upp till 100 000 kr hos denna långivare. Du lånar utan UC då kreditupplysning istället inhämtas från Creditsafe. Med lån utan UC slipper din kreditvärdighet att påverkas när du gör en låneansökan. Samtidigt är räntan på Tando Lån betydligt lägre än hos andra långivare som erbjuder lån utan UC. Lånet är ett privatlån där räntan är densamma för alla låntagare.

Tando Lån vänder sig främst till dig som fått avslag hos banken på grund av en dålig kreditvärdighet. Har du en god återbetalningsförmåga så kan du istället jämföra lån här hos oss för att hitta en lägre ränta. Men har du betalningsanmärkningar, många förfrågningar eller en sämre ekonomi så är Tando Lån en lämplig långivare att vända sig till. Här erbjuder man ett unikt upplägg där man baserar lånen på förtroende istället för kredithistorik.

Lånebelopp
10000 - 100000 kr
Återbetalningstid
24 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29%
i
Räkneexempel: Räntan är fast. För ett lån på 40.000 SEK med en 4-årig löptid är den nominella räntan 25.77%. Uppläggningsavgift: 0 kr. Årlig avgift: 0 kr. Månadsavgift: 0 kr. Den effektiva räntan är 29%. Det totala återbetalningsbeloppet: 64,488.96 kr. Månadsbetalning: 1,343.52 kr fördelat på 48 återbetalningar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Borgenslån utan UC hos Tando Lån

Hos Tando Lån kan du låna från 10 000 kr upp till 100 000 kr utan att få en förfrågan i din UC. Du kan dessutom låna trots att du tidigare fått ett negativt besked av banken. Förutsättningen för detta är att du har en vän, familjemedlem eller kollega som kan gå i borgen för lånet. Det handlar alltså om ett borgenslån för dig som har svårt att få lån hos andra banker och långivare. Eftersom Tando Lån inte inhämtar någon kreditupplysning från UC på varken dig eller din borgensman så behöver ni inte oroa er för att er kreditvärdighet ska påverkas av en ansökan. Istället använder sig Tando Lån av Creditsafe för insamlandet av kreditupplysningar. En förfrågan hos Creditsafe är enbart synlig för andra långivare som använder detta kreditupplysningsföretag. När du lånar hos Tando Lån lånar du till en fast ränta och väljer själv vilken löptid du vill ha på lånet. Du kan välja att återbetala ditt lån under mellan 3-6 år.

Eftersom Tando Lån är ett borgenslån så krävs det alltså en borgensman för att du ska få låna. Detta innebär att någon person i din omgivning är beredd att ta på sig betalningsansvaret om du inte skulle klara av att återbetala lånet. Den som går i personlig borgen måste vara minst 21 år, ha en god kreditvärdighet samt äga någon typ av fastighet.

Ränta och avgifter

För den låntagare som har en kreditvärdighet god nog för att låna utan borgensman är Tando Lån ett dyrt alternativ. Det är då bättre att ansöka om ett vanligt privatlån med lägre ränta. Är du däremot mån om att inte få någon förfrågan i din UC så är Tando Lån ett bättre alternativ än att ta ett smslån. Hos Tando Lån erbjuds du en fast nominell ränta på 25,77%. Att räntan är fast innebär att alla som lånar hos Tando Lån erbjuds samma ränta. En sämre eller bättre kreditvärdighet kommer således inte att spela någon roll i räntesättningen. Utöver ränta så tar Tando inte ut några andra avgifter. Du slipper alltså allt från uppläggningsavgift till månatliga aviavgifter.

Ett lån på 40 000 kr som återbetalas under 4 år har en effektiv ränta på 29%. Det handlar om 28 stycken betalningar á 1343,52 kr. Det totala beloppet som återbetalas till Tando Lån är 64 488,96 kr. Vid utebliven återbetalning går betalningsansvaret över till borgensmannen.

Krav och villkor Tando Lån

Då Tando Lån är ett borgenslån så ser långivarens krav och villkor lite annorlunda ut än vad du kanske är van vid. Grundkraven för den som lånar är inte särskilt höga men det förutsätter såklart att man har en borgensman. Nedan kan du se vad som gäller för den som vill ta ett lån hos Tando.

  • Minst 18 år gammal (högst 80 år)

  • Folkbokförd i Sverige

  • Någon som går i borgen för lånet

Här kan du alltså låna med många UC förfrågningar och betalningsanmärkningar. Kraven på borgensmannen är att denne ska ha en god kreditvärdighet, vara minst 21 år gammal samt äga ett hus eller en lägenhet.

Ansök om borgenslån hos Tando Lån

Hos Tando Lån har du möjlighet att låna pengar trots att banken säger nej. Här välkomnas låntagare med sämre kreditvärdighet, betalningsanmärkningar och många förfrågningar. Låneansökan sker direkt på Tando Låns hemsida och tar enbart fem minuter i anspråk. Klicka på en av de länkar som återfinns på denna sida så kommer du till Tando Låns hemsida där du kan välja önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du kan låna mellan 10 000-100 000 kr och återbetala lånet under 36-72 månader. Så fort du valt lånebelopp och återbetalningstid så kommer du se vad lånet kommer att kosta dig. Vidare kan du se vilken ränta du får betala samt hur stor varje månadsinbetalning kommer att vara. Därefter kan du gå vidare med din låneansökan genom att fylla i dina personliga uppgifter. När hela formuläret är komplett får du identifiera dig med mobilt BankID. Du kommer även att få en länk från Tando Lån som leder dig till ett formulär som din borgensman behöver fylla i.

När Tando Lån mottagit din låneansökan så kommer man att göra en kreditbedömning av både dig och din borgensman. I denna bedömning ingår det även att man tar en kreditupplysning från Creditsafe på er. Ser allt bra ut så kommer lånet att betalas ut inom 24 timmar. Utbetalning sker till borgensmannens konto.

Öppettider Tando Lån

Tando Låns kundtjänst finns tillgänglig för dig varje vardag. Till kundtjänsten kan du vända dig om du behöver hjälp eller har några frågor om lånet som erbjuds. Du får lättast kontakt med kundtjänst genom att använda live chatten som finns på hemsidan. Men det går även bra att maila in till hej@tandolan.se eller ringa 010-888 69 24. Nedan ser du vilka tider som Tando Låns kundtjänst finns på plats. 

Måndag: 09:00 - 16:00

Tisdag: 09:00 - 16:00

Onsdag: 09:00 - 16:00

Torsdag: 09:00 - 16:00

Fredag: 09:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Låneansökan kan göras via Tando Låns hemsida dygnet runt. Har du frågor av det enklare slaget så rekommenderar vi dig att kolla i långivarens FAQ. Där kan du bland annat läsa mer om vad det innebär att låna med borgensman.

TANDO LÅN

  • BORGENSLÅN
  • INGEN UC
  • ANMÄRKNINGAR OK
  • NY LÅNGIVARE