Krea

Krea är en förmedlare av företagslån som fram till nyligen gick under namnet Cfind. Låneförmedlaren grundades 2018 och erbjuder nu en av Sveriges främsta jämförelsetjänster för företagslån. Bakom bolaget står företagare som vet vikten av att snabbt kunna få in finansiering till sin verksamhet. Därtill vet man att man som företagare kan spara mycket pengar i månaden genom att först jämföra olika firmalån. Därför har man tagit fram den här tjänsten så att du som entreprenör ska kunna spara tid genom att inte behöva göra jämförelsen manuellt. Istället kan du helt kostnadsfritt låta Krea ta fram låneerbjudanden åt dig från 24 olika långivare. Du gör således bara en ansökan och enbart en kreditupplysning kommer att inhämtas från UC på ditt bolag samt på dig som borgensman. Därefter får lånebolagen återkomma med låneerbjudande till dig och du kan enkelt fatta rätt beslut. Får ditt företag inte ett erbjudande som är bra nog har du heller inte bundit upp dig till något genom att använda dig av tjänsten.

Krea finns registrerat hos Finansinspektionen och man följer därmed alla uppsatta regler kring förmedling av företagslån. Bland de lånebolag som samarbetar med Krea återfinns bland annat Ferratum Business, FRODA och approva.

Lånebelopp
10000 - 30000000 kr
Återbetalningstid
1 - 60
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Ja
Kostnad
enligt offert%
i
Räntan sätts individuellt utifrån ditt bolags historik, förutsättningar och framtida återbetalningsmöjligheter. Effektiv årsränta mellan 6-40%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Krea jämför företagslån kostnadsfritt

Krea erbjuder själv inga företagslån utan förmedlar bolagslån från 24 olika externa aktörer som valt att ansluta sig till tjänsten. Dessa aktörer får konkurrera om att ha ditt företag som kund. Via Krea kan du ansöka om företagslån för både små och större likvida behov. Här finns firmalån från 10 000 kr upp till 30 000 000 kr. Lånen återbetalas under en löptid som du som ägare valt i samband med din låneansökan. I nuläget kan du välja en återbetalningstid mellan 1-60 månader. Dock finns det hos de flesta samarbetsbanker möjlighet att betala av lånet i förtid utan extra kostnad. Villkor som sådana är bra att läsa igenom i de låneerbjudanden du får via Krea.

Hos Krea kan du ansöka om företagslån både till aktiebolag, enskild firma och handelsbolag. Det spelar inte någon roll inom vilken nisch ditt företag verkar i. Detta är inget som kommer att påverka din verksamhets lånemöjligheter. Däremot krävs det att ditt bolag har någon form av omsättning och minimumgränsen är 50 000 kr. Vidare krävs säkerhet i form av personlig borgen från någon av företagets ägare. Detta är dock något som kan variera beroende på vilken långivare du väljer att acceptera låneerbjudande av.

Räntor hos Krea

Eftersom Krea bara är en låneförmedlare så kan räntan på företagslånen skilja sig åt beroende på vilken av samarbetsbankerna du väljer att låna av. Krea uppger dock att det rör sig om en årsränta mellan 6-40%. Det handlar med andra ord om ett ganska stort räntespann vilket gör att månadskostnaden kan variera stort mellan lån från olika långivare. Räntan sätts utifrån ditt bolags förutsättningar men man ser även på bolagets historik samt framtida betalningsförmåga. Månadskostnaden består utöver ränta och amortering även av en startavgift som de flesta anslutna banker tar ut i samband med beviljat företagslån. När det gäller månadskostnaden så varierar denna också beroende på vilken amorteringstid du valt. Om du valt en lång återbetalningstid så kommer månadskostnaden för din verksamhet att bli lägre. Dock innebär det en högre totalkostnad för företagslånet.

Kreas krav och villkor

För att kunna ansöka om ett företagslån via Krea krävs det att du som ägare och ditt bolag uppfyller vissa grundkrav. Utöver nedanstående grundkrav kan varje enskild långivare även ha ytterligare krav och villkor. Således är det inte säkert att ditt bolag får låneerbjudanden från samtliga samarbetsbanker trots att grundkraven är uppfyllda.

  • Aktiebolag, Enskild firma eller Handelsbolag

  • Omsättning på 50 000 kr/600 000 kr om året

  • God kreditvärdighet

Notera att vissa av de banker och långivare som Krea samarbetar med i enstaka fall kan acceptera skulder hos Kronofogden. Dessa under förutsättning att skulderna härstammar från Skatteverket. Utöver grundkraven gäller det att ditt företag finns registrerat hos bolagsverket. Du måste därtill kunna visa upp en verksamhetshistorik minst 6 månader bakåt i tiden samt vara villig att som ägare gå i personlig borgen för lånet. Kreditupplysning från UC kommer inhämtas i samband med kreditbedömningen.

Få låneförslag redan idag

För att använda dig av Kreas jämförelsetjänst behöver du bara besöka bolagets hemsida. Där kan du direkt göra en kostnadsfri jämförelse för att hitta det billigaste företagslånet. Det tar inte mer än två minuter att fylla i formuläret där du bland annat anger hur mycket du vill låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha. För att kunna jämföra företagslån kostnadsfritt hos Krea måste du även uppge dina person- och kontaktuppgifter. Vidare behöver du ange vad syftet till bolagslånet är. Därefter kan du verifiera din identitet med BankID. När detta är gjort kommer den information du lämnat krypteras och skickas vidare till samtliga 21 samarbetsbanker. Detta tillsammans med en kreditupplysning som Krea tar på både ägare och företag.

Därefter behöver du bara vänta in de första låneerbjudandena. Innan du väljer ett låneerbjudande bör du avvakta i minst 24 h för att säkerställa att alla långivare hunnit skicka ett erbjudande. Du kan sedan gå igenom de olika erbjudandena och jämföra månadskostnaden. När du identiferat det bästa firmalånet kan du skriva på lånehandlingarna digitalt. När detta är gjort har du ofta pengarna på kontot redan samma dag. Utbetalningstider kan dock variera beroende på vilken bank ditt företag har konto i.

Kundtjänst Krea

På Kreas hemsida kan du läsa mer om hur jämförelsetjänsten fungerar samt vad som krävs för att få ansöka om ett företagslån. Vi på Allt om Privatlån kan dock tycka att det finns vissa brister gällande just hemsidan. Informationen är knapphändig om man jämför med Kreas konkurrenter och kontaktvägarna är få. Enklast att få kontakt med bolagets kundtjänst är genom att skicka ett mail till kundservice@krea.se. Men du kan även ringa in till låneförmedlaren på 08-55 10 82 62. Är du redan kund hos Krea så kan du logga in på dina sidor via företagets hemsida. När det gäller öppettiderna hos Krea så är dessa följande:

Måndag: 09:00 - 18:00

Tisdag: 09:00 - 18:00

Onsdag: 09:00 - 18:00

Torsdag: 09:00 - 18:00

Fredag: 09:00 - 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

KREA

  • JÄMFÖR FÖRETAGSLÅN
  • FÖRSLAG INOM 24H
  • KOSTNADSFRITT
  • EJ BINDANDE