Vivus

Hos Vivus kan du låna alltifrån 2000 kr upp till 50 000 kr dygnet runt. Vivus är en ledande aktör när det kommer till konsumentkrediter och man har verksamhet i hela 15 länder runt om i världen. Med andra ord är man experter på mindre lån och känner till vilka ekonomiska behov som snabbt kan uppstå. Hos denna långivare från den erkända finanskoncernen 4finance Group kan du låna både tryggt och smidigt. Man erbjuder lån utan UC vilket innebär att du slipper att få en förfrågan på dig. Kreditupplysning inhämtas istället från Creditsafe och på så sätt kan du ansöka om lån helt anonymt.

Vad som gjort Vivus.se till en populär långivare är att man erbjuder så kallad direkt utbetalning. Har du konto i någon av de svenska storbankerna så får du lånet utbetalt direkt efter godkänd låneansökan. Detta oavsett när på dygnet du ansöker om lån eller om du blir beviljad lån under helgen. Något annat som gör att Vivus sticker ut bland konkurrenterna är att man accepterar låntagare med upp till tio betalningsanmärkningar. Slutligen ger Vivus dig även möjlighet att skjuta upp förfallodatum på fakturan vid behov.

Lånebelopp
2000 - 50000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
60%
i
Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna hos Vivus dygnet runt

Hos Vivus kan du ansöka om ett SMS lån vilken tid på dygnet som helst. Man erbjuder nya kunder att låna allt mellan 2000 kr och 5000 kr. Är du istället en återkommande kund så har du möjlighet att låna upp till 15 000 kr med en flexibel återbetalningstid som du väljer själv. Det enda kravet man har är att du återbetalar minst 8,33% av din skuld varje månad. Du hanterar allt som har med ditt lån att göra under din profil på Vivus.se. Där har du bland annat möjlighet att utöka din kreditgräns. Har du svårt med återbetalningen av lånet kan du kontakta kundtjänst för att skjuta upp förfallodatumet. Detta kan dock innebära extra kostnader för dig.

Hos Vivus krävs det ingen säkerhet för att låna. Du lånar utan säkerhet till precis vad du vill. Eftersom grundkraven hos långivaren är relativt låga har de flesta svenskar chans att få ett smslån beviljat. Bland annat kan du ha upp till 10 betalningsanmärkningar så länge du inte har något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Hos Vivus slipper du även en förfrågan i din UC då samtliga kreditupplysningar inhämtas från Creditsafe. Innan du ansöker om ett lån hos Vivus bör du vara medveten om att det handlar om en högkostnadskredit som är förenad med hög effektiv ränta.

Ränta och avgifter

Hos Vivus betalar alla låntagare samma fasta ränta. Det handlar om en nominell fast årlig ränta på 39% (2022-09-26). Detta är en ränta i linje med de flesta andra konsumentkreditbolag. Däremot är räntan betydligt högre än den du betalar för ett vanligt privatlån. Med anledning av detta kan det vara en god idé att jämföra lån innan du bestämmer dig för att låna hos Vivus.se. Utöver den fasta räntan så får du även betala en uppläggningsavgift på 395 kr när du lånar hos detta lånebolag. Däremot tar man inte ut några administration- eller fakturaavgifter. 

När du lånar pengar hos Vivus så måste du betala tillbaks minst 8,33% av din skuld varje månad. Vidare måste du betala en månadsränta på 3,21%. Om du enbart återbetalar det lägsta tillåtna beloppet för ett lån på 5000 kr under 4 månader så blir den effektiva räntan 164,2%. Den effektiva räntan inkluder då en "lägst att betala avgift" på 300 kr. Total kostnad för lånet blir då 1416 kr och totalt belopp att återbetala blir 6416 kr varav 5000 kr är amortering och resterande del ränta och avgifter.

Grundkrav hos Vivus.se

Du som vill låna pengar hos Vivus bör först säkerställa att du når upp till de grundkrav som långivaren ställer på nya låntagare. Dessa krav är inte särskilt hårda om man jämför med liknande långivare på marknaden.

  • Minst 18 år gammal

  • Svenskt personnummer

  • Svenskt mobilnummer och kontonummer

Vidare gör Vivus en sedvanlig kreditprövning på alla som ansöker om lån. Vill du låna med betalningsanmärkningar är detta inget problem då Vivus accepterar upp till 10 anmärkningar. Inte heller många förfrågningar brukar vara något som sätter käppar i hjulet för att få låna hos Vivus.

Ansök och få pengarna direkt

För att ansöka om ett snabblån behöver du bara besöka Vivus hemsida. Där kan du som ny kund välja ett lånebelopp upp till 5000 kr. Har du lånat hos Vivus tidigare har du möjlighet att ansöka om ett lånebelopp upp till 15 000 kr. Du får sedan välja ett datum då din första återbetalning ska vara Vivus tillhanda. Detta datum kan som längst ligga en månad framåt i tiden. Du får sedan se vilket lägsta belopp som måste återfinnas hos Vivus under nämnda datum. Är du återkommande kund så går du vidare med din låneansökan genom att logga in på din profil. Är du ny kund får du istället registrera dig genom att fylla i dina personuppgifter och dina kontaktuppgifter. Vivus vill även ha svar på några frågor gällande din ekonomi, dina inkomster och dina löpande utgifter. När alla fält är ifyllda kan du gå vidare med din registrering. Därefter väntar identifiering med mobilt BankID.

Direkt efter att du skickat iväg din låneansökan till Vivus kommer en kreditprövning göras. Du får sedan direkt svar på om du blivit beviljad lånet eller inte. Får du ett positivt svar så betalas pengarna ut direkt om du har konto hos Handelsbanken, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Detta möjliggörs genom att Vivus genomför en överföring med Trustly. Har du konto i annan bank så måste du blivit beviljad lånet innan klockan 13:00 för att du ska ha pengarna på kontot samma dag.

Kontakta Vivus

På Vivus hemsida kan du läsa mer om den konsumentkredit som erbjuds samt vilka villkor som gäller. Behöver du komma i kontakt med kundtjänst så kan du maila in till: support@vivus.se. Du kan även nå Vivus kundtjänst på telefon och då är det följande nummer som gäller: 08-420 400 20. Kundtjänst finns tillgängliga under bolagets öppettider som du kan se här nedanför.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Även om kundtjänst inte har öppet under helger så kan du ansöka om ett snabblån hos Vivus vilken dag i veckan som helst. Har du enkla frågor så finns det möjlighet att få svar på dessa genom att gå igenom den FAQ som finns på Vivus.se

VIVUS

  • ANMÄRKNINGAR OK
  • INGEN UC
  • DIREKT UTBETALNING
  • 18 ÅR