Monee

Monee är en lånemäklare som använder sig av Freedom Finances tjänst för låneförmedling. Hos Monee kan du ansöka om blancolån och hopbakslån helt kostnadsfritt. Du binder dig inte till något genom att använda dig av jämförelsetjänsten. När du gör en låneansökan hos Monee går din ansökan ut till 30 olika låneinstitut och banker. Du maximerar således chansen att bli beviljad ett billigt lån med bra villkor. Trots att din ansökan når ut till flera långivare så som Santander, Resurs Bank och COOP så tas bara en UC. På så sätt slipper du få många förfrågningar i UC vilket kan försämra din kreditvärdighet.

Vill du låna till en nominell ränta från 2,95% så kan du enkelt och tryggt skicka in din låneansökan till Monee redan idag. Du lånar utan säkerhet och kan låna alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 20 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-34,36%
i
Ränteexempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.) (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Löptid 1-20 år.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Nå ut med din låneansökan till 30 banker

Är du i behov av att låna pengar så finns det många fördelar att vända sig till en låneförmedlare som Monee. Detta då du ökar chanserna att bli beviljad ett lån genom att din låneansökan går ut till fler än en långivare. Via Monee kan du ansöka om ett privatlån mellan 5000-600 000 kr. Lånen lämpar sig väl som samlingslån då räntan ofta är förmånlig. Detta gör att du kan spara pengar varje månad genom att samla dina smålån och krediter i ett enda större lån hos någon av Monee's samarbetspartners. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. För närvarande erbjuder man en årlig rörlig ränta från 2,95%. Lånen som förmedlas är lån utan säkerhet. Detta innebär att du inte behöver pantsätta bil eller bostad för att få låna. Dessutom kan du använda pengarna till precis vad du vill utan att långivaren lägger sig i.

När du ansöker om lån via Monee så kommer en kreditupplysning från UC att tas. Denna kreditupplysning får sedan de anslutna bankerna dela på. Du får alltså enbart en förfrågan i ditt register samtidigt som din låneansökan når ut till 30 långivare. På så sätt undviker du en försämrad kreditvärdighet vilket du hade fått om du skickat in en ansökan hos varje enskild långivare. Förmedlingstjänsten är helt kostnadsfri och du behöver inte oroa dig för något räntepåslag. Istället erbjuds du samma ränta som om du hade vänt dig direkt till bankerna.

Rörlig ränta från 2,95%

När du ansöker om lån via Monee så kan du räkna med en ränta mellan 2,95-29,90% (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Det är dock inte Monee som sätter räntan utan det överlåter man till de anslutna bankerna. Med anledning av detta kommer dina låneofferter att se olika ut. Det är också det som gör att många väljer att låna via en låneförmedlare. Du får helt enkelt möjlighet att jämföra lån och räntor från flera olika låneinstitut. Lånen som mäklas är annuitetslån där du betalar samma summa varje månad under hela lånets löptid.

Räntan på lånet är rörlig och sätts individuellt efter att långivaren gjort en kreditbedömning. Ju bättre kreditvärdighet du har dessto lägre ränta har du möjlighet att få. Utöver den rörliga årsräntan så kan även uppstartsavgift och aviavgifter tillkomma.

Lånar du 180 000 kr under 10 år och får 6,65% i ränta så blir den effektiva räntan 6,86%. Detta under förutsättning att inga start- eller aviavgifter tillkommer. Månadskostnaden blir 2058 kr och den totala summan att återbetala blir 246 915 kr.

Villkor och krav

Eftersom Monee enbart agerar lånemäklare så är det inte företaget själv som bestämmer vem som får låna och inte. Istället är detta upp till varje ansluten långivare. Däremot har man ett par fåtal grundkrav som måste uppfyllas för den som vill skicka in en låneansökan.

  • 18 år gammal

  • Inga skulder hos Kronofogden

  • Folkbokförd i Sverige

  • Årsinkomst på minst 100 000 kr

  • BankID

Utöver grundkraven måste du klara den kreditbedömning som varje långivare gör. Eftersom olika låneinstitut ställer olika krav så är det inte säkert att du får ett erbjudande av samtliga 30 anslutna banker. Exempelvis så är det inte alla långivare som låter dig låna med betalningsanmärkning.

Skicka din låneansökan till Monee

Att göra en låneansökan hos en låneförmedlare så som Monee skiljer sig inte från att gå direkt till en långivare. Istället är det samma digitala process som sker via låneförmedlarens hemsida. Där får du direkt fylla i hur stort belopp du önskar att låna samt vilken löptid du vill ha. Monee låter dig välja en återbetalningstid mellan 1-20 år. Tänk på att en alltför kort löptid kan vara ekonomiskt påfrestande. Samtidigt kan en lång löptid innebära en ökad kostnad för lånet. 

När du angivit lånesumma och återbetalningstid får du fylla i dina kontaktuppgifter. Därefter kan du gå vidare med din låneansökan genom att svara på frågor om din ekonomiska situation. Monee vill exempelvis veta vad du har för inkomster, vilka månatliga kostnader du har samt om du har befintliga skulder. När du fyllt i allting kan du skicka iväg din ansökan genom att identifiera dig digitalt med BankID.

När Monee mottagit din låneansökan så tas en kreditupplysning från UC. Sedan skickas låneansökan och kreditupplysning vidare till de anslutna långivarna. Dessa får sedan återkomma till dig med ett låneerbjudande. Allt du behöver göra är att välja det låneerbjudande som är bäst. Därefter kan du signera lånehandlingar och få pengarna på kontot inom 3-5 bankdagar.

Kontakta Monee

Har du några frågor eller funderingar i samband med din låneansökan så kan du få hjälp via kundtjänst. Antingen kan du maila in till info@monee.se eller så är det kundtjänsten hos Freedom Finance som gäller. Kundtjänsten finns tillgänglig dagligen under dessa öppettider.

Måndag: 08:00 - 20:00

Tisdag: 08:00 - 20:00

Onsdag: 08:00 - 20:00

Torsdag: 08:00 - 20:00

Fredag: 08:00 - 20:00

Lördag: 10:00 - 15:00

Söndag: 10:00 - 15:00

Vill du veta mer om förmedlingstjänsten så hänvisar vi dig till Freedom Finance hemsida. Detta då det är denna tjänst som Monee marknadsför. Dessvärre finns det i skrivande stund inte särskilt mycket information att tillgå på Monees egna hemsida.

MONEE

  • LÅNEMÄKLARE
  • ENBART EN UC
  • 30 PARTNERS
  • ANMÄRKNING OK