UC:s onlinebevakning ger dig extra skydd

UC onlinebevakning

De flesta svenskar förknippar nog främst företaget UC med kreditupplysningar. Och det är vanligtvis i lånesammanhang som UC:s tjänster lyfts upp. Lån utan UC är väldigt populära just för att UC:s tjänster inte är inblandade och att låntagare således inte får någon förfrågan i sitt register hos företaget. Anledningen till varför detta kan vara viktigt är att de svenska storbankerna alltid använder UC i samband med en låneansökan. Har man då många förfrågningar i sitt register kan detta innebära svårigheter att få lån. Men faktum är att UC erbjuder betydligt fler tjänster än bara kreditupplysningar. Du som privatperson kan få hjälp att förstå din privatekonomi och skydda dina personliga uppgifter genom att använda dig av en del av de tjänster som UC erbjuder. Exempel på sådana tjänster är UC ID-skydd och Kreditkollen. För dig som redan använder dig av UC ID-skydd finns det nu möjlighet att få ett utökat skydd för dina personliga uppgifter. I somras släppte UC nämligen tilläggstjänsten ”Onlinebevakning”.

Skydd för dina personliga uppgifter

Den nya onlinebevakningen är en tjänst som ingår i UC ID-skydd. Har du haft UC ID-skydd tidigare så har du alltså även tillgång till onlinebevakning nu. Dock måste du själv aktivera tjänsten för att den ska fungera. Detta är helt kostnadsfritt och görs enkelt via inloggning på UC:s portal minuc.se. Onlinebevakningen finns till för att hjälpa dig att skydda dina personliga uppgifter. Det handlar om personuppgifter såväl som adressuppgifter, kortuppgifter och kontouppgifter. Du får således möjlighet att ta kontroll över din identitet.

Du lägger själv in de uppgifter du vill att UC ska bevaka. Uppgifterna bevakas sedan dygnet runt. Inte bara på det vanliga öppna nätet utan UC ger dig även onlinebevakning på både darknet och deep web. Ställen som vi själva inte har tillgång till. Skulle det vara så att de uppgifter du lagt in påträffas så kommer UC att varna dig via sms och e-post. Du får även rådgivning och rekommendation på vilka åtgärder du bör vidta.

Skydda dina personliga uppgifter
Med onlinebevakning från UC bevakas dina personliga uppgifter

Skydda dig mot ID-kapning

Har du redan tjänsten UC ID-skydd så kan du alltså aktivera onlinebevakning redan nu. Detta gör du genom att logga in på UC med mobilt BankID. Därefter väljer du själv vilka uppgifter du vill bevaka. Du kan exempelvis lägga in dina konto- och kreditkort samt passuppgifter och andra id-handlingar. Dyker dessa sedan upp på Darknet eller deep web så blir du meddelad om detta direkt. Har du inte UC ID-skydd så kan du skaffa detta om du är orolig för ID-kapning. UC ID-skydd kostar 84kr/mån och ger dig ett komplett skydd om du skulle få din identitet kapad. Om exempelvis någon försöker ta ett privatlån eller snabblån i ditt namn så kommer UC att meddela dig om detta direkt. Vid eventuell ID-kapning får du även assistans av UC:s kunniga medarbetare. Dessutom ingår det en försäkring som täcker eventuella skulder som uppstått i samband med ID-kapningen.

En annan populär tjänst från UC är Kreditkollen. Den här tjänsten lämpar sig för dig som är mån om din kreditvärdighet och ämnar att ta ett större lån i framtiden. Ska du exempelvis köpa bostad och vill låna till kontantinsatsen så är det en bra idé att vänta till du har den kreditvärdighet som krävs. Med Kreditkollen får du möjlighet att följa ditt kreditscore hos UC över tid. Du kan dessutom anta specifika utmaningar och mål som kan ta dig dit du vill. Du får obegränsad tillgång till din egen kreditupplysning och kan enkelt se när uppgifter ändras. Bland annat kan du se om en anmärkning försvinner eller om din taxerade inkomst har blivit uppdaterad.