Viiga Lån

Viiga Lån är en ny låneprodukt från det svenska kreditinstitutet Thorn Svenska AB. Med Viiga Lån vänder man sig till de låntagare som är i behov av ett mindre lån men som ändå inte vill behöva ta ett smslån. Hos Viiga Lån kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 40 000 kr med en fast ränta. På så sätt vet du alltid hur mycket du ska betala varje månad. Du lånar utan säkerhet och kan således använda pengarna till precis vad du vill. Den nominella räntan på detta konsumtionslån sätts individuellt och ligger för närvarande mellan 6,84-21,60% (effektiv ränta 8,57-29,99%). Detta är något högre än hos Viigas konkurrenter. Har du en god kreditvärdighet rekommenderar vi dig därför att jämföra lån innan du ansöker om ett blancolån från Viiga Lån. Fördelen med just denna långivare är att man accepterar betalningsanmärkningar vilket inte är något som alla långivare gör. Har du dålig kreditvärdighet så är därför Viiga Lån ett betydligt bättre alternativ än om du skulle ta ett snabblån.

Lånebelopp
10000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 7 år
Utan UC
Nej
Startavgift
595 kr
Effektiv Ränta
8,57-29,99%
i
Ett lån på 20 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 477 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 19 kronor i adminstrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 27,07%. Totalt att återbetala blir 41 696 kronor.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Mindre privatlån för dig med anmärkningar

Viiga Lån är ett alternativ för dig som vill låna trots betalningsanmärkningar. Här kan du låna från 10 000 kr upp till 40 000 kr oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte. Viiga Lån erbjuder mindre privatlån till fast ränta och med snabb utbetalning. Du som ansöker om lån med mobilt BankID kan ha pengarna på kontot samma dag som din låneansökan beviljas. Du betalar alltså betydligt lägre ränta än för ett snabblån men får ändå pengarna utbetalda lika snabbt. Nackdelen om man jämför lånet hos Viiga Lån med ett vanligt lån utan UC är att du här kommer att få en förfrågan din UC. I samband med din låneansökan inhämtar Viiga Lån nämligen en kreditupplysning från just UC.

Hos Viiga Lån är det du själv som bestämmer vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Du kan välja att betala ditt lån under alltifrån 12 månader upp till 84 månader. Dessutom har du alltid möjlighet att förtidslösa ditt lån hos Viiga Lån helt utan extra kostnader. Återbetalningen sker smidigt via autogiro och dras därmed automatiskt från ditt konto varje månad. Det månatliga beloppet ska vara Viiga Lån tillhanda den 27:e varje månad.

Ränta och avgifter hos Viiga Lån

Som vi redan varit inne på så är kostnaden för Viiga Lån något högre än för liknande privatlån. Du som har en bra återbetalningsförmåga kommer därmed tjäna på att vända dig till en annan långivare. Har du däremot en sämre kreditvärdighet så kan Viiga Lån vara ett lämpligt alternativ. Här får du en fast ränta vilket innebär att du betalar samma summa varje månad. Räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet. Hos Viiga Lån kan du räkna med en ränta mellan 6,84-21,60. Detta ger en effektiv ränta mellan 8,57-29,99% (2022-07-14). Utöver den fasta räntan så tillkommer det även en månatlig administrationsavgift. Avgiften varierar beroende på om du väljer autogiro eller avi hem till brevlådan. För autogiro ligger administrationsavgiften på 19 kr. Väljer du att få hem en avi så betalar du 39 kr i månaden. I samband med att du lånar pengar av Viiga Lån så får du även räkna med en uppstartsavgift. Denna uppstartsavgift ligger för närvarande på 595 kr. Tycker du detta är dyrt så kan du ansöka om OKQ8 Privatlån istället där du inte betalar någon uppstartsavgift alls.

Representativt exempel:

Ett lån på 20 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 477 kronor och 595 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 19 kronor i adminstrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 27,07%. Totalt att återbetala blir 41 696 kronor.

Grundkrav hos Viiga Lån

Hos Viiga Lån ställer man inte några orimliga krav på den som vill låna pengar. Istället kan du här bli beviljad lån även om du har betalningsanmärkningar och behöver låna med många förfrågningar. Nedan kan du se vilka grundkrav som ställs hos Viiga Lån.

•      Minst 20 år gammal

•      Folkbokförd i Sverige

•      Bosatt i Sverige sedan minst 24 mån

•      Svenskt bankkonto & aktiv email

I samband med att du gör en låneansökan hos Viiga Lån gör långivaren en kreditprövning. Detta för att se att du har den kreditvärdighet som krävs för att få låna.

Ansök direkt via dator eller mobil

Det är både enkelt och tryggt att ansöka om ett mindre konsumtionslån från Viiga Lån. Låneansökan sker helt digitalt via antingen dator, mobil eller surfplatta. Du kommer till Viiga Låns hemsida genom att klicka dig vidare via länkarna här på Allt om Privatlån. Väl på hemsidan får först välja hur stort belopp du vill låna. Du kan välja att låna från 10 000 kr och upp till 40 000 kr. I samband med att du väljer lånesumma får du även bestämma vilken löptid du vill ha på lånet. Du kan välja att återbetala ditt lån under mellan 12-84 månader beroende på vad som passar din privatekonomi bäst. När du valt summa och löptid så kommer du att få se ett exempel på vad du kan komma att få betala varje månad. Känner du dig bekväm med denna månadskostnad så kan du fortsätta med din ansökan genom att fylla i personuppgifter och kontaktuppgifter. Därefter får du godkänna villkoren innan du kan gå vidare och svara på frågor om din ekonomi.

När hela formuläret är komplett kan du skicka in din ansökan till Viiga Lån genom att identifiera dig med mobilt BankID. Därefter kommer Viiga Lån att göra en kreditprövning och ta en kreditupplysning från UC. Man återkommer sedan med svar till dig inom en timma under förutsättning att du skickat din ansökan under Viiga Låns öppettider. Får du ett positivt svar så får du signera lånehandlingar digitalt och sedan har du pengarna på kontot redan samma dag.

Kontakta Viiga Lån

Uppstår det några frågetecken när du ska ansöka om lån hos Viiga Lån så kan du med fördel kontakta kundtjänsten. Detta gör du smidigast via email på info@viigalan.se. Men du kan även ringa in till låneinstitutet på 020-242424. Kundtjänsten kommer svara dig omedelbart under ordinarie öppettider som du återfinner här nedan.

Måndag: 8:00 - 18:00

Tisdag: 8:00 - 18:00

Onsdag: 8:00 - 18:00

Torsdag: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

På Viiga Låns hemsida kan du även få svar på enklare frågor som du har. Där kan du även läsa mer om lånet samt vilka villkor som gäller för att få låna.

VIIGA LÅN

  • LÅN FRÅN THORN
  • ANMÄRKNING OK
  • FAST RÄNTA
  • VALFRI LÖPTID