Fakturino

Fakturino är ett svenskt bolag som erbjuder entreprenörer hjälp att hitta företagslån, leasing, factoring och checkkredit. Företaget ägs av Bonnier News och etablerades redan 2013. Således var man en av de första oberoende digitala aktörer att jämföra banker och låneinstitut mot varandra. Detta med syftet att hitta den bästa och billigaste finansieringen för sina kunder. Idag samarbetar Fakturino med kända finansinstitut och låneinstitut så som Froda, Capcito, Tessin och Ferratum Business. Om du inte redan idag vet vilken finansieringsform som lämpar sig bäst för ditt bolag så kan du kontakta Fakturinos experter för tips och råd. För dig som är på det klara med vilken finansiering ditt företag är i behov kan direkt börja jämföra olika aktörer via Fakturinos plattform.

Hos Fakturino kan du kostnadsfritt jämföra företagslån från 18 olika banker och finansbolag. Något som redan 10 000 företag gjort. Du kan jämföra firmalån för både aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Tjänsten är inte bindande så får du inget låneerbjudande som är bra nog så behöver du alltså inte teckna något lån.

Lånebelopp
25000 - 20000000 kr
Återbetalningstid
1 - 36
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Nej
Kostnad
enligt offert%
i
Fast månadskostnad som varierar beroende på vilken långivare du väljer. Månadskostnaden motsvarar en årsränta mellan 6-40%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Fakturino jämför firmalån från 18 banker

Hos Fakturino kan du jämföra alla typer av företagsfinansiering. Här kommer vi dock att rikta in oss på jämförelsetjänsten för företagslån. Hos Fakturino kan du ansöka om finansiering till ditt bolag för alla typer av behov. Du kan låna alltifrån 25 000 kr upp till 20 000 000 kr beroende på hur ditt företags finansiella situation ser ut. Löptiden på lånet ligger på mellan 1-36 månader beroende på vad som passar bäst för just ditt företag. Du behöver enbart göra en enda låneansökan och sedan får de 18 banker som är anslutna till Fakturinos tjänst delta i en budgivning. Under budgivningen skickas olika bud som du senare får ta ställning till.

Om du ansöker om ett företagslån via Fakturino så bör du vara medveten om att en kreditupplysning från UC inhämtas. Du kan jämföra företagslån utan UC om du inte vill ha någon förfrågan på dig eller ditt företag. Fördelen med Fakturino är att alla anslutna banker och finansbolag får dela på samma kreditupplysning. Utöver att hjälpa dig som entreprenör att hitta bäst företagslån så står även bolagets Client Success till ditt förfogande. Detta är ett expertteam som hjälper dig att hitta den bästa lösningen för just din firmas behov. Gällande säkerhet och borgensåttaganden så varierar villkoren för detta beroende på vilken långivare du väljer i jämförelsen.

Räntor och avgifter

Fakturino erbjuder själv inga företagslån utan förmedlar enbart sådana från andra banker och långivare. Dock är tjänsten helt gratis och ditt bolag riskerar heller inte att få något räntepåslag för att du går via tjänsten. Istället tjänar Fakturino sina pengar från de anslutna bankerna som får betala en förmedlingsavgift för varje kund som Fakturino förmedlar. När det gäller kostnaderna för de företagslån som förmedlas via Fakturino så varierar denna beroende på vilken långivare du slutligen väljer. De flesta anslutna banker och långivare arbetar med en fast månadskostnad. Denna månadskostnad kan likställas med en årsränta på mellan 6-40%. Kostnaden är individuell och baserar sig bland annat på ditt företags kreditvärdighet. Månadskostnaden påverkas också av hur mycket ditt bolag lånar samt vilken löptid som väljs.

I de flesta fall går det att förtidslösa bolagslån men i vissa fall kan det förekomma en kostnad i form av ränteskillnadsersättning. Se därför till att läsa igenom villkoren noga hos den bank eller långivare du slutligen väljer att låna av. I övrigt brukar det inte tillkomma några extra kostnader eller dolda avgifter utöver den fasta månadskostnaden.

Grundkrav hos Fakturino

Du kan jämföra företagslån hos Fakturino oavsett vad det är för typ av bolag du har. Här godkänner man både enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Däremot måste du uppfylla Fakturinos grundkrav som är:

  • Bolaget ska vara registrerat i Sverige

  • Varit verksamt i minst 6 månader

För att kunna ansöka om ett firmalån via Fakturino måste du även ha teckningsrätt i ditt bolag. Samtliga anslutna banker och finansbolag har olika grundkrav för vilka bolag som beviljas företagslån. Med anledning av detta är det inte säkert att du får ett låneerbjudande av alla de låneinstitut som Fakturino samarbetar med. Notera också att olika långivare ställer olika krav på personlig borgen och säkerhet.

Starta jämförelse och ansök om bolagslån

Om du vill försäkra dig om att få det bästa företagslånet så kan du med fördel använda dig av Fakturinos jämförelsetjänst. Ansökan hos Fakturino sker helt digitalt och kan såldes göras vilken tid på dygnet som helst. Du startar jämförelsen genom att surfa till Fakturinos hemsida där du först får skriva in ditt namn. Därefter får du fylla i ett formulär där du bland annat får lämna uppgifter om ditt företag och dig som ägare. Det handlar dels om kontakt- och personuppgifter (samt organisationsnummer) men även frågor som gäller själva verksamheten. När hela ansökningsformuläret är komplett får du identifiera dig med BankID. Därefter skickar du in ansökan till Fakturino som skickar denna vidare till de banker och finansbolag som man samarbetar med. I samband med detta inhämtar Fakturino en kreditupplysning från UC som bankerna också får ta del av. Därefter är det dags för budgivning!

Bankerna som är anslutna till Fakturino får 24 timmar på sig att återkomma med ett bud. När detta är gjort kommer du att få en sammanställning av de inkomna buden. Du kan sedan i lugn och ro ställa de olika buden mot varandra och välja den billigaste och bästa finansieringen för ditt bolag. När du valt bud och signerat lånehandlingar kommer pengarna att betalas ut till ditt företagskonto direkt. Detta under förutsättning att du ansöker om ett företagslån under Fakturinos ordinarie öppettider.

Kontakta Fakturino

Hos Fakturino finns det alltid kunniga medarbetare på plats under bolagets öppettider. Dessa medarbetare kallas även Client Success agenter och kan ge dig rådgivning kring den bästa finansieringslösningen för ditt företag. Du kan även ta hjälp av Fakturinos kundtjänst som enklast nås via den chattklient som återfinns på bolagets hemsida. Självklart kan du även maila in till Fakturino och då är det följande mailadress som gäller: kundservice@fakturino.se. Du kan även ringa in till Fakturino på telefonnummer 08-40 02 04 44. Vidare kan du välja att lämna ditt telefonnummer på hemsidan så ringer Fakturinos medarbetare upp dig direkt. När det gäller Fakturinos öppettider så är dessa följande:

Måndag: 08:00 - 18:00

Tisdag: 08:00 - 18:00

Onsdag: 08:00 - 18:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Om du har en fråga av de enklare slaget så kan du först besöka Fakturinos FAQ för att se om du får svar på din fråga där. Det finns även många bra guider och annan information kring företagslån, factoring och leasing på Fakturinos hemsida.

FAKTURINO

  • LÅNEFÖRMEDLARE
  • HÖGT MAXBELOPP
  • RÅDGIVNING
  • EJ BINDANDE