MyLoan

MyLoan är en av de främsta låneförmedlarna i Sverige tillsammans med andra stora aktörer så som Zmarta och Lendo. MyLoan erbjuder själva inte några privatlån utan förmedlar lån från andra banker. Inte mindre än 25 svenska banker och långivare är för tillfället anslutna till MyLoans jämförelsetjänst. Några av dessa banker är COOP MedMera Bank, BlueStep Bank och Lendify. Genom att göra en låneansökan hos MyLoan har du således chans att få låneerbjudanden från upp till 25 låneinstitut. Dessutom tar MyLoan enbart en kreditupplysning i UC. Upplysningen får sedan de anslutna långivarna dela på. Således undviker du att få fler förfrågningar i din UC än nödvändigt.

MyLoan grundades 2010 och har redan hjälpt över 300 000 svenskar att förbättra sin lånesituation. Jämförelsetjänsten är en del av Insplanet som till största del ägs av den välkända Bonnier koncernen. Samtliga banker och låneinstitut som är anslutna till MyLoans tjänst står under tillsyn av Finansinspektionen.

Lånebelopp
5000 - 500000 kr
Återbetalningstid
2 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,95-35,70%
i
Lånar du 500 000 kr under 18 år med en exempelränta på 6,09% så blir den effektiva räntan 6,26%. Detta förutsatt att ingen uppläggningsavgift tillkommer.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

MyLoans jämförelsetjänst för lån

Hos MyLoan kan du jämföra privatlån, billån och renoveringslån från 25 olika långivare. Du kan ansöka om ett lån på alltifrån 5000 kr och upp till 500 000 kr. Således kan du låna pengar oavsett hur stort ditt behov är. Du lånar utan säkerhet vilket innebär att det inte krävs någon pantsättning för att få låna. Detta innebär också att du lånar till precis vad du vill. Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare så som MyLoan är att du ökar dina chanser att få en låg ränta och bra villkor. Detta då samtliga 25 anslutna långivare får konkurrera om att ha dig som kund hos sig.

Du betalar ingenting för att använda dig av MyLoans jämförelsetjänst. Istället är det bankerna som betalar den förmedlingsavgift som MyLoan tar ut. Du behöver inte heller oroa dig för något räntepåslag utan erbjuds precis samma ränta som om du hade gått direkt till respektive långivare. Tjänsten är inte bindande så får du inget låneerbjudande som är bra nog så kan du tacka nej till samtliga långivare. Eftersom enbart en kreditupplysning tas i UC så påverkas inte din kreditvärdighet mer än nödvändigt. Återbetalningstiden på lånet väljer du själv och du kan välja att återbetala ditt lån mellan 2-18 år.

Ränta och avgifter MyLoan

De lån som förmedlas via MyLoan är annuitetslån med individuell räntesättning. Det är alltså din kreditvärdighet och din återbetalningsförmåga som avgör vilken ränta du får. När du ansöker om ett privatlån via MyLoan har du möjlighet att få en ränta mellan 2,95-35,70%. För räntor i de lägre spannet krävs det en god återbetalningsförmåga. Denna framkommer i en sedvanlig kreditbedömning som varje ansluten långivare gör på dig. Eftersom du kommer att få flera låneerbjudanden när du går via MyLoan så har du förmånen att välja det kreditinstitut som ger dig lägst ränta.

Utöver ränta kan det även tillkomma uppläggningsavgift och månatliga aviavgifter. Detta gör att den effektiva räntan är något högre än den nominella räntan. Om du får en ränta på 6,09% och lånar 200 000 kr under 12 år så kommer den effektiva räntan att bli 6,26%. Detta förutsätter dock att långivare inte tar ut vare sig uppläggningsavgift eller aviavgifter. Den totala månadskostnaden kommer då att bli 1961 kr och det totala beloppet som betalas inklusive amortering är 282 384 kr.

Gör din ansökan online

Vill du använda dig av MyLoan för att hitta det billigaste lånet så gör du detta online. Via MyLoans hemsida kan du göra en digital ansökan och få svar från upp till 25 olika långivare inom 24 h. Att ansöka om ett blancolån via MyLoan tar enbart några minuter och du identifierar dig smidigt och tryggt med BankID.

1. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid

2. Fyll i dina person- och kontaktuppgifter och identifiera dig med BankID

3. Komplettera formuläret och skicka in din ansökan

4. En kreditupplysning tas och din ansökan skickas till 25 långivare

5. Du får in samtliga svar inom 24 timmar

När det gått ett dygn kan du i lugn och ro jämföra de låneerbjudanden du fått in. Samtliga erbjudanden gäller i 30 dagar. När du tagit ett beslut om att acceptera något av erbjudandena så får du signera lånehandlingar. Pengarna betalas sedan ut till ditt konto inom 3-5 dagar. Vill du inte göra din låneansölan online så går det även bra att ringa in till en av MyLoans rådgivare.

Krav hos MyLoan

För att ansöka om ett lån via MyLoans plattform måste du uppfylla vissa grundkrav. Därtill har alla de ansluta långivarna egna krav för vilka som beviljas lån eller inte. Men uppfyller du nedanstående krav har du goda förutsättningar för att få ett lån godkänt via MyLoan.

  • Minst 18 år gammal

  • Årsinkomst på minst 120 000 kr

  • Folkbokförd i Sverige

  • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Vidare får lånet inte användas för att finansiera kontantinsats vid bostadsköp. MyLoan tar en kreditupplysning på alla ansökande för att se att ovanstående grundkrav är uppfyllda.

Öppettider och kundtjänst

Om du har några frågor om MyLoans jämförelsetjänst så finns det mycket information att ta del av på bolagets hemsida. Men du har även möjlighet att kontakta MyLoans kundtjänst för att få svar på dina frågor. Tyvärr erbjuder man inte hjälp via live chatt så som många andra låneförmedlare gör. Däremot kan du maila in till bolaget på info@myloan.se. Du kan även ringa in för att prata med en rådgivare och detta gör du på 08-51 00 00 50. Kundtjänst är tillgänglig under följande öppettider.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Även om öppettiderna hos MyLoan är något begränsade så kan du ändå ansöka om ett lån när som helst. Däremot får du förbereda dig på att din ansökan först behandlas under ordinare öppettider.

MYLOAN

  • 25 LÅNGIVARE
  • SNABBT SVAR
  • KÄND AKTÖR
  • ENDAST 1 UC