Finly (fd. Qapitala)

Finly (fd. Qapitala) är ett svenskt fintech bolag som erbjuder en digital checkkredit till små- och medelstora företag. Här kan du enkelt och smidigt låna pengar till din verksamhet och slippa allt krångel som det innebär att sälja- och belåna fakturor. Istället ansöker du helt digitalt om en flexibel checkkredit där du enbart betalar ränta för det belopp som ditt bolag faktiskt nyttjar. Finly kräver ingen säkerhet utöver personlig borgen och du kan låna alltifrån 50 000 kr upp till 500 000 kr. Pengarna du utnyttjar från checkkrediten kan användas till alltifrån att hantera oförutsedda utgifter till att rekrytera ny personal. Ditt företag behöver inte ens ha ett likviditets behov nu. Istället kan checkkrediten från Finly fungera som en trygghet om något oförutsett skulle hända som kräver snabb finansiering.

Finly kan stoltsera med Sveriges snabbaste kreditbeslut och flexibel återbetalning. Därtill får du som företagare alltid transparenta villkor och räntor vilket gör att du slipper obehagliga överraskningar.

Lånebelopp
50000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 24
Utan UC
Nej
Startavgift
kr
Effektiv Ränta
individuell%
i
Checkkrediten hos Qapitala har en fast kostnad på 2% per 30 dagar. Den effektiva räntan är densamma. Du betalar enbart ränta på de belopp som ditt företag nyttjar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Digital checkkredit hos Finly

Är du företagare och söker en flexibel finansieringsform så lämpar sig Finlys digitala checkkredit. Till skillnad från ett företagslån så betalar du enbart ränta på den kredit du nyttjar med en checkkredit. Du kan dessutom använda dig av checkkrediten löpande och sköta återbetalningen på ett sätt som passar ditt företag. Hos Finly kan du ansöka om en företagskredit på mellan 50 000-500 000 kr. Beroende på vilket behov av likviditet som ditt bolag har kan du välja en lämplig limit. Vid godkännande av checkkredit så kommer du kunna hantera allt som har med checkkrediten att göra på "mina sidor". Dessa återfinns på Finlys hemsida och inloggning sker via BankID. Löptiden på checkkrediten som erbjuds hos Finly ligger mellan 1-24 månader. Dock har du som låntagare möjlighet att förlänga återbetalningstiden.

När du väljer att söka företagsfinansiering hos Finly så krävs det ingen säkerhet. Däremot måste du som ägare gå i personlig borgen för krediten. Det är ditt bolags kreditvärdighet som avgör hur stor limit ditt företag beviljas. I samband med en låneansökan kommer Finly att ta en kreditupplysning från UC på ditt bolag. Denna kreditupplysning och de uppgifter du lämnar i ansökan kommer ligga till grund för hur stor kreditlimit som ditt företag beviljas.

Fast kostnad på 2%

När det gäller kostnaden för Finlys checkkredit så arbetar lånebolaget med en fast kostnad. Denna fasta kostnad ligger på 2% per 30 dagar. Du betalar dock enbart ränta på den kredit som faktiskt nyttjats. Har du en godkänd limit på 500 000 kr men enbart nyttjar 100 000 kr så betalar du alltså enbart 2% av 100 000 kr. Utöver den fasta kostnaden så tillkommer det vare sig limitavgift eller uppläggningsavgift. Således är även den effektiva räntan på checkkrediten 2%. Detta ger en årsränta på 24% (2019-12-12).

Eftersom kostnaden beräknas procentuellt så kommer din månatliga avgift att grunda sig i hur stort kreditbelopp du nyttjat. Återbetalningen är flexibel och du kan välja att låna ytterligare belopp som ryms inom den beviljade limiten. Dock måste du alltid återbetala för minst en månad varje gång.

Finlys grundkrav

För att ansöka om en checkkredit hos Finly måste du ha antingen ett aktiebolag, en enskild firma eller ett handelsbolag. Företaget måste vara registrerat i Sverige. Det spelar ingen roll i vilken bransch som ditt bolag är verksamhet. Nedan ser du vilka grundkrav som gäller hos Finly.

  • Ägare måste vara folkbokförda i Sverige

  • Giltig F-skattesedel

  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Utöver dessa grundkrav måste du som ägare även inneha BankID. Detta för att kunna signera lånehandlingar och identifiera dig digitalt. I samband med varje ny låneansökan gör Finly en kreditkoll hos UC.

Ansök om en digital checkkredit

Om Finlys digitala checkkredit låter som en lämplig finansieringsform för din verksamhet så kan du ansöka om krediten online. På Finlys hemsida kan du genomföra en låneansökan på enbart ett par minuter. Finly själva säger att man eventuellt har Sveriges snabbaste kreditbeslut. Detta möjliggörs genom automatiserade processer som sker helt digitalt. Du ansöker genom att först identifiera dig med BankID. Därefter får du gå igenom ett par enkla steg som bland annat innebär att Finly analyserar ditt företagskonto. Genom att analysera transaktioner kan man göra en mer rättvis kreditbedömning vilket kan öka chanserna för din verksamhet att bli beviljad en checkkredit. Dessutom verifieras ditt bolagskonto vilket gör att pengarna automatiskt betalas ut till rätt konto vid godkänt besked.

När ansökningsprocessen är klar så inhämtas även en kreditupplysning från UC. Därefter återkommer Finly till dig med ett slutgiltigt besked. Du får då även veta hur stor limit som ditt företag blivit beviljat. Därefter kan du enkelt göra egna uttag från checkkrediten och efter varje genomfört uttag har du pengarna på ditt bolagskonto inom en arbetsdag.

Kontakta Finly

Har du några frågor om den tjänst som Finly erbjuder så kan du med fördel kontakta bolagets kundtjänst. Detta gör du via mail på info@finly.se. Du kan även ringa in till Finly på telefonnummer 010-330 06 08. Kundtjänst finns tillgänglig under nedanstående öppettider.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du kan även själv besöka Finlys hemsida för att få svar på dina frågor och funderingar. Bland annat erbjuder man en hel avdelning för vanliga frågor & svar.

FINLY

  • CHECKKREDIT
  • ANSÖK MED BANKID
  • INGA AVGIFTER
  • BARA RÄNTA PÅ NYTTJAT BELOPP