BestRate

Det dyker upp allt fler låneförmedlare av företagslån och BestRate är en av dessa. BestRate ägs och drivs av det svenska företaget BestRate Sweden AB som grundades 2019. Hos BestRate erbjuder man kostnadsfri låneförmedling av både företagslån och privatlån. Detta innebär att du kan vända dig till BestRate för möjlighet att få ett förmånligt låneerbjudande. Genom att BestRate samarbetar med hela 11 olika låneinstitut och banker ökar chanserna för att du ska hitta ett företagslån med låg ränta och låga avgifter. Dessutom är tjänsten icke-bindande och du betalar inget extra för att gå igenom BestRate när du ansöker om lån. Bland de partners som BestRate har återfinns exempelvis Fedelta, CapitalBox och OPR-Företagslån.

Genom att ansöka om företagslån via BestRate kan du undvika att få många förfrågningar i din- och ditt bolags UC. Detta då BestRate enbart tar en kreditupplysning hos UC och denna upplysning får sedan samtliga anslutna långivare dela på.

Lånebelopp
25000 - 3000000 kr
Återbetalningstid
1 - 60
Utan UC
Nej
Startavgift
kr
Effektiv Ränta
individuell%
i
BestRate är en låneförmedlare och förmedlar bara företagslån från andra banker och långivare. Det är varje enskild långivare som bestämmer vilken ränta som utgår.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

FLERA LÅNEOFFERTER MED 1 ANSÖKAN

Om du vill försäkra dig om att få ett så förmånligt företagslån som möjligt så är det bra att skicka in sin låneansökan till BestRate. Detta då du med en enda ansökan kan få upp till 11 olika låneofferter. Detta från ledande finansbolag och långivare så som CapitalBox, OPR-Företagslån, FRODA, Fedelta och approva. Du slipper dessutom själv sköta förhandlingen med långivarna. Detta sköter istället BestRate åt dig helt utan kostnad. Du behöver inte heller oroa dig över något räntepåslag för att du går via en låneförmedlare. Via BestRate kan du ansöka om företagslån från 25 000 kr upp till 3 miljoner kronor. Det spelar således ingen roll om ditt bolag har ett mindre likviditetsbehov eller om ni ska genomföra en större investering. Via BestRate kommer du hitta ett företagslån som passar ditt behov. Du väljer dessutom själv hur lång återbetalningstid du ska ha på lånet. I skrivande stund kan du välja en löptid mellan 1 till 5 år.

Eftersom BestRate samarbetar med flera olika långivare så kommer de låneofferter du får vara av varierande grad. Vissa lån kräver säkerhet men de flesta anslutna finansbolag erbjuder företagslån utan säkerhet. Det räcker då med att en eller flera ägare går i personlig borgen för lånet.

Ränta och avgifter

Det blir alltmer vanligt att finansbolag som erbjuder företagslån arbetar med fasta avgifter istället för ränta. De finansbolag som är anslutna till BestRate är inga undantag. Därmed kommer du på de flesta låneofferter du får in via BestRate få kostnaden presenterad i form av fasta avgifter. Det finns dock fortfarande en del som använder sig av sedvanlig ränta. Fördelen med företagslån med fasta avgifter är att du slipper otrevliga överraskningar. Istället kan du enkelt få en bra överblick av lånets kostnader som är detsamma varje månad.

Bra att känna till är att BestRate själva inte sätter någon ränta eller några avgifter. Det är istället upp till varje ansluten långivare att göra detta efter att en kreditbedömning gjorts. Trots detta går BestRate ändå ut med att man kan räkna med en effektiv ränta mellan 2,95-170% när man lånar hos någon av samarbetsbankerna.

Grundkrav hos BestRate

Det är inte BestRate som bestämmer huruvida du blir beviljad ett företagslån eller inte. Istället är detta helt upp till de långivare som är anslutna till tjänsten att bedöma. Därmemot finns det vissa grundkrav för den som tänkt gå via BestRate och ansöka om ett företagslån.

  • Företag som är registrerat i Sverige

  • Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag eller enskild firma

När du går via BestRate och ansöker om ett lån till ditt företag så får du även räkna med att långivarna kommer att kräva personlig borgen. I vissa fall kan även ytterligare säkerheter krävas för att få låna.

Ansök om företagslån hos BestRate

Oavsett om du är ute efter att låna privat eller låna till ditt företag så kan du göra detta hos BestRate. Låneansökan hos BestRate sker helt digitalt och du slipper allt administrativt krångel. För att påbörja din låneansökan behöver du bara följa länkarna härifrån till BestRates hemsida. Väl på hemsidan kan du börja fylla i formuläret där du bland annat får välja önskat lånebelopp och önskad löptid. BestRate behöver även få dina kontaktuppgifter och du måste sedan identifiera dig med ditt BankID innan du kan gå vidare. Därefter får du svara på sedvanliga frågor innan du kan skicka iväg din ansökan. När detta är gjort kommer BestRate att göra en snabb kreditbedömning vilket även innefattar att man tar en kreditupplysning hos UC. Sedan skickas din ansökan ihop med kreditupplysningen ut till samtliga elva samarbetspartner.

Inom kort kommer du att få låneofferter från de långivare som är anslutna till BestRate. Du kan då själv jämföra erbjudandena för att se vilken långivare som erbjuder dig förmånligast företagslån. Får du ingen låneoffert som du anser är god nog så kan du neka alla utan att det får några konsekvenser. Får du däremot ett erbjudande som du är intresserad av så kan du godkänna detta och signera skuldebrev. Därefter kommer pengarna att betalas ut inom kort.

Kundtjänst hos BestRate

På BestRates hemsida finner du all nödvändig information om låneförmedlarens tjänst. Där kan du även gå igenom svar på vanligt förekommande frågor. Får du inte din fråga besvarad genom att göra så så kan du istället kontakta BestRates kundtjänst under följande öppettider:

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

För att komma i kontakt med BestRates kundtjänst kan du skicka ett mail till kundtjanst@bestrate.se. Du kan även använda dig av låneförmedlarens kontaktformulär som återfinns på hemsidan. Föredrar du telefonkontakt så är det 033-348 24 09 som gäller.

BESTRATE

  • 11 ANSLUTNA PARTNERS
  • INTE BINDANDE
  • KOSTNADSFRI TJÄNST
  • NY AKTÖR