Toborrow

Toborrow erbjuder en plattform där företagare som är i behov av pengar kan låna av privatpersoner eller bolag som investerar i lån. Med Toborrows plattform slipper du dyra mellanhänder och långsamma låneprocesser. Istället kan du låna alltifrån 100 000 kr upp till 5 000 000 kr till din verksamhet med låg ränta och bra villkor. Det spelar ingen roll vad det är för typ av investeringar du behöver finansiering till. Här kan du ansöka om ett företagslån som lämpar sig för alltifrån rekrytering av ny personal till ren marknadsföring. Således är Toborrow en lämplig kandidat när du vill ta till vara på ditt bolags tillväxtmöjligheter.

Toborrow finns givetvis registrerat hos Finansinspektionen och du kan känna dig helt trygg när du ansöker om ett företagslån här. Bakom bolaget står NFT Ventures och Marginalen AB som har stor erfarenhet inom finansbranschen. Vidare vet man vilka behov entreprenörer idag har samt vikten av smidiga och snabba låneprocesser.

Lånebelopp
100000 - 5000000 kr
Återbetalningstid
3 - 36
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Ja
Kostnad
enligt offert%
i
Räntan sätts individuellt och ligger mellan 3-10%. Utöver ränta tar Toborrow ut en startavgift mellan 2-4% av utbetalt belopp.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Företagslån upp till 5 miljoner

Få andra aktörer erbjuder så stora företagslån som Toborrow gör. Här kan du låna upp till 5 miljoner kronor och få pengarna utbetalda till ditt företagskonto nästföljande bankdag. Med dessa höga belopp ställs det också en hel del krav på bland annat säkerhet. För att bli beviljad ett företagslån hos Toborrow måste du gå in med säkerhet i form av personlig borgen, moderbolagsborgen, pant i fastigheter eller företagshypotek. Därutöver görs en kreditbedömning genom att Toborrow bland annat inhämtar information om din verksamhet hos UC och Creditsafe. Bolaget tar även en kreditupplysning på de personer som står bakom verksamheten. I denna process tar man även hjälp av externa register. 

Firmalånen som erbjuds hos Toborrow kan användas till flera olika syften. Bland annat kan pengarna som lånas användas till utveckling av nya produkter eller tjänster. Du kan även låna pengar till din verksamhet för att hyra lokaler eller utbilda din personal. Möjligheterna är många tack vare att du kan ansöka om lån på alltifrån 100 000 kr upp till 5 000 000 kr.

Räntor och avgifter

Att ansöka om ett företagslån hos Toborrow är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller till något genom att skicka in en låneansökan. Däremot bör du vara medveten om att Toborrow tar en kreditupplysning på både din verksamhet och dig som ägare i samband med låneansökan. När det gäller räntor och avgifter så jobbar Toborrow med individuell räntesättning. Beroende på din verksamhets kreditvärdighet kan du få en ränta på mellan 3-10%. Därutöver tar man ut en procentuell uppläggningsavgift som baserar sig på den totala lånesumman. Uppläggningsavgiften varierar beroende på vilken löptid du väljer att ha på ditt bolagslån. Nedan kan du se hur lånets löptid påverkar uppläggningsavgiften.

 • Löptid upp till 12 månader - 3% av lånat belopp
 • Löptid mellan 18-24 månader - 4% av lånat belopp
 • Löptid mellan 30-26 månader - 5% av lånat belopp

Anledningen till att avgiften blir högre ju längre löptid du har på ditt firmalån är att de administrativa kostnaderna för Toborrow ökar med en längre återbetalningstid.

Grundkrav hos Toborrow

Hos Toborrow är kraven på vilka företag som får låna något högre än hos konkurrenterna. Detta då man dels inte vill utsätta sina investerare för en större kreditrisk än nödvändigt. När det gäller Toborrows grundkrav så ser du dessa nedan.

 • Aktiebolag
 • Omsättning på minst 1 miljon kronor
 • Godkänt kreditbetyg hos UC
 • Minst ett bokslut

Uppfyller ditt företag dessa kriterier så har du alltså goda chanser att få ett företagslån beviljat hos Toborrow. Dock genomför Toborrow en kvalitativ bedömning av varje bolag som ansöker om lån. Man tittar även på storleken av bolagslånet i förhållande till den budget som finns och de säkerheter som ägare och bolag har lämnat.

Ansök snabbt via Toborrow.se

Om din verksamhet är i behov av ett företagslån så kan du snabbt skicka in en låneansökan på Toborrow.se. Du kommer till långivarens hemsida genom att klicka på någon av länkarna i denna recension. Väl på Toborrows hemsida anger du ett lånebelopp mellan 100 000 kr och 5 000 000 kr och väljer mellan en löptid på 3-36 månader. Du behöver även ange ditt bolags organisationsnummer, ditt personnummer samt kontaktuppgifter. Därefter behöver du ha tillgång till BankID på fil eller mobilt BankID för att kunna slutföra låneansökan. Innan du skickar in låneansökan får du ange en kort beskrivning av ditt företag samt vad syftet med lånet är.

När låneansökan skickats in till Toborrow så kommer man att ta ställning till denna först efter att en kreditbedömning gjorts. En kreditupplysning inhämtas på både ditt företag och dig som ägare. Dessa upplysningar hämtas från UC och Creditsafe men man tar även hjälp av andra register för att få in kompletterande uppgifter om dessa behövs. När du väl fått svar från Toborrow kan du i lugn och ro ta ställning till den ränta som erbjuds. Väljer du att acceptera låneerbjudandet så får du signera lånehandlingar och därefter betalas lånet ut till ditt företagskonto inom en bankdag. Återbetalning av lånet hos Toborrow sköts sedan månadsvis.

Kundtjänst och öppettider

Har du frågor om Toborrows företagslån så kan du gå in på företagets hjälpsida. Där har man samlat vanliga frågor och svar som både gäller lån- och investeringsdelen hos Toborrow. Hittar du inte svaret på den fråga du har så kan du enkelt och smidigt kontakta kundtjänst genom att aktivera chatten som återfinns längst ner på sidan. Du kan även maila in till bolaget på support@toborrow.se eller ringa in till Toborrow på 08-52 00 17 30. När det gäller öppettiderna så är dessa följande:

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

TOBORROW

 • HÖGT LÅNEBELOPP
 • SVAR DIREKT
 • INGA MÖTEN
 • P2P PLATTFORM