SEB

SEB – banken som erbjuder enkla lån med låg ränta

SEB Skandinaviska Enskilda Banken som vi känner till det idag grundads 1972 när Skandinaviska Banken och Stockholms Enskilda Bank gick ihop. Koncernen har sedan dess köpt upp en mängd olika företag och är en av Sveriges största banker. SEB erbjuder idag bland annat privatlån, men även tjänster inom sparande, pension och försäkring. Det finns även bolån och andra låneformer än just privatlån i deras utbud. Banken erbjuder därtill sedvanliga banktjänster så som personkonton och företagskonton. Som kund hos SEB går det att hitta en lösning för allt som gäller ens privatekonomi.

SEB Privatlån

SEB erbjuder privatlån utan säkerhet vilket innebär att du kan låna till precis till vad du vill. Du kan låna mellan 20 000 och 350 000 kr under en tidsperiod på mellan 2-10 år. Du kan sedan använda pengarna till allt ifrån att köpa en bil till att boka resor eller utföra renoveringar. Hos SEB går det även att ansöka om lån tillsammans med en medsökande. Genom att exempelvis ansöka med sin make/maka har man möjlighet att få låna ett större belopp till en lägre ränta.

När du tar ett lån hos SEB så erbjuds du en ränta på mellan 3,80% och 11,10%. Exakt vilken ränta du får är omöjligt att säga i förväg då räntan sätts individuellt. Med andra ord så sätts räntan utifrån flera olika faktorer som har med din privatekonomi att göra. Det handlar bland annat om vilken inkomst du har, hur stort belopp du vill låna samt vilken löptid som önskas. För att förbättra dina möjligheter att få en låg ränta kan du som tidigare nämnts välja att ansöka tillsammans med någon.

När det gäller avgifter utöver ränta så tillkommer det bland annat en uppläggningsavgift på 300 kr. Är du redan kund hos SEB så bjuder banken denna avgift. Betalar du ditt lån med autogiro så slipper du dessutom aviavgifter.

För att kunna få ett lån genom den här banken måste du vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka samt ha en fast inkomst på minst 190 000 kronor. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Det här är däremot bankens lägsta krav för att godkänna en ansökan. Med detta sagt är det inte säkert att du beviljas ett lån trots att du uppfyller grundkraven. Behöver du låna med betalningsanmärkningar eller låna med många UC förfrågningar så finns det andra mer lämpliga banker att vända sig till. Det finns exempelvis lån som beviljar alla och som inte ställer så höga krav som SEB gör på sina lånekunder.

SEB erbjuder även kunder att teckna ett låneskydd i samband med att lånet tas. Det här kan liknas vid en försäkring som innebär att du får hjälp med att återbetala lånet om du blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös.

SEB erbjuder även företagslån för dig som är entreprenör. Dock ställs det i regel ganska höga krav för att låna till ditt företag. Med anledning av detta kan det vara bättre att ansöka om företagsfinansiering via en låneförmedlare så som Creddo.se.

Ansök på SEBs hemsida

För en enkel och smidig ansökan så är det rekommenderat att du ansöker om lån via SEBs hemsida. Är du befintlig kund i banken så kan du enkelt ansöka via din internetbank. För att få ditt lån beviljat behöver du först fylla i dina personuppgifter och ange hur mycket du vill låna. Därtill får du fylla i ett sedvanligt formulär där du bland annat uppger information om dina inkomster och skulder. Om du av någon anledning inte vill ansöka om lån via hemsidan så går det även bra att ringa in till SEB.

Är du redan kund hos SEB så får du besked på din låneansökan inom 24 timmar. Detta under förutsättning att du skickat in din ansökan under bankens öppettider. Är du däremot inte kund i banken så får du istället räkna med att du får beskedet inom 48 timmar. Om du valt att ansöka via telefon så får du ditt besked omedelbart under samtalet. Föredrar du att ringa in till SEB och göra en låneansökan så är numret som gäller 0771-388 788.