Kompar

Kompar är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta rätt företagsfinansiering. Denna nya aktör samarbetar med sjutton olika låneinstitut och banker som erbjuder företagslån med- och utan säkerhet. Här kan du som entreprenör få rådgivning kring ditt företags finansiering samtidigt som du får hjälp att jämföra räntor och villkor. Kompar finns registrerade hos Finansinspektionen och följer alla uppsatta regler kring låneförmedling. Bland de banker man samarbetar med återfinns bland annat toborrow, Likvid Företagslån, Aros Kapital och qred. Via Kompar kan du hitta ett företagslån oberoende av vilken typ av bolag du driver. Här accepteras enskilda firmor, aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Din verksamhet behöver inte heller vara i en speciell bransch för att få ta ett firmalån. Som företagare finns det idag stora möjligheter att få finansiering via lån och då är det lämpligt att använda sig av en låneförmedlare så som Kompar.

Kompar riktar sig till små- och medelstora företag i Sverige. Innan du använder Kompar för att hitta ett bolagslån så kan det vara bra att veta att Kompar gör en UC koll på ditt bolag. Det finns även de låneinstitut som erbjuder företagslån utan UC om detta är något du föredrar. Jämförelsetjänsten som Kompar erbjuder är helt kostnadsfri och icke-bindande.

Lånebelopp
10000 - 7000000 kr
Återbetalningstid
1 - 60
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
individuell %
i
Kompar förmedlar enbart företagslån från andra aktörer. Därför kan ränta och månadskostnader variera.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför bolagslån från 15 låneinstitut

Är ditt företag i behov av finansiering så kan Kompar hjälpa dig att hitta det bästa företagslånet. På så sätt kan du enkelt försäkra dig om att få den lägsta månadskostnaden och de bästa villkoren. Du kan via Kompar ansöka om ett företagslån på mellan 10 000 kr och 7 000 000 kr. Eftersom det är ett så pass stort spann så öppnar det upp för att låna till flera olika syften. Det finns inget rätt svar för vad man som entreprenör bör låna till. Istället kan du låna till alltifrån rekrytering till inköp av maskiner eller en marknadsföringskampanj. Det finns även de företagare som lånar för att kunna ta sin verksamhet till en ny nivå. Kanske vill man inte ta av det kapital som redan finns i bolaget och då passar extern finansiering bra.

Lånen som förmedlas via Kompar kan se olika ut. De flesta företagslån har dock en löptid på mellan 1-60 månader beroende på vad som passar ditt bolag. Återbetalningen sker vanligtvis månadsvis. I de flesta fall kan man som ägare välja att förtidslösa lånet utan att det tillkommer några kostnader. Detta är dock något som bestämts individuellt hos varje bank och långivare och det är därför viktigt att läsa villkoren noga innan man signerar något. Något annat som kan variera mellan de olika bankerna är huruvida det krävs säkerhet eller inte för att få ta ett bolagslån. Många långivare kräver dock personlig borgen av en eller flera ägare.

Individuell månadskostnad

Kompar erbjuder inte några firmalån själva och det är således inte heller dom som bestämmer avgifter och ränta för lånen. Detta sker istället individuellt hos varje enskilt lånebolag. Vilken månadskostnad du kan komma att få betala för ditt företagslån kan alltså variera. Utöver skillnader i priser hos olika långivare så är det inte heller säkert att två kunder hos samma långivare erbjuds samma månadskostnad. Istället görs en individuell bedömning av varje ny kund. Denna bedömning består av att man går igenom ditt företags låneansökan tillsammans med den kreditupplysning som Kompar tagit. Utifrån uppgifterna som framkommer får man reda på vilken kreditvärdighet ditt bolag har och kan på så sätt sätta en lämplig månadskostnad. De flesta anslutna bankerna har slopat ränta och kör istället med en fast månadsavgift. Utöver denna månadsavgift tillkommer det inga andra kostnader. Månadsavgiften kommer utöver ditt bolags kreditvärdighet även påverkas av vald löptid och önskat lånebelopp.

Grundkrav hos Kompar

Grundkraven för att ansöka om ett firmalån via Kompar är inte särskilt höga. Däremot har varje enskild bank som Kompar samarbetar med egna krav som gäller. Detta innebär att det inte är säkert att du får ett låneerbjudande av samtliga långivare även om du når upp till följande grundkrav.

  • Ditt bolag ska vara registrerat i Sverige

  • Ditt bolag ska vara aktivt

Eftersom Kompar samarbetar med hela sjutton olika banker så är möjligheterna att få ett företagslån beviljat stora. Således kan du ansöka om ett lån även om ditt bolag eller du själv exempelvis har betalningsanmärkningar.

Ansök kostnadsfritt online

Är du redo att ta hjälp av Kompar för att jämföra företagslån så kan du göra detta via låneförmedlarens hemsida. Där kan du kostnadsfritt och utan att binda dig till något ansöka om ett lån till ditt företag på upp till 7 miljoner kronor. Du väljer själv en lämplig löptid för lånet på mellan 1-60 månader. I samband med att du ansöker om ett bolagslån får du uppge ditt företags uppgifter tillsammans med information om dig som ägare. Vidare får du göra en kort beskrivning av den verksamhet som ditt företag sysslar med. Hela ansökningsprocessen tar max 2 minuter i anspråk och identifiering sker via BankID. När du skickat in din låneansökan till Kompar kommer denna att behandlas under ordinarie öppettider. Kompar kommer även att ta en UC på ditt företag. Därefter skickas både ansökan och kreditupplysning vidare till Kompars totalt femton samarbetspartners.

Inom 24 h kommer de anslutna bankerna och långivarna att återkomma med ett låneerbjudande till dig och ditt företag. Du får en bra översikt och kan enkelt jämföra månadskostnad och villkor för lånen. Hittar du ett erbjudande som är extra intressant så kan du acceptera detta. Du får då signera lånehandlingar för att sedan få pengarna utbetalda inom en dag.

Kundtjänst hos Kompar

Hos Kompar kan du kontakta kundtjänst om du behöver rådgivning kring ditt företags finansiering. Du kan även ta kontakt med en medarbetare hos bolaget för att få svar på frågor som du kan tänkas ha. Detta kan du göra genom att lämna ditt telefonnummer så ringer Kompar upp dig direkt. Vill du hellre maila in till företaget så gör du detta på info@kompar.se. Du kan även ringa direkt in till Kompars kundtjänst på 010-75 02 899. Kompar har öppet under följande tider.

Måndag: 08:00 - 19:00

Tisdag: 08:00 - 19:00

Onsdag: 08:00 - 19:00

Torsdag: 08:00 - 19:00

Fredag: 08:00 - 19:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

På bolagets hemsida hittar du även en avdelning för FAQ. Där besvarar man de frågor som företagare ofta har i samband med att man söker extern finansiering. På Kompars hemsida finns det även utförlig information om hur företagslån funkar rent generellt.

KOMPAR

  • JÄMFÖR 22 LÅN
  • BARA 1 UC
  • KOSTNADSFRITT
  • RÅDGIVNING