Ferratum Prime Loan

Ferratum Prime Loan är ett blancolån från Ferratum Bank. Denna bank erbjuder även andra lån så som lån utan UC och företagslån utan säkerhet. Bankens kontokredit utan UC-upplysning har blivit mycket populär bland svenskar som behöver ett mindre lån med kort återbetalningstid. Men nu har man alltså utökat sin produktportfölj med ett större lån. Med Ferratum Prime Loan kan du låna upp till 300 000 kr utan säkerhet. Den stora fördelen med lånet är att man kapat de flesta kostnader. Lånet har ingen startavgift men heller inte några andra dolda avgifter. Istället är det bara räntan du behöver hålla koll på. Denna ligger för närvarande mellan 5,25-22,95% och sätts individuellt utifrån låntagarens återbetalningsförmåga.

Ferratum Prime Loan är ett blancolån med relativt hög ränta. Å andra sidan är lånet ett av få som man kan få utbetalt även under lördagar. Vidare erbjuder Ferratum Bank direkt utbetalning till alla större banker i Sverige. Således kan du få pengarna till ditt konto direkt efter godkänd låneansökan.

Lånebelopp
46000 - 300000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
5,25-22,95%
i
Lån på 75 000 kr med 5 års löptid och exempelränta 9,95% (effektiv ränta 10,41%) ger en månadskostnad på 1591,72kr. Totalt belopp att återbetala 95 503,44 kr. Räntan är 5,25% - 22,95% och sätts individuellt. Villkor bestäms efter kreditprövning.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån med direkt utbetalning

Med Ferratum Prime Loan kan du låna mellan 46 000 kr och 300 000 kr och använda pengarna till vad du vill. Lånet kräver ingen säkerhet och du väljer själv användningsområdet för ditt privatlån. Återbetalningstiden du kan välja ligger mellan 1-12 år. Ferratum Prime Loan har en högre "lägstaränta" än de flesta liknande lån. Detta tillsammans med att lägsta lånebelopp är 46 000 kr gör att det inte är ett lån som lämpar sig för alla. Har du en god kreditvärdighet rekommenderar vi dig att vända dig till en låneförmedlare för att söka lån istället. Då har du möjlighet att låna en lägre summa samtidigt som du med största sannolikhet erbjuds en lägre ränta.

Om man ser till det mer positiva delarna med Ferratum Prime Loan så har lånet ingen startavgift eller dolda kostnader. Detta gör det lätt för dig som låntagare att hålla koll på kostnaden för lånet. Vidare så är Ferratum Prime Loan ett lån med direkt utbetalning. Detta innebär att du som innehar ett konto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea får pengarna direkt efter godkänt lånebesked. Detta gäller även om du ansöker och får ditt lån beviljat under lördagar. Till skillnad mot Ferratums kontokredit så är Ferratum Prime Loan inte ett lån utan UC. I samband med att du gör en låneansökan kommer en kreditprövning att göras där kreditupplysning inhämtas från UC.

Inga dolda kostnader

När du ansöker om ett Ferratum Prime Loan så slipper du oroa dig för dolda kostnader. Ferratum tar inte ut någon uppläggningsavgift och man debiterar inte heller några andra avgifter. Själva kostnaden för lånet består av räntan som ligger mellan 5,25-22,95%. Vilken ränta du får bestäms efter att en sedvanlig kreditprövning gjorts. Det är således din återbetalningsförmåga som avgör hur låg- eller hög ränta du får. Letar du lån med lägst ränta så är Ferratum Prime Loan inte det du söker. Här kan du aldrig få en lägre ränta än 5,25% oavsett hur god kreditvärdighet du har.

Även om Ferratum Prime Loan inte har några dolda kostnader så kan det tillkomma avgifter. Detta i det fall du som låntagare inte sköter återbetalningen enligt betalplan. Se därför till att alltid återbetala ditt lån från Ferratum i tid. Nedan kan du se ett exempel på vad lånet kostar om du håller dig till avtalad betalplan.

Representativt exempel:

Lån på 75 000 kr med 5 års löptid och exempelränta 9,95% (effektiv ränta 10,41%) ger en månadskostnad på 1591,72 kr. Totalt belopp att återbetala 95 503,44 kr. Räntan är 5,25% - 22,95% och sätts individuellt. Villkor bestäms efter kreditprövning. 

Villkor & Krav

För att bli beviljad Ferratum Prime Loan måste du nå upp till de krav som långivaren ställer. Detta är relativt höga i förhållande till hur det ser ut för lånebolagets kontokredit. Vad vi på Allt om Privatlån tycker är anmärkningsvärt är det höga ålderskravet. Se till att du uppfyller nedanstående grundkrav innan du bestämmer dig för att ansöka om Ferratum Prime Loan. 

  • Minst 22 år gammal

  • Folkbokförd i Sverige

  • Fri från betalningsanmärkningar

  • Svenskt mobilnummer och svenskt kontonummer

När du ansöker om Ferratum Prime Loan kommer långivaren att göra en kreditprövning. Det är först efter att denna kreditprövning gjorts som Ferratum kan avgöra om huruvida du har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna. Når du inte upp till Ferratums hårda ålderskrav kan du se över vår lista med lån för unga istället.

Fyll i ansökan på Ferratums hemsida

För att ansöka om Ferratum Prime Loan behöver du bara ta dig vidare till bankens hemsida. Där sker hela ansökningsprocessen digitalt och du behöver alltså bara ha tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Låneansökan går till på sedvanligt vis med att du får fylla i dina person- och kontaktuppgifter. Ferratum vill även ha mer information om dina inkomster och skulder för att kunna bedöma om du är en lämplig låntagare. När du ansöker om lån i mobilen eller dator får du identifiera dig med BankID. Du slipper således tidsfördröjning med avtal som ska skickas postledes fram och tillbaks.

Efter att du skickat in din låneansökan om Ferratum Prime Loan kommer Ferratum genomföra en kreditprövning. Man inhämtar då en kreditupplysning från UC för att få bättre insyn i dina ekonomiska förutsättningar. Så snart detta är gjort kommer du att få besked på din låneansökan direkt på skärmen. Får du lånet beviljat så betalas pengarna ut direkt. Detta gäller även för dig som ansöker om Ferratum Prime Loan under lördagar.

Kundsupport Ferratum Prime Loan

Om du behöver hjälp med din låneansökan eller har några frågor så kan du kontakta kundsupport. Detta gör du antingen via mail på: kundtjanst@ferratumbank.se eller via telefon på: 020-12 30 30. Kundsupport finns tillgänglig måndag till lördag under ordinarie öppettider. gänglig under följande öppettider.

Måndag: 9:00 - 17:00

Tisdag: 9:00 - 17:00

Onsdag: 9:00 - 17:00

Torsdag: 9:00 - 17:00

Fredag: 9:00 - 17:00

Lördag: 10:00 - 17:00

Söndag: Stängt

På Ferratums hemsida kan du även få svar på vanligt förekommande frågor. Ofta kan man hitta ett svar på sin fråga där utan att behöva ta kontakt med kundtjänst. Där finner du även annan information som kan vara viktig att ta del av innan du ansöker om ett lån.

FERRATUM PRIME LOAN

  • INGA AVGIFTER
  • DIREKT UTBETALNING
  • UTAN SÄKERHET
  • BESKED PÅ SKÄRMEN