Approva

Approva är ett svenskt finansbolag vars målgrupp är småföretagare som är i behov av ett mindre företagslån. Det handlar om företagslån utan UC som du kan ansöka om helt digitalt via Approvas hemsida. Hos Approva kan du dessutom ansöka om likviditet till din verksamhet oavsett om du har ett aktiebolag, ett kommanditbolag eller en enskild firma. Här erbjuds alla småföretagare flexibla och enkla lån som dessutom utbetalas snabbt. Detta finansbolag har rönt stor framgång i Sverige tack vare flexibla villkor, det faktum att man inte inhämtar någon kreditupplysning hos UC samt att man arbetar med individuell prissättning. Däremot är lånebeloppen som man som företagare kan ansöka om inte särskilt höga. Har din verksamhet ett större likviditetsbehov bör du därför vända dig till en annan långivare. Du kan se en lista över företagslån här på Allt om Privatlån och jämföra de olika långivarna. Att Approva inte inhämtar någon upplysning från UC innebär inte att man inte följer god kreditsed. Istället gör man en kreditbedömning genom att bland annat inhämta en kreditupplysning från Bisnode. Därtill ser man över både ägares ekonomi och bolagets status innan man beviljar några företagslån. Det bör även nämnas att du som ägare måste gå i borgen för att få låna utan säkerhet hos Approva.

Lånebelopp
30000 - 300000 kr
Återbetalningstid
2 - 18 mån
Utan UC
Ja
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Månadsräntan på Approvas företagslån ligger på 2% och uppåt vilket innebär en årsränta från 24%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Mindre bolagslån hos Approva

Hos Approva kan du ansöka om mindre bolagslån om du behöver extra likviditet till din verksamhet. Företagslånen som erbjuds kommer utan säkerhet och du kan således låna till det du som ägare finner lämpligt. Inte sällan används bolagslånen som beviljas av Approva till investeringar som krävs för att få verksamheten att växa. Som entreprenör kan man även låna pengar för att köpa utrustning eller ha råd att ta in ny personal. Approva lägger sig inte i hur ditt företag använder de pengar som lånas ut. Hos Approva kan du med aktiebolag, enskild firma eller kommanditbolag låna mellan 30 000 kr och 300 000 kr. Lånet har en återbetalningstid på mellan 2-18 månader och det är du själv som ägare som väljer önskad löptid på lånet. Du bör dock ha i åtanke att både lånebelopp och vald löptid kan påverka prissättningen som är individuell. Återbetalningen sker månatligen där ditt bolag betalar samma fasta månadsavgift varje månad under hela lånets löptid. Den lägsta räntan som för närvarande erbjuds hos Approva är 2% men du kan alltså komma att få betala mer än så. Lånar ditt bolag 100 000 kr under 12 månader till en månadsränta på 2% så blir den månatliga avgiften 2000 kr. Därtill tillkommer det amortering på 8333 kr i månaden. Det totala beloppet som ska in till Approva varje månad blir således 10 333 kr. Notera att ytterligare avgifter tillkommer om betalning inte kommer in till Approva i tid.

Fördelen med att ansöka om ett företagslån utan UC från Approva är att du slipper allt krångel. Till skillnad från storbankerna arbetar Approva med snabba handläggningstider, digital ansökan och snabba besked. Dessutom har man en så kallad prisgaranti som innebär att du kan få sänkt avgift om du lyckas få en bättre offert från någon av Approvas konkurrenter. Denna prisgaranti kan du få mer information om genom att kontakta bolagets kundtjänst. Innan du ansöker om ett företagslån hos denna långivare bör du säkerställa att du eller andra ägare är beredda att gå i personlig borgen för bolagslånet. Detta krävs nämligen för att bli beviljad ett företagslån hos Approva.

Grundkrav för att ansöka om företagslån

För att du som företagare ska kunna ansöka om ett firmalån från Approva måste ditt bolag uppfylla långivarens grundkrav. Det handlar inte om några strikta krav så chansen är större att bli beviljad ett företagslån här än hos exempelvis banken. Det du och ditt företag måste uppnå för att få lämna in en ansökan hos Approva är följande:

  • Aktiebolag, enskild firma eller kommanditbolag som är registrerat i Sverige
  • Du som ägare måste vara folkbokförd i Sverige
  • Bolaget får inte ha skulder hos Kronofogden
  • Ditt företag måste inneha F-skattesedel
  • Du måste ha ett BankID

Uppfyller du ovanstående krav så är det fritt fram att göra en låneansökan direkt på Approvas hemsida. Tänk på att Approva gör enskilda bedömningar för samtliga låntagare som ansöker om bolagslån. Detta innebär att det inte är någon garanti att beviljas lån trots att grundkraven uppfylls.

Enkel ansökan och utbetalning direkt

För att ansöka om finansiering till ditt bolag räcker det med att du besöker Approvas hemsida. Direkt på startsidan kan du påbörja din låneansökan genom att fylla i hur stort företagslån din firma är i behov av. Därefter får du välja en önskad löptid på mellan 2-18 månader. När detta är gjort får du se ett kostnadsexempel som utgår från en ränta på 2%. Ha i åtanke att det inte är säkert att just ditt bolag blir erbjuden denna ränta. Med andra ord kan månadskostnaden bli betydligt högre än vad som framgår i exemplet. Om du ändå vill gå vidare med din låneansökan får du uppge ditt personnummer, bolagets organisationsnummer, ditt mobilnummer samt din mailadress. Du får sedan identifiera dig med mobilt BankID samt acceptera att Approva inhämtar en kreditupplysning om dig och ditt bolag från Bisnode. Därefter kan du komma att behöva lämna ytterligare uppgifter om din versamhet. Du behöver dock inte hålla på med något tidskrävande pappersarbete. Istället inhämtar Approva alla nödvändiga uppgifter digitalt.

När du skickat in din ansökan om företagslån till Approva återkommer långivaren med ett besked inom kort. Du får då reda på om ansökan blivit godkänd samt vilken månadsränta ditt företag erbjuds. Om du accepterar låneerbjudandet får du skriva på skuldebrev och proprieborgensavtal. När detta är gjort betalar Approva ut lånet inom 15 minuter så till vida att du ansökt om lånet och fått det beviljat under långivarens öppettider.

Kundsupport hos Approva

Om du har några frågor kring de företagslån som ges ut av Approva så kan du ta kontakt med bolagets kundsupport. Man har support på plats varje vardag mellan 9:00 och 17:00. Enklaste sättet att komma i kontakt med Approvas kundsupport är att använda sig av det kontaktformulär som återfinns på långivarens hemsida. Skriver du där så kommer en medarbetare kontakta dig snarast möjligt. Om du hellre vill skicka ett mail från din egen mailklient så är adressen som gäller info@approva.se. Dessvärre går man inte ut med något telefonnummer på sin hemsida vilket drar ner vårt helhetsbetyg något. Däremot kan du själv hitta svar på många av de frågor som ställs till bolaget genom att gå igenom Approvas FAQ. Där har man samlat svar på de frågor som långivare brukar ha.

APPROVA

  • TAR EJ UC
  • SNABBT BESKED
  • MINDRE BOLAGSLÅN
  • DIGITAL ANSÖKAN