Finansmatch

Finansmatch är en  ny jämförelsetjänst för privatlån. Låneförmedlaren är en nordisk aktör med många års erfarenhet inom lånebranschen och med tjänsten hjälper man privatpersoner att hitta bästa privatlån till lägsta ränta.

Via sin plattform jämför man lånekostnader, räntor och andra villkor från närmre 40 banker och långivare. Jämförelsen sker i samarbete med Advisa som alltså står för förmedlingen av själva lånen som jämförs. Finansmatch är således ingen bank eller långivare själv utan förmedlar bara kontakt mellan kund och bank med hjälp av Advisas plattform.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-29,27%
i
Räkneexempel: 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månads­­kostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet

Via Finansmatch kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet mellan 5000 - 600 000 kronor. Du kan alltså söka såväl mindre som större lån och Finansmatch förmedlar din ansökan vidare till 38 banker och långivare som sedan kan komma att erbjuda dig ett lånelöfte baserat på de uppgifter du lämnat. Samtliga lån erbjuds utan säkerhet.

Genom att jämföra villkor och räntor mellan de olika bankerna får du fram det bästa privatlånet utifrån dina förutsättningar. Fördelen med att använda sig av Finansmatch's kostnadsfria jämförelsetjänst är att du själv slipper att sitta och kontakta eller söka upp 38 olika banker för att ta reda på vad de erbjuder för ränta och villkor. Du slipper således också att få 38 kreditupplysningar i ditt register, då Finansmatch endast tar en upplysning som de sedan delar med alla långivare. Det är en stor fördel för dig som söker lån då många förfrågningar kan leda till en försämrad kreditvärdighet.

Löptiden på de lån som erbjuds via Finansmatch ligger på upp till 18 år. Ju längre tid du väljer att betala av desto högre blir kostnaden för ditt lån. Tänk därför på att göra en beräkning över hur mycket du har råd att betala varje månad på ditt lån innan du fyller i förfrågan. När du drar i de olika reglagen för lånesumma och avbetalningstid får du upp en cirka summa för vad månadskostnaden kan landa på. Den summan kan komma att se mycket annorlunda ut i dina låneerbjudanden.

Ränta och villkor

De lån som Finansmatch förmedlar har en rörlig ränta från 2,95% som sätts individuellt. Det innebär att räntan sätts efter din kreditvärdighet och förmåga att kunna betala av på ditt lån. Här kan du stöta på stora skillnader i procentsats och Finansmatch jobbar för att optimera din låneansökan och säkerställa att du ska få så låga ränte-erbjudanden som möjligt. Tänk dock på att inte stirra dig blind på den nominella räntan utan ta även reda på vilka avgifter som tillkommer med de olika erbjudandena. Tar du ett lån på 310 000 kr som du återbetalar under 12 år till en ränta på 7,05% så kommer du att få betala en effektiv ränta på 7,28% (2019-12-12).

Tänk på att du kan öka dina chanser till en lägre ränta om du har någon som kan stå med dig på lånet. Dubbla inkomster via en medsökande ger bättre betalningsmöjlighet och kan därför resultera i bättre villkor.

Räkneexempel:

100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,64% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månads­­kostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.

Krav för att få använda jämförelsetjänsten

För att få använda Finansmatch jämförelsetjänst krävs att du som sökande uppfyller vissa grundläggande krav:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad från anställning eller pension.
  • Du får ej ha en aktuell skuld hos Kronofogden

Låna trots betalningsanmärkning

Det är inte alla banker som godkänner en låneansökan om man dras med gamla betalningsanmärkningar. Men så länge skulden till Kronofogden är betald har du möjlighet att ansöka om lån via Finansmatch. Du har exempelvis möjligheten att baka ihop flera mindre och dyrare krediter till ett större lån.

Tänk på att alltid göra en noggrann budget över vad du har råd att betala varje månad. Det finns en anledning till att banker nekar till lån. Det blir snabbt höga skulder om man inte klarar av sina avbetalningar.

Ansök om privatlån online

Du ansöker smidigt om ett lån via Finansmatch onlinetjänst. Du hittar ett formulär på startsidan där du får börja med att fylla i önskat belopp att låna samt återbetalningstid. Detta gör du genom att dra i de olika reglagen. Därefter får du fylla i namn och telefonnummer innan du klickar dig vidare.

I nästa steg får du fylla i dina personliga uppgifter såsom personnummer, anställningsform, barn, boendesituation och kostnader. När du är klar klickar du på ansök och din förfrågan går iväg. Detta är en tjänst där du varken betalar eller binder dig till något. Vill du sedan tacka ja till något av de erbjudanden du fått bekräftar du med att skriva under på utvalt avtal. Din ansökan sker med andra ord helt elektroniskt.

Kontakt

Det finns inte någon uttalad kundtjänst hos Finansmatch men vill du komma i kontakt med dem finns det en mailadress samt en gatuadress. I övrigt hittar vi en mindre FAQ på startsidan som innehåller sex intressanta frågor och svar.

Mail: info@finansmatch.se

Postadress:
Lead Supply A/S
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N, Denmark

FINANSMATCH

  • ENBART 1 UC
  • UPP TILL 38 LÅNEFÖRSLAG
  • JÄMFÖR LÅN
  • SAMLA LÅN