Flexlimit

Flexlimit är ett företag från C Finance AB som funnits på den svenska marknaden sedan 2015. Hos Flexlimit erbjuds kunder konsumentkrediter i form av högkostnadskrediter. Det handlar med andra ord om SMS lån med kort återbetalningstid och snabb utbetalning. C Finance AB som driver Flexlimit är en stor aktör på marknaden och står även bakom den välrenommerade lånetjänsten Meddelandelån. Tvärtemot vad man kan tro om bolag som erbjuder snabblån så är Flexlimit en aktör som tar stort ansvar för sina kunder. Detta märks bland annat genom att man är medlemmar i SKEF. SKEF är en organisation där fokus ligger på att värna om branschens etiska regler. Bland de riktlinjer som organisationen har återfinns transparenta lånevillkor. Något som Flexlimit följer till punkt och pricka. Därtill erbjuder Flexlimit enbart snabblån till låntagare som har den återbetalningsförmåga som krävs. Med anledning av detta godkänner man inte låntagare med betalningsanmärkningar. Som låntagare måste du dessutom ha fyllt 20 år för att få ta ett snabbt lån hos Flexlimit. Uppfyller du dessa krav så kan du se fram emot ett snabbt besked, direktutbetalning och möjlighet till ett flexibelt kreditkonto. Vidare inhämtar Flexlimit inte kreditupplysningar från UC och således riskerar du ingen onödig förfrågan i UC när du ansöker om ett smslån hos Flexlimit.

Lånebelopp
5000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Effektiv Ränta
58,74-147,16%
i
Lån på 5 000 kr i 360 dagar (12 mån/delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39% ,effektiva årsräntan är 98,80%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Flexibel kontokredit upp till 20 000 kr

Flexlimit erbjuder smslån i form av en flexibel kontokredit. Skillnaden mellan en kontokredit och ett vanligt smålån är att det förstnämnda är en öppen kreditlina. Det handlar således om ett löpande låneavtal utan slutdatum. Man kan likna ett sådant här kreditkonto med ett kreditkort där du har ett förbestämt kreditutrymme men enbart betalar ränta på den summa som nyttjas. Hos Flexlimit kan du ansöka om ett kreditutrymme på fyra olika summor:

 • 5000 kr
 • 10 000 kr
 • 15 000 kr
 • 20 000 kr

Blir du beviljad det ansöka kreditutrymmet så kan du alltså själv välja hur stor del av utrymmet du vill utnyttja. Det är sedan denna del som du betalar ränta på. Man kan även använda kontokrediten hos Flexlimit som en buffert att ha inför oförutsedda händelser. Låter du pengarna vara orörda betalar du nämligen inte heller några kostnader. Flexlimit erbjuder lån utan UC och kreditupplysning inhämtas istället från Creditsafe. Med andra ord är det bara andra lånebolag som använder sig av Creditsafe som kommer att kunna se din din förfrågan hos Flexlimit.

Flexlimits räntor och avgifter

Eftersom de lån som erbjuds hos Flexlimit är så kallade högkostnadskrediter så är lånen förenade med en hög effektiv ränta. Om du inte är i akut behov av pengarna utan kan vänta ett par dagar så är det mer förmånligt att vända sig till en långivare som erbjuder vanliga privatlån. Du kan jämföra lån här för att se vilken aktör som erbjuder det billigaste lånet. Fördelen med Flexlimits lån jämfört med andra smslån är att du enbart betalar ränta och avgifter för det belopp du faktiskt utnyttjar.

I skrivande stund ligger räntan för utnyttjat kreditutrymme på 3,25% i månaden. Dock bör du vara medveten om att den effektiva räntan på lånet är betydligt högre än så. Lånar du exempelvis 20 000 kr som du återbetalar under 12 månader så får du betala en effektiv årsränta på 58,74% (2019-10-08). I den effektiva räntan ingår förutom den fasta månadsräntan även en uppläggningsavgift på 380 kr samt månatliga aviavgifter á 45 kr. Däremot tar Flexlimit inte ut någon avgift för uttag så som många av bolagets konkurrenter gör. När du lånar pengar hos Flexlimit måste du varje månad återbetala minst 10% av din aktiva skuld.

Räkneexempel:

Lån på 5 000 kr i 360 dagar (12 månader /delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39% ,effektiva årsräntan är 98,80%.

Grundkrav hos Flexlimit

Hos Flexlimit ställer man något högre av än många av bolagets konkurrenter. Detta är då man tar sin kreditgivning på allvar och inte vill medverka till att låntagare får ekonomiska problem. Om du inte når upp till kraven kan du istället vända dig till Ferratum som släpper igenom betydligt fler ansökningar. Nedan ser du vilka krav som måste uppfyllas för att du ska få låna hos Flexlimit.

 • Minst 20 år gammal
 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Regelbunden inkomst

Utöver kraven gör Flexlimit en individuell kreditbedömning av alla som ansöker om ett kreditkonto. Kreditbedömningen utgår från de uppgifter du lämnat i din ansökan tillsammans med den kreditupplysning som inhämtas från Creditsafe. En ansökan hos Flexlimit kommer inte ge dig en förfrågan i din UC.

Besked på skärmen och direktutbetalning

För att ansöka om ett flexibelt kreditkonto hos Flexlimit behöver du bara besöka långivarens hemsida. Denna kommer du åt både via dator och mobil vilket gör att en låneansökan aldrig är särskilt långt bort. På hemsidan kan du snabbt välja vilken kreditgräns du vill ha på din kontokredit. När du gjort detta så redovisar Flexlimit den månatliga kostnaden för denna samt när din första återbetalning måste inkomma till bolaget. Om du känner dig bekväm med dessa uppgifter så kan du gå vidare och fylla i ansökningsformuläret. Därefter får du identifiera dig digitalt med ditt BankID. Flexlimit använder sig av av Instantor som är en tredjepartstjänst som underlättar själva ansökningsprocessen. Med Instantor kan Flexlimit komma åt dig transaktionskonto och således göra en snabbare bedömning av bolagets kreditrisk. Godkänner du detta så kan du skicka in din låneansökan och du får sedan svar direkt.

Om Flexlimit beviljat dig ett kreditkonto så kommer du att kunna få tillgång till pengarna omedelbart. Flexlimit erbjuder både direktutbetalning och helgutbetalning vilket gör att du aldrig behöver vänta länge på pengarna. I nuläget är dock direktutbetalning enbart möjlig till konton i Handelsbanken och Nordea. Har du konto i en annan bank så kan du få vänta något längre på utbetalningen. Utbetalningarna från din kontokredit sköter du själv via dina sidor hos långivaren.

Möjlighet till betalningsfri månad

En populär tjänst som Flexlimit erbjuder är betalningsfria månader. Om du känner att det blir tufft att återbetala din skuld en månad så kan du utnyttja denna tjänst. Med en betalningsfri månad kan du skjuta fram betalningen en månad och din privatekonomi får således ett litet andrum. Vill du utnyttja tjänsten måste du göra detta innan din månatliga faktura går till förfallo. Du aktiverar din betalningsfria månad under dina sidor hos Flexlimit. Om du inte har erfarenhet av betalningsfria månader så bör du läsa på mer om fenomenet innan du utnyttjar tjänsten. Vad många inte tänker på är att löptiden för lånet förlängs samt att den totala kostnaden för lånet ökar. Detta då du fortfarande är tvungen att betala ränta för tiden då du pausat betalningen. Hos Flexlimit tar man även ut en avgift på 200 kr när du väljer att förlänga ditt lån med en betalningsfri månad. Avgiften och den extra räntan får du betala nästföljande månad. En annan regel kring tjänsten är att du som låntagare inte kan utnyttja en betalningsfri månad två månader i rad.

Flexlimits kundtjänst

Hos Flexlimit har man generösa öppettider vilket gör att chanserna alltid är goda för att du ska få din låneansökan behandlad direkt. Därtill finns det för det mesta trevlig kundtjänst personal på plats som hjälper dig vid eventuella frågor. Du kan kontakta Flexlimits kundtjänst via den chatt som återfinns på lånebolagets hemsida. Du kan även skicka ett mail till kundtjänsten på kundtjanst@flexlimit.se. Om du hellre vill ringa in till Flexlimit så gör du detta på 0140-27 14 74. Vidare återfinns Flexlimit även på Facebook där du också kan ställa dina frågor. Nedan ser du bolagets öppettider.

Måndag: 08:30 - 17:00

Tisdag: 08:30 - 17:00

Onsdag: 08:30 - 17:00

Torsdag: 08:30 - 17:00

Fredag: 08:30 - 17:00

Lördag: 09:00 - 16:00

Söndag: Stängt

Om du har en enklare fråga så kan det vara en bra idé att kolla över Flexlimits FAQ. I denna sektion har man redan svarat på de flesta frågor du som låntagare kan tänkas ha innan du genomför en låneansökan. Har du frågor om dina fakturor eller din kvarvarande skuld så återfinns denna under dina sidor.

FLEXLIMIT

 • HELGLÅN
 • DIREKT UTBETALNING
 • INGEN UC
 • BESKED DIREKT