Ponture

Ponture är ett svenskt bolag som hjälper små- och medelstora företag att hitta den bästa företagsfinansieringen. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet inom finanssektorn och vet vad entreprenörer behöver för att få sin verksamhet att växa. Hos Ponture kan du jämföra företagslån från hela 21 olika aktörer på marknaden. Bland dessa aktörer återfinns bland annat Mynt, Qred och OPR-Företagslån. Utöver företagslån kan du som företagare även jämföra factoring och leasing från kända banker och låneinstitut. Med sin erfarenhet och kunskap erbjuder Ponture dig även rådgivning som kan hjälpa dig att utveckla ditt bolag framåt.

Låneförmedlingen hos Ponture är en kostnadsfri tjänst för dig som äger ditt eget bolag. Du kan använda dig av den kostnadsfria jämförelsetjänsten om du har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Således har de flesta svenska företagare möjlighet att hitta ett bra och billigt företagslån via Ponture. Ponture tar enbart en UC på ditt företag trots att din ansökan når ut till 21 olika banker och låneinstitut. Således kommer ditt företags kreditvärdighet inte att påverkas mer än nödvändigt av din låneansökan.

Lånebelopp
100000 - 50000000 kr
Återbetalningstid
1 - 60
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Månadskostnaden varierar mellan de anslutna bankerna. Enligt Ponture kan månadskostnaden på lånen som förmedlas jämföras med en årsränta på mellan 6-20%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Hitta rätt företagslån med Ponture

Hos Ponture kan du kostnadsfritt jämföra både företagslån och fakturaköp. Du kan ansöka om företagslån på mellan 100 000 kr och 50 miljoner kronor. Du kan således låna till din verksamhet för både små och stora behov. Du kan bland annat låna pengar för att rekrytera ny personal eller för att köpa in nya maskiner. Hos Ponture är företag inom alla branscher välkomna att ansöka om ett firmalån. Återbetalningstiden på lånet bestämmer du själv och du kan välja en löptid mellan 1-60 månader beroende på vad som passar in i ditt kassaflöde. När det gäller säkerheten för lånet så varierar den beroende på vilken långivare du slutligen lånar av. I de allra flesta fall krävs det säkerhet i form av personlig borgen från en eller flera ägare. Vissa av de anslutna långivarna kräver även säkerhet i form av pant i bolaget. Allt detta framgår i de lånevillkor som presenteras i de låneerbjudanden som du får från de banker och låneinstitut som är anslutna till Pontures jämförelsetjänst.

Räntor mellan 6-20% via Ponture

Eftersom Ponture inte själv ger ut några bolagslån så är det inte heller låneförmedlaren i fråga som bestämmer räntor och avgifter. Detta gör istället de långivare som är anslutna till Pontures jämförelsetjänst. Med anledning av detta kan ränta och avgifter på de lån som förmedlas variera mellan olika långivare. Även ditt företags kreditvärdighet kan påverka den ränta du erbjuds på företagslånen. Desto bättre kassaflöde och likviditet som ditt bolag kan visa upp desto lägre kostnad kommer ditt företag att få betala för lånet. På Pontures hemsida går man ut med ett räntespann mellan 6-20%. Dock använder sig de flesta långivare av en fast månadskostnad istället för ränta och avgifter. I den fasta månadskostnaden är alla avgifter inräknade och du behöver således aldrig oroa dig för dolda kostnader. För att få reda på den exakta kostnaden som din firma kommer att erbjudas måste du skicka in en ansökan via Pontures plattform.

Vill du förtidslösa det företagslån du tagit via Ponture så är detta oftast möjligt. Dock är det vissa av de anslutna bankerna som tar ut en avgift för detta. Se därför till att granska villkoren och se vad som gäller redan innan du tecknar ett företagslån via Ponture.

Grundkrav hos Ponture

Alla de banker och finansbolag som Ponture samarbetar med ställer olika krav på nya låntagare. Däremot har Ponture satt upp vissa grundkrav som gäller för den entreprenör som vill ansöka om ett företagslån via deras tjänst.

  • Bolag som är registrerat i Sverige

  • Verksamhetshistorik

Vidare gör Ponture en helhetsbedömning av ditt företag innan man godkänner din ansökan. I samband med att du ansöker om ett företagslån via Ponture så inhämtas även en kreditupplysning från UC. Denna tillsammans med de uppgifter du lämnar om ditt bolag ligger till grund för vilka låneerbjudanden du får. Notera att du måste ha namnteckningsrätt i bolaget för att kunna göra en låneansökan. Du måste även vara beredd att gå i personlig borgen i de fall du blir beviljad ett bolagslån. En del långivare kräver även andra former av säkerheter.

Digital ansökan på Ponture.com

Är du i behov av ett företagslån eller fakturaköp så kan det vara en god idé att vända sig till Ponture. Då får du det bästa förutsättningar för bra företagsfinansiering samtidigt som Ponture kan ge dig rådgivning och vägledning. Att vända sig till Ponture och använda sig av låneförmedlarens jämförelsetjänst är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller till något genom att skicka in en ansökan. Du påbörjar din ansökan genom att fylla i önskat lånebelopp på Pontures hemsida. Du får därefter välja en önskad låneperiod innan du uppger vad syftet till lånet är. Det kan exempelvis handla om att anställa personal, finansiera skulder eller hyra kontor. Om du bara har ett behov av pengar till din verksamhet så kan du välja "generell likviditet". När du gjort ditt val får du identifiera dig med hjälp av mobilt BankID.

När ansökningsprocessen är klar kommer en av Pontures rådgivare att kontakta dig som ägare via telefon. Därefter kommer du att få upp till 21 olika låneerbjudanden som du kan jämföra i lugn och ro. Bestämmer du dig för att acceptera något av erbjudandena så får du signera skuldebrev och eventuellt borgensavtal. Pengarna kommer sedan betalas ut till ditt företagskonto inom några dagar.

Pontures kundtjänst

Om du har några frågor kring Pontures jämförelsetjänst så kan du enkelt och smidigt kontakta bolagets kundtjänst. På Pontures hemsida finns det en chatt som du kan aktivera så fort du vill komma i kontakt med kundtjänsten. Du når även Pontures medarbetare via mail på info@ponture.com. Vill du hellre ringa in till Ponture så gör du detta på 010-129 29 20. Kundtjänsten hos Ponture är tillgänglig under följande öppettider:

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du kan när som helst genomföra en låneansökan på Pontures hemsida. Däremot kommer din ansökan om företagslån enbart att behandlas under bolagets ordinarie öppettider.

PONTURE

  • LÅNEFÖRMEDLARE
  • GRATIS JÄMFÖRELSE
  • FACTORING
  • EN UC