Collector Bank

Den digitala nischbanken Collector Bank erbjuder privatpersoner att låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Lånet kan användas som allt ifrån renoveringslån till billån och båtlån. Men Collector Banks privatlån lämpar sig även för att samla dyra smålån och krediter. Detta för att komma ner i månadskostnad och få mer pengar över till annat. Väljer du att göra en låneansökan direkt hos Collector Bank så får du dessutom 0,5% ränterabatt gentemot om du hade tecknat lånet via en låneförmedlare.

Collector Bank som grundades av Lena Apler och Johan Möller kanske främst gjort sig ett namn på kreditkortsmarknaden. Banken erbjuder kreditkort i form av Easyliving och Easycard. Men nu ger man alltså även svenskar möjlighet att låna pengar till förmånlig ränta. Hos Collector Bank kan du låna från 20 000 kr och får pengarna utbetalda inom 1-2 vardagar. Räntan sätts alltid individuellt och alla nya lånekunder slipper betala en dyr uppläggningsavgift.

Lånebelopp
20000 - 500000 kr
Återbetalningstid
2 - 18 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
4,90-17,15%
i
Räkneexempel: Vid lån om 100 000 kr med årlig ränta om 8,2% och löptid på 5 år uppgår den effektiva räntan till 8,52%. Ingen uppläggningsavgift och 0 kr aviavgift vid betalning med e-faktura eller autogiro.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Smart val för dig som vill samla dyra smålån

Hos Collector Bank kan du låna till precis vad du vill. Banken erbjuder ett förmånligt lån utan säkerhet där du själv väljer användningsområde för lånet. Collectorlånet är ett smartval för dig som vill samla dyra smålån så som snabblån och kontokrediter. Detta då Collector Bank erbjuder individuell räntesättning vilket gör att du med god återbetalningsförmåga kan låna till en ränta från 4,90%. Lånet kräver ingen säkerhet i form av bostad eller bil. Med Collectors privatlån kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr. Du väljer själv en återbetalningstid på lånet mellan 2-18 år.

När du tecknar ett privatlån hos Collector Bank så ingår en försäkring kallad "Låneskydd". Detta gör att du får hjälp med avbetalningen av lånet om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller allvarlig sjuk under löptiden. Försäkringen är kostnadsfri de första tre månaderna och därefter väljer du själv om du mot en månadskostnad behåller försäkringen eller inte. Collector Bank ger även personer med en lägre kreditvärdighet möjlighet att låna med hjälp av en medsökande. Genom att ha med en medsökande i låneansökan kommer dina chanser att bli beviljad lån hos Collector att öka.

Ränta Collector Bank privatlån

När du lånar hos Collector Bank så sätts räntan individuellt i samband med att du gör en låneansökan. Din personliga ränta kommer att framgå i låneavtalet. För närvarande erbjuder Collector Bank en ränta mellan 4,90-17,15% (2021-02-15). Var i detta räntespann du hamnar beror på dina ekonomiska förutsättningar. En god återbetalningsförmåga ger en ränta i det lägre spannet och vice versa. I den effektiva räntan som du betalar för lånet ingår även alla avgifter. Men faktum är att Collectorlånet inte har speciellt många avgifter. Dels så har man slopat uppläggningsavgiften helt. Vidare behöver du som låntagare inte betala någon aviavgift om du väljer att betala via e-faktura eller autogiro. Låntagare hos Collector Bank har när som helst möjlighet att betala av lånet i förtid. 

Räkneexempel:

Vid lån om 100 000 kr med årlig ränta om 8,2% och löptid på 5 år uppgår den effektiva räntan till 8,52%. Ingen uppläggningsavgift och 0 kr aviavgift vid betalning med e-faktura eller autogiro.

Krav & Villkor Collectorlånet

För att bli beviljad Collectorlånet gäller det att du når upp till Collector Banks krav och villkor. Vidare måste du kunna uppvisa en god återbetalningsförmåga och en god kreditvärdighet. Nedan ser du det grundkrav som Collector Bank ställer på nya låntagare.

  • Minst 20 år fyllda

  • Fri från betalningsanmärkningar

  • Stadigvarigt bosatt i Sverige

  • Fast anställning eller pension

  • Årsinkomst på minst 150 000 kr

I samband med att du gör en låneansökan hos Collector Bank så kommer en kreditupplysning att inhämtas från UC. Om du sätter dig emot detta rekommenderar vi dig att ansöka om ett lån utan UC istället. Detsamma gäller för den som vill låna med betalningsanmärkningar.

Digital låneansökan hos Collector Bank

Att ansöka om ett privatlån hos Collector Bank går både snabbt och smidigt. Låneansökan sker digitalt via Collectors hemsida som du når genom att klicka på länkarna i denna recension. Låneansökan inleds med att du får ange vilket belopp du vill låna samt under hur lång tid du vill återbetala lånet. Därefter kan du se en ungefärlig månadskostnad för det lån du valt. Sedan går du vidare genom att fylla i din ansökan som sedan skickas till Collector Bank. Därefter tar Collector en kreditupplysning på dig från UC innan man återkommer med svar. Om du blir beviljad lånet får du besked om vilken ränta du erbjuds. Vill du godkänna låneofferten som du fått så signerar du låneavtal digitalt med BankID. Därefter kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom 1-2 bankdagar.

Collector Banks kundservice

Collector Banks kundservice finns där för dig när du behöver hjälp. Det finns olika hjälpavdelningar beroende på vilken tjänst hos Collector som du har frågor om. När det gäller allmänna frågor gällande bankens privatlån så når du kundtjänst på telefonnummer 010-161 00 10. Är du ny kund och tänkt ansöka om ett samlingslån så kan du istället ringa till 0734-71 06 96. Kundservice är tillgänglig under följande öppettider. 

Måndag: 10:00 - 16:00

Tisdag: 10:00 - 16:00

Onsdag: 10:00 - 16:00

Torsdag: 10:00 - 16:00

Fredag: 10:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Är du redan kund hos Collector Bank så kan du logga in på dina sidor och skicka ett meddelande när som helst på dygnet. Du får svar inom 24 timmar under vardagar. På Collector Banks hemsida kan du se svar på vanliga frågor gällande både privatlån och andra bankprodukter.

COLLECTOR PRIVATLÅN

  • SAMLA LÅN
  • 0KR UPPLÄGGNINGSAVG.
  • PERSONLIG RÄNTA
  • INGEN SÄKERHET