Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Låna utan fast inkomst

Traditionellt sett har det alltid krävts fast jobb och fast inkomst för att man ska ha någon chans att få låna pengar. Men idag har det faktiskt kommit alternativ för den som för tillfället inte har någon fast inkomst. Det blir ju allt vanligare med vikariat, säsongsarbeten, projektanställningar och andra tillfälliga arbeten där man inte är fast anställd och därmed inte heller har någon fast inkomst. Därför har banker och övriga lånegivare insett att det numera krävs möjlighet att kunna låna pengar även om man inte har någon säkerhet. Personer som inte har en fast inkomst kan ju också ha behov av privatlån.

Lån med osäker inkomst

Att sakna fast anställning är faktiskt inte detsamma som att stå helt utan inkomst. Arbetsmarknaden har gått emot allt fler osäkra anställningar och osäkra inkomster än de fasta anställningar som var mer regel än undantag förr i tiden. Som tur är så har allt fler banker och lånegivare noterat denna utveckling och erbjuder numera också förmånliga privatlån för den som saknar fast anställning eller har en oregelbunden inkomst. Som arbetslös kan man tycka att det känns hopplöst när man varken har något jobb eller något hopp om att få något under den närmsta tiden. Samtidigt kan det också vara då som man har det största behovet av att få ta ett lån. Men det finns möjlighet att kunna få ett lån beviljat även om man är arbetslös, sjukskriven, har pension, är student eller egenföretagare.

Att ansöka om lån utan fast anställning

Vill man ansöka om lån trots att man saknar fast anställning och/eller fast inkomst så gör man precis som när man ansöker om vanliga privatlån. Man kan exempelvis fylla i en ansökan på internet. Precis som vid vilket annat lån som helst så är det viktigt att jämföra olika lånegivare för att få de bästa villkoren. Vid lån utan fast anställning så kommer lånegivarna att beakta din kreditvärdighet, dina eventuella betalningsanmärkningar, din årliga inkomst om du har någon sådant, eventuell anställning samt din framtida återbetalningsförmåga.

Tips för den som vill låna utan fast inkomst

Att man kan få låna pengar utan fast inkomst är inte detsamma som att bankerna erbjuder lån till vem som helst. Det kommer fortfarande att göras kreditkoll på ansökningarna och beslut fattas utifrån kreditupplysningarna. Vill man låna utan fast inkomst är det smart att göra allt för att förbättra sin kreditvärdighet. Se till att du håller koll på din ekonomi och att du har ordning på dina papper. Även om du har en oregelbunden inkomst så kan du säkert uppskatta din inkomst för de kommande månaderna så att lånegivaren har något att utgå ifrån när de ska gå igenom din låneansökan. Du kan läsa mer om att låna pengar utan fast inkomst här.

Öka dina chanser att få lån utan fast inkomst

Du kan öka dina möjligheter att då låna utan fast inkomst genom att teckna ett låneskydd i samband med att du ansöker om lånet. Det passar bra om du för tillfället har pengar, men inte vet hur din inkomst kommer att se ut i framtiden. Ett låneskydd är en typ av försäkring som hjälper till med kostnaderna ifall du får problem att betala tillbaka lånet längre fram. En medlåntagare ökar också chanserna att få låna. Har du möjlighet att ha med en medlåntagare när du ansöker om lånet så ska du försöka ta chansen. Lånegivarna brukar känna sig tryggare ifall det är två personer som står på lånet tillsammans. Är du student så finns det speciella studentlån att söka istället för vanliga privatlån. Dessa lån är anpassade för studenter och tar hänsyn till studenters situation. Dessa lån passar perfekt om man behöver köpa dator, möbler eller liknande medan man pluggar.