Monara

Monara är sedan 2020 en ny aktör på den konkurrensutsatta lånemarknaden. Monara ägs av BSA Finance AB som har tillstånd av Finansinspektionen. Med detta i åtanke är det en seriös långivare som du kan känna dig trygg att låna hos. Hos Monara erbjuder man en flexibel kontokredit på upp till 30 000 kr. Hit kan du alltså vända dig om du har ett mindre behov eller av någon anledning inte vill ta ett vanligt blancolån. Fördelen med att vända sig till Monara för att låna är att du slipper en förfrågan i ditt UC register. Monara erbjuder nämligen lån utan UC och kreditupplysningen som tas inhämtas istället från Bisnode. Således kan inga storbanker eller låneinstitut se din förfrågan om du tänkt ta ett större lån i framtiden. På så sätt kommer en låneansökan till Monara inte att påverka din kreditvärdighet negativt. Du bör dock vara medveten om att kontokrediten som erbjuds är förenad med en relativt hög effektiv ränta.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,97%
i
Räkneexempel: Lägsta månadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och ränta). Årsränta: 26,50% f.n. (2,21% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Flexibel kontokredit hos Monara

Monara är alltså ett kreditinstitut som erbjuder en flexibel kontokredit. Denna kontokredit kan liknas vid ett smslån med skillnaden att du ansöker om ett kreditutrymme istället för ett lån på en viss summa. Kreditutrymmet har du sedan tillgängligt när behov av pengar uppstår. Fördelen är att du enbart betalar ränta för den del av krediten som du utnyttjar. Resterande del kan med fördel användas som en kostnadsfri buffert. Kontokrediten är dessutom ett lån utan UC och genom att ansöka om en kredit hos Monara undviker du en onödig förfrågan i ditt register. Hos Monara kan du låna från 1000 kr och upp till 30 000 kr beroende hur stort behov du har. Men du har möjlighet att ansöka om ett kreditutrymme som överstiger ditt behov då du ändå inte betalar ränta på den del av kontokrediten som du inte använder.

Väljer du att öppna en kontokredit hos Monara så kan du smidigt och säkert sköta dina uttag själv. När du blivit beviljad en flexibel kontokredit loggar du bara in på dina sidor på Monaras hemsida. Där finns all nödvändig information om ditt lån och möjligheten att göra uttag till ditt bankkonto. En stor fördel är att man erbjuder direktutbetalning vilket gör att du aldrig behöver vänta på utdragna utbetalningsprocesser om ett behov av pengar uppstår.

Ränta och avgifter

Hos Monara betalar du bara ränta för den kredit som du faktiskt nyttjar. Månadsräntan hos Monara ligger för närvarande på 2,21% vilket ger en årsränta på 26,50%. Detta innebär att den effektiva räntan blir 29,97% vid utnyttjad kredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader (2020-02-11). I jämförelse med andra lån utan UC så är detta ett billigt alternativ. Dock har man något strängare grundkrav än konkurrenterna. Dessa grundkrav kan du läsa mer om längre ned i denna recension.

Väljer du att låna hos denna långivare så slipper du att betala någon startavgift. Kontokrediten är inte heller kopplad till några dyra uttagsavgifter. Återbetalningen av utnyttjad kredit är väldigt flexibel och du kan välja att betala ett lägsta belopp varje månad. Detta lägsta belopp baseras på hur stor kredit du nyttjat och består endast av ränta och amortering. Hos Monara har du möjlighet att förtidslösa din kredit utan extra kostnader. Ränta betalas då enbart fram till dagen som slutbetalningen återfinns på Monaras konto. Det kan vara bra att kontakta kundtjänsten hos Monara om du avser att förtidslösa hela din skuld. Detta för att undvika att du betalar in fel summa.

Det är viktigt att sköta återbetalningen av din kontokredit. Betalar du inte i tid så kommer Monara att skicka en påminnelse som är förenad med en påminnelseavgift på 60 kr samt en förseningsavgift på 175 kr. Därtill kan du komma att få betala dröjsmålsränta på 2%. Du hittar all information om din aktiva skuld och eventuella avgifter på dina sidor hos Monara.

Räkneexempel:

Lägsta månadsbetalning: 750 kr kr (inkl. amortering och ränta). Årsränta: 26,50% f.n. (2,21% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.

Monaras grundkrav

För att bli beviljad en kontokredit hos denna nya kreditgivare så gäller det att du uppfyller de grundkrav som ställs. Dessa är något strängare än hos liknande långivare men då får man ha i åtanke att Monara erbjuder dig att låna till en lägre ränta än vad konkurrenterna gör. Nedan kan du se aktuella grundkrav som ställs på nya låntagare.

  • Mellan 20-65 år gammal

  • Folkbokförd i Sverige

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Inga ärenden hos Kronofogden

  • Stabil månadsinkomst

Monara är alltså inget alternativ för dig som har betalningsanmärkningar. Du kan då istället se över vår lista över långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Monara gör alltid en grundlig individuell kreditbedömning för varje ny person som ansöker om en kontokredit.

Låna pengar direkt via Monaras hemsida

Om du finner Monaras kontokredit som en lämplig lösning på ditt lånebehov så kan du låna pengar direkt via kreditinstitutets hemsida. Där ansöker du om en kontokredit genom att först välja det kreditutrymme du är intresserad av. Du kan välja ett kreditutrymme på så lite som 1000 kr men du kan också ansöka om att få låna upp till 30 000 kr. När du väl valt en lämplig summa så kommer du direkt att se vad minsta månadsbetalningen blir vid utnyttjande av hela krediten. Du kan även se en närmre beskrivning av vad denna månadsbetalning innefattar. Känner du dig bekväm med de belopp som presenteras så kan du gå vidare med din låneansökan. Du får då ange ditt personnummer samt välja ett bankkonto som du vill att pengarna skickas till. Vidare får du komplettera din låneansökan med uppgifter om din ekonomi och ditt boende. Därefter kan du enkelt och smidigt signera din ansökan med hjälp av BankID.

Så fort du skickat iväg din ansökan till Monara kommer en sedvanlig kreditbedömning göras. Detta innebär bland annat att Monara inhämtar en kreditupplysning om dig från Bisnode. Därefter får du direkt besked om huruvida du blir beviljad kontokrediten eller ej. Får du ett positivt besked så kommer pengarna betalas ut inom 5 minuter. Detta under förutsättning att du har ett bankkonto hos någon av de större bankerna i Sverige samt att du blir godkänd under ordinarie öppettider hos Monara.

Kundtjänst och öppettider

Hos Monara finns det alltid behjälplig kundtjänst om du har några frågor eller funderingar. Men du kan även söka egna svar genom att kika igenom kreditinstitutets FAQ som återfinns på hemsidan. Vill du ändå komma i kontakt med någon hos Monara så går det bra att maila till kundservice@monara.se. Du kan även ringa 010-551 75 90 för att få vägledning. Kundtjänst finns tillgänglig under ordinarie öppettider som du återfinner här nedan.

Måndag: 10:00 - 16:00

Tisdag: 10:00 - 16:00

Onsdag: 10:00 - 16:00

Torsdag: 10:00 - 16:00

Fredag: 10:00 - 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

För att vara en ny aktör som vill ge sig in i snabblånebranschen så måste vi säga att Monara har brister i sina öppettider. Man har alltså enbart öppet under vardagar och då enbart under 6 timmar per dag. Det är även under dessa timmar som låneansökningar bearbetas och godkänns. Du kan dock när som helst på dygnet skicka in en låneansökan via företagets hemsida.

MONARA

  • INGEN UC
  • KONTOKREDIT
  • SNABB UTBETALNING
  • MINDRE LÅN