Pengino

Med jämförelsetjänsten Pengino kan du snabbt och enkelt låna pengar till låg ränta och bra villkor. Pengino är en låneförmedlare som samarbetar med 25 olika långivare och banker. Listan med samarbetsbanker fylls ständigt på vilket gör att möjligheterna är goda att hitta det billigaste privatlånet via Pengino. Plattformen som man använder sig av kommer från Freedom Finance som är en av de större aktörerna i Sverige när det kommer till jämförelser av lån. Pengino använder sig även av det tillstånd som Finansinspektionen utfärdat åt Freedom Finance. På så sätt kan du lita på att allt går rätt till samt att tjänsten övervakas av myndigheten.

Penginos jämförelsetjänst passar dig som inte själv vill lägga tid på att jämföra lån och räntor. Här kan du istället låta Pengino göra jobbet utan att du betalar någonting extra. Dessutom tar man bara en UC som alltså kan leda till 25 olika låneerbjudanden. Eftersom det är flera olika banker och långivare som är anslutna till tjänsten är chanserna goda att få lån även för den med sämre kreditvärdighet. Detta då samtliga samarbetsbanker stället olika krav på de som ansöker om lån.

Bland de långivare som Pengino samarbetar med återfinns CashBuddy, SevenDay Bank och Bluestep. Tjänsten från Pengino är inte bindande utan du har alltid rätt att tacka nej till samtliga låneerbjudanden om du inte känner att något erbjudande passar.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
2,99-34,36 %
i
Räkneexempel: Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5.77 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5.92 %, totalt belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.). Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. tid 1-18 år.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån utan säkerhet från 25 olika banker

Hos Pengino kan du jämföra privatlån utan säkerhet och du kan således låna pengar för alla situationer. Du behöver inte ha någon pant att gå in med för att få låna allt mellan 5000 kr och 600 000 kr. Pengino erbjuder själv inga lån utan samarbetar med kända banker och låneinstitut som valt att ansluta sig till jämförelsetjänsten. Däremot skickas själva låneansökan in till Pengino som sedan förmedlar kontakten mellan låntagare och långivare. Lånen som erbjuds via tjänsten kan användas för att samla befintliga smålån och krediter i ett lån med lägre ränta. Men man kan givetvis även ta ett helt nytt lån för att finansiera billköp, bröllop, resor eller renoveringar. Fördelen med att gå via en låneförmedlare så som Pengino när man ansöker om lån är att man har möjlighet att få en bättre ränta. Detta då man får förmånen att välja mellan flera olika låneerbjudanden trots att enbart en kreditupplysning tas hos UC. Du får således heller inte en massa onödiga förfrågningar i din UC vilket hade varit fallet om du själv hade vänt dig till olika långivare för att ansöka om lån. Efter att du skickat in en låneansökan till Pengino kommer du i lugn och ro kunna välja mellan olika erbjudanden. Om du inte tycker att något erbjudande är bra nog har du rätt att tacka nej till samtliga erbjudanden utan någon extra kostnad. Pengino tar heller inte ut någon avgift för själva jämförelsen. Istället är det bankerna som får betala Pengino för förmedlingen av lånekunder.

Räntor och avgifter

När du ansöker om att få låna pengar via Pengino behöver du inte oroa dig för några extra kostnader. Du betalar inte någon förmedlingsavgift eller räntepåslag. Istället är det ränta och avgifter hos den långivare du slutligen väljer att låna hos som gäller. Räntan på samtliga lån som förmedlas av Pengino sätts individuellt. Således är det din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du kommer att få. Din kreditvärdighet baseras på saker så som inkomst, skulder, förfrågningar och betalningsanmärkningar. När du ansöker om ett privatlån via Pengino kan du räkna med en ränta mellan 2,95-29,50% (2020-06-09). Har du goda ekonomiska förutsättningar så kommer räntan landa i de lägre spannet. Har du istället många skulder, en sämre inkomst samt en betalningsanmärkning så får du räkna med en högre ränta. Utöver den nominella räntan kan det tillkomma avgifter hos den långivare du lånar av. Det kan handla om uppläggningsavgift samt fakturaavgifter. Var noga med att alltid läsa igenom villkoren innan du signerar skuldebrev. På så sätt är du redan på förhand medveten om det kostnader som är knutna till lånet.

Räkneexempel:

Annuitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5.77 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5.92 %, totalt belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.). Individuell ränta 2,95–29,5 % (effektiv ränta 2,99–33,83 %). Återbet. tid 1-18 år.

Ansök om lån hos Pengino.se

Hos Pengino ansöker du om lån helt digitalt. Du behöver således bara ha tillgång till en dator eller en mobil för att kunna låna pengar snabbt och enkelt. Påbörja din låneansökan genom att gå in på Pengino.se. Där får du ange hur stor summa du är intresserad av att låna samt välja en passande återbetalningstid. Du kan välja en löptid mellan 1-15 år. Ju kortare löptid du väljer dessto högre kommer månadskostnaden bli. Däremot blir den totala kostnaden för lånet lägre med en kort löptid. Enligt lag måste du i samband med din ansökning även ange vad syftet med lånet är. Ditt svar är dock inget som kommer ifrågasättas av Pengino. När du ansöker om lån via Pengino måste du även uppge sedvanliga personuppgifter och kontaktuppgifter. Därefter kan du gå vidare till nästa steg där du får svara på några frågor om din inkomst, din boendesituation och eventuella skulder. När alla fält är ifyllda kan du signera din låneansökan med hjälp av mobilt BankID.

Ansökningsprocessen tar ungefär 3 minuter och därefter kommer Pengino att ta en kreditupplysning och skicka vidare din ansökan till samtliga samarbetspartner. Dessa får sedan 24 timmar på sig att återkomma med ett låneerbjudande till dig. Du kan i lugn och ro gå igenom erbjudandena i den takt de dimper ner i din mailkorg. När du sedan bestämt dig för vilket erbjudande du vill acceptera får du skriva på skuldebrev och signera ditt avtal med BankID. Du som gör detta digitalt kommer att få pengarna utbetalda till ditt konto inom 1 bankdag. Väljer du istället att skicka in skuldebrev via post så tar det 3-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Penginos grundkrav

Innan du ansöker om ett privatlån utan säkerhet hos Pengino bör du säkerställa att du uppfyller låneförmedlarens grundkrav. Kreditbedömningen görs individuellt hos varje enskild långivare som Pengino samarbetar med. Däremot har låneförmedlaren ett par grundkrav som alla som ansöker måste uppfylla för att få igenom en ansökan.

  • Minst 18 år gammal
  • Årsinkomst på 100 000 kr
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Utöver dessa krav kan alltså varje enskild bank ha egna krav för vem som kan bli beviljad ett lån. Exempelvis tillåter vissa lånebolag dig att låna trots betalningsanmärkningar medan andra långivare inte accepterar anmärkningar. Med anledning av detta är det inte säkert att du får erbjudande från samtliga långivare trots att du uppfyller Penginos grundkrav.

Penginos kundtjänst och öppettider

På Penginos hemsida hittar du all nödvändig information du behöver inför en låneansökan. Om du har någon specifik fråga eller behöver ha vägledning kan du vända dig till låneförmedlarens kundtjänst. Enklast är att kontakta Penginos kundtjänst via mail och detta gör du på info@pengino.se. Men du har även möjlighet att ringa in på nummer 0431-47 47 00. Notera att detta nummer går till Freedom Finance kundtjänst som hanterar ärenden för både Pengino och Freedom Finance. När det gäller öppettider hos denna låneförmedlare så kan du när som helst på dygnet skicka in en låneansökan. Sedan kommer din låneansökan att hanteras under nedan följande öppettider.

Måndag: 08:00 - 20:00

Tisdag: 08:00 - 20:00

Onsdag: 08:00 - 20:00

Torsdag: 08:00 - 20:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: 10:00 - 15:00

Söndag: 10:00 - 15:00

PENGINO

  • SNABBT SVAR
  • JÄMFÖR LÅN
  • BARA EN UC
  • 18 ÅR