Mobillån

Mobillån är en lånetjänst från den större koncernen Tryggkredit Stockholm AB. Detta är ett företag som grundades 2011 och som sedan dess har givit ut över 65 000 smslån och kontokrediter. Med tjänsten från Mobillån vill man erbjuda svenskar transparenta och säkra lån på mindre belopp. Det här innebär att man ställer relativt höga krav på inkomst och ekonomiska förutsättningar. Åtminstone i jämförelse med andra aktörer som erbjuder liknande snabblån.

Hos Mobillån kan du hitta enkla smslån som du snabbt och smidigt kan ansöka om helt digitalt. Genom att erbjuda både kontokrediter och mindre snabblån har man blivit en populär och viktig aktör på marknaden. Lånen som erbjuds passar dig som är ute efter ett lån med stor frihet och flexibilitet.

Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
55-377%
i
Du lånar 25 000 kr i 12 mån med,12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Smslån hos Mobillån

Utöver sina kontokrediter erbjuder Mobillån snabblån på mellan 1000 och 25 000 kr. Är du en återkommande kund har du möjlighet att låna högre summor än så. Det mesta du som återkommande kund kan låna hos detta kreditinstitut är 40 000 kr. När det gäller återbetalningstiden så kan du välja att betala tillbaks ditt lån mellan 3 månader och 2 år beroende på valt lånebelopp. Väljer du en kortare löptid kan du förvänta dig en lägre totalkostnad. Dock kommer månadskostnaden att bli desto högre. Vill du hålla nere dina månadsutgifter är det därför bättre att välja en längre löptid.

Att ansöka om ett smslån hos Mobillån är otroligt enkelt. Du anger hur mycket du vill låna och fyller i dina personuppgifter. Du får sedan ett omedelbart besked om huruvida du är godkänd för lånet eller inte. Allt det här gör du helt digitalt direkt på Mobillåns hemsida. I samband med din låneansökan kommer också en kreditupplysning att tas. Detta görs dock inte genom Upplysningscentralen. Istället använder man sig av Bisnode vilket innebär att din förfrågan inte kommer att synas hos UC. Det här är bra för din kreditvärdighet och gör det enklare att söka större lån i framtiden.

Är du en förstagångskund kommer du först att behöva besvara en del frågor innan du skickar in din ansökan. Det här görs också direkt på nätet i form av ett enkelt frågeformulär. Dessa frågor handlar om din kreditvärdighet. Vidare kommer du också behöva bekräfta din identitet, antingen via din bank eller genom en kod som du får hemskickad.

När din ansökan är godkänd får du pengarna utbetalade. Om du har konto i Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank eller Nordea får du pengarna utbetalade omedelbart efter att din ansökan har blivit godkänd. Direktutbetalning erbjuds även till en del andra banker men Mobillån uppger inte specifikt vilka dessa banker är.

Betalningsanmärkningar och krav

För att du ska få ett lån godkänt hos Mobillån måste du först uppfylla en del krav. Kreditinstitutet har relativt vanligt förekommande krav vilket innebär att de flesta har möjlighet att få ett lån beviljat hos denna långivare. För att få låna hos Mobillån krävs det att du uppfyller följande grundkrav.

·       Vara minst 20 år gammal.

·       Varit folkbokförd i Sverige under minst tre år.

·       Vara fri från skulder och betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

·       Ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 före skatt per år.

·       Du måste ha ett mobilabonnemang.

Majoriteten av dessa krav är inte överdrivet höga men har du betalningsanmärkningar så är Mobillån alltså inte ett alternativ. Att man inte erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar är ett tydligt tecken på att Mobillån är en seriös aktör.

Ränta och avgifter

Med ett lån från Mobillån tillkommer det också en del avgifter. I samband med att du blir beviljad lånet tas en uppläggningsavgift på 395 kr ut. Detta kan liknas vid en startavgift vilket är vanligt förekommande när det gäller lån.

Räntan på Mobillåns mindre lån ligger för närvarande på 39% (2019-09-20). Detta innebär att du som lånar 25 000 kr under 12 månader får en effektiv ränta på 47%. Den högsta effektiva räntan du kan komma att få betala ligger på 83%. I den effektiva räntan ingår bland annat den rörliga räntan, en uppläggningsavgift på 395 kr samt aviseringsavgifter på 35 kr/mån. Exakt hur hög din effektivs ränta kommer bli hos Mobillån beror bland annat på hur mycket du lånar samt vilken löptid du väljer. Om du har en god betalningsförmåga och vill låna en mindre summa pengar till en lägre ränta så kan Bank Norwegian vara ett alternativ istället.

Det kan även tillkomma avgifter till snabblånet om du inte sköter återbetalningen. Det handlar om en förseningsavgift på 95 kr samt en dröjsmålsränta på 3%. Skulle du inte betala din skuld efter det så tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor. Går ärendet vidare till inkasso så kan du förvänta dig ytterligare en avgift på 180 kronor. Om ditt ärende sedan går vidare till Kronofogden så tillkommer ännu fler avgifter.

Räkneexempel:

Du lånar 25 000 kr i 12 mån med,12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.

Mobillåns kontokredit

Mobillån erbjuder även sina kunder ett kreditkonto. Det här är ett digitalt konto med ett kreditutrymme som du kan utnyttja vid behov. Du betalar bara ränta för den kredit du nyttjar och inte den faktiska krediten du har tillgång till. Ett kreditkonto hos Mobillån passar för den som vill ha en buffert för plötsliga utgifter.

Du kan ansöka om ett kreditkonto med ett utrymme upp till 25 000 kr hos Mobillån. Efter beviljad kredit väljer du själv hur mycket av ditt utrymme du vill utnyttja samt när du vill göra detta. Den nyttjade krediten betalas sedan tillbaks tillsammans med relaterade avgifter och räntor i den takt du själv väljer.

Du sköter enkelt ditt kreditkonto hos Mobillån via företagets hemsida eller app. Genom Mobillåns app kan du enkelt logga in med BankID och hantera allt som har med ditt konto att göra. Du kan exempelvis ta ut pengar från ditt konto eller ansöka om att få din kreditgräns höjd. Därtill har du möjlighet att sköta dina fakturor samt se din återstående skuld.

Kundtjänst Mobillån

Om du inte är helt hundra på om du ska ansöka om ett smslån eller ett kreditkonto så kan du få mer information om låneprodukterna på Mobillåns hemsida. Där återfinns även vanligt förekommande frågor och svar. På hemsidan hittar du även information om villkor samt ändringar kring räntorna.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar så kan du kontakta Mobillåns kundtjänst. På lånebolagets hemsida finns ett formulär du kan använda dig av för att skicka in dina frågor eller funderingar. Du kan även mejla direkt till bolagets kundtjänst på info@mobillan.se. Det går även bra att ringa in till Mobillån på nummer 08-660 29 50.

För att få svar på dina frågor så snabbt som möjligt är det enklast om du kontaktar Mobillån under deras öppettider:

·       Måndag till fredag: 08:00 – 18:00

·       Lördag: 10:00 – 15:00

·       Söndag: Stängt

MOBILLÅN

  • DIREKT UTBETALNING
  • LÅNA UTAN UC
  • KONTOKREDIT
  • EGEN APP