Creddo

Creddo är en relativt ny företagslåneförmedlare som samarbetar med många av landets ledande långivare och banker. Man har som mål att vara den mest effektiva låneförmedlaren för dig som söker företagsfinansiering. För att nå detta mål arbetar man med snabba processer och många lånealternativ. Söker du efter det billigaste företagslånet så kan du med fördel låta Creddo göra jobbet åt dig. Helt kostnadsfritt jämför Creddo företagslån från 12 olika låneinstitut och banker åt dig. Tjänsten är helt digital och du binder dig inte till något genom att göra en ansökan via Creddo. Denna låneförmedlare samarbetar bland annat med kända aktörer så som Avida, Qapitala, OPR-Företagslån och Ferratum Business. De flesta av de anslutna långivarna erbjuder företagslån utan säkerhet. Således räcker det för dig att gå i personlig borgen för att få låna pengar till din verksamhet.

Hos Creddo använder man den senaste tekniken vilket annat innebär automatiska processer. Ägarna bakom låneförmedlingstjänsten har själva stor erfarenhet av att driva bolag. Med andra ord vet man hur viktigt det är med smidig och snabb företagsfinansiering. Här kan du ansöka om ett firmalån oavsett vilken bransch ditt bolag befinner sig i. Har du ett litet- eller medelstort företag så är du välkommen in med din låneansökan till Creddo.

Lånebelopp
10000 - 10000000 kr
Återbetalningstid
1 - 60
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
individuell%
i
Eftersom Creddo enbart förmedlar företagslån så går man inte ut med någon ränta. Räntan sätts istället individuellt av respektive ansluten långivare.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför företagsfinansiering från 12 långivare

Om du har en verksamhet i behov av finansiering så erbjuder Creddo en passande jämförelsetjänst. Hos Creddo kan du jämföra företagsfinansiering från 12 olika långivare. Således kan du på ett enkelt och kostnadsfritt sätt jämföra företagslån från flera olika aktörer på marknaden. Detta genom bara en låneansökan och en förfrågan hos UC. Hos Creddo kan du ansöka om ett företagslån på mellan 10 000 kr och 10 miljoner kronor. Således lämpar sig lånet både för dig med mindre likvida behov och för dig som tänkt göra större investeringar. Du kan ansöka om ett firmalån för alla bolagsformer så länge ditt företag finns registrerat i Sverige. Det har heller ingen betydelse vilken bransch ditt bolag verkar i. Hos Creddo kan alla entreprenörer få hjälp med att hitta lämplig finansiering.

När du lånar till ditt företag via Creddo så kan du välja en återbetalningstid på mellan 1-60 månader. Återbetalningen sker vanligtvis månadsvis via en fast månadsavgift. Genom att välja en lämplig löptid på lånet kan du till viss del reglera vilken avgift ditt företag får betala varje månad. De flesta långivare som är anslutna till Creddo kräver ingen säkerhet i form av exempelvis fastigheter eller aktier. Det handlar med andra ord om företagslån utan säkerhet. Däremot är det vanligt att minst en ägare får gå i personlig borgen för lånet. Med anledning av detta är det också viktigt att du som ansöker om företagslån via Creddo har namnteckningsrätt i bolaget.

Fast månadsavgift

Creddo erbjuder själv inga firmalån utan förmedlar enbart potentiella låntagare till anslutna långivare. Således är det heller inte Creddo som bestämmer vilken ränta ditt bolag måste betala för att låna. Istället sköts räntesättning av de anslutna långivarna som i majoriteten av fallen bedömer ränta utifrån ditt företags kreditvärdighet. Det är således ditt bolags återbetalningsförmåga, totala försäljning och förutsägbara intäkter som avgör vilken ränta som erbjuds. Dock ska det sägas att de flesta lånebolag som erbjuder företagslån använder sig av fasta månadsavgifter. I denna fasta månadsavgift är både ränta och övriga kostnader inräknade. Månadsavgiften på företagslån utan säkerhet brukar kunna motsvara en ränta på mellan 6-40%. Men avgiften kan variera kraftigt mellan olika långivare. Det är därför en fördel att använda sig av en låneförmedlare som Creddo så att du enkelt kan jämföra kostnaden för lånet hos flera olika långivare.

Utöver den fasta avgiften som du kommer att se i de låneerbjudanden du får tillkommer i regel inga dolda kostnader. På så sätt är det enkelt att ställa olika långivare mot varandra för att se vem som erbjuder det billigaste bolagslånet. I många fall har du som företagare även möjlighet att förtidslösa företagslånet i förtid. Vissa långivare kan dock ta en avgift för detta så därför bör du se över villkoren i låneerbjudandena noga innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta.

Krav hos Creddo

Vilka krav som gäller för att ansöka om ett företagslån via Creddo framgår inte helt tydligt på långivarens hemsida. Däremot har varje ansluten långivare specifika krav för vilka som beviljas firmalån och inte. Med anledning av detta så är det inte säkert att ditt bolag erbjuds ett lån hos samtliga anslutna långivare även om företaget uppfyller Creddos grundkrav.

  • Svenskregistrerat bolag

  • AB, enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag

Varje enskild långivare och bank kommer att göra en helhetsbedömning av ditt företag. I samband med låneansökan inhämtas en kreditupplysning hos UC där all nödvändig information framkommer. Vill du öka ditt företags chanser att få låna kan det ändå vara bra att uppge en borgensman eller komplettera ansökan med en balans- och resultaträkning.

Få låneförslag hos Creddo.se

Vill du öka dina chanser att få ett billigt företagslån med bra villkor så kan du göra en digital låneansökan på Creddos hemsida. Du får låneförslag genom att först fylla i hur mycket ditt företag vill låna och sedan välja en lämplig återbetalningstid. Du får sedan fylla i din email, telefonnummer, syfte med lånet samt ditt personnummer. Därefter får du identifiera dig med BankID innan du kan gå vidare med din låneansökan. När identifiering är gjord får du komplettera din ansökan genom att svara på frågor om ditt företag. Du får även uppge information om ditt bolags ekonomi för att Creddo ska få en bättre bild av din verksamhet. När hela ansökningsformuläret är komplett skickar du in ansökan till Creddo.

I samband med att Creddo mottar din låneansökan inhämtar man en kreditupplysning från UC. Denna upplysning delas sedan med samtliga anslutna långivare. Dessa låneinstitut och banker får även ta del av din låneansölan och ta ställning till om man vill erbjuda dig ett företagslån eller inte. Inom 24 h kommer samtliga anslutna långivare ha lämnat ett erbjudande till dig. Detta under förutsättning att du gjort din ansökan under en vardag. Du kan sedan i lugn och ro gå igenom erbjudandena och jämföra kostnader och villkor. Väljer du att acceptera ett erbjudande så får du signera lånehandlingar och borgensavtal. Därefter betalas bolagslånet i regel ut samma dag som de signerade avtalen når långivaren.

 

Kundtjänst Creddo

Behöver du hjälp med att göra en låneansökan på Creddo.se så kan du kontakta bolagets kundtjänst. Detta kan du bland annat göra via chatt-funktionen som återfinns på låneförmedlarens hemsida. Du kan såklart även skicka ett mail till kundtjänst och detta gör du på info@creddo.se. Föredrar du att ringa in till Creddo så är det numret 08-40 02 00 01 som gäller. Kundtjänst finns tillgänglig under nedanstående öppettider.

Måndag: 09:00 - 17:00

Tisdag: 09:00 - 17:00

Onsdag: 09:00 - 17:00

Torsdag: 09:00 - 17:00

Fredag: 09:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Notera att låneansökningar enbart behandlas under ordinarie öppettider. Däremot finns det möjlighet att fylla i en låneansökan hos Creddo även under andra tider. Vill du inte kontakta Creddos kundtjänst i onödan så återfinner du svar på vanliga frågor på låneförmedlarens hemsida.

CREDDO

  • FLERA LÅNEERBJUDANDEN
  • ENBART 1 UC
  • ANSÖK PÅ 1 MIN
  • INGEN SÄKERHET