Corpia

Corpia är specialister på företagslån och erbjuder en digital plattform där företag och investerare kan mötas. Corpia har funnits sedan 2012 och har sedan dess hjälpt mängder med svenska bolag med företagsfinansiering. Utöver att förmedla låntagare till långivare så erbjuder man även själva företagslån. Här kan du låna alltifrån 100 000 kr upp till 3 miljoner till din verksamhet. För att få låna pengar via Corpia krävs det någon form av säkerhet. Det kan handla om säkerhet i form av fastigheter, företagshypotek eller personlig borgen. När du ansöker om företagsfinansiering via Corpia erbjuds du även vägledning och rådgivning. Således blir det enklare för dig att hitta lämplig finansiering. Allt hos Corpia sker digitalt från det att du ansöker om företagslån till dess att lånet behandlas och betalas ut. Notera att det enbart är möjligt att ansöka om företagslån hos Corpia till aktiebolag. Driver du ett företag med annan bolagsform rekommenderar vi dig att se över de andra aktörerna som finns representerade här på Allt om Privatlån.

Lånebelopp
100000 - 3000000 kr
Återbetalningstid
1 - 36
Utan UC
Nej
Krav på säkerhet
Ja
Kostnad
individuell%
i
Räntan sätts individuellt och ligger runt 8-12%. Denna ränta inkluderar en uppläggningsavgift på 2%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Använd Corpias digitala plattform

Har du en verksamhet som är i behov av finansiering så kan Corpias digitala plattform för företagslån komma dig väl till pass. På denna plattform paras företagare ihop med investerare i form av både bolag och privatpersoner. Dessutom erbjuder Corpia själv företagslån till små- och medelstora företag. Corpia är registrerat hos Finansinspektionen vilket innebär att du kan känna dig trygg när du använder bolagets plattform. Har du ett aktiebolag och söker företagsfinansiering så kan du via Corpia låna mellan 100 000 kr och 3 miljoner kronor. Således täcker lånen både små behov och större investeringar. Corpia ställer inte några krav på hur du ska använda pengarna du lånar. Istället kan du låna till alltifrån investeringar, kassaflöde, tillväxt och investeringar. Du kan låna med en löptid på mellan 1-36 månader och betalar en ränta som sätts individuellt.

Nackdelen med Corpia är att man inte erbjuder några firmalån till andra företag än aktiebolag. Har du en enskild firma, ett kommanditbolag eller ett handelsbolag så får du alltså vända dig till en annan aktör. Därtill krävs det lite mer omfattande säkerheter än hos Corpias konkurrenter. Säkerheter som godkäns hos Corpia är personlig borgen, företagshypotek och fastigheter.

Ränta och avgifter

Vill du ansöka om ett företagslån hos Corpia så gör du detta helt kostnadsfritt. Blir du sedan beviljad ett lån så kommer du att få betala en uppläggningsavgift på 2% av lånebeloppet. Denna uppläggningsavgift ingår sedan i räntan som ligger mellan 8-12%. Räntan sätts individuellt och baserar sig på ditt bolags kreditvärdighet. Beroende på ditt företags kreditrating kan alltså räntan på lånet variera. Som låntagare har du alltid möjlighet att återbetala lånet i förtid. Huruvida detta är kopplat till extra avgifter eller inte framgår inte av den information vi fått av Corpia. Vid intresse av förtidsinlösen hänvisar vi dig därför till lånevillkoren. Betalning av ränta och amortering sker månadsvis. Du väljer själv under hur många månader du vill återbetala ditt företagslån från Corpia under.

Grundkrav hos Corpia

För att bli beviljad ett företagslån av Corpia krävs det att du har ett aktiebolag. Vidare gäller det att ditt bolag når upp till de grundkrav som Corpia ställer på sina låntagare. Dessa grundkrav listas här nedan.

  • Aktiebolag

  • Minst 2 miljoner i omsättning

  • Minst 1 registrerat bokslut

Vidare krävs det en viss kreditscoring för att få ett firmalån beviljat av Corpia. Paramterar som räknas in i bedömningen av ditt bolags kreditscoring är betalningsanmärkningar, bokslutsinformation och styrelsemedlemmar. I samband med din låneansökan inhämtar Corpia en kreditupplysning från UC. För dig som inte vill ha en förfrågan i din UC rekommanderar vi dig att se över vår lista över företagslån utan UC.

Ansök om ett företagslån hos Corpia

Uppfyller du de krav som Corpia ställer på nya låntagare så kan du göra en digital låneansökan på bolagets hemsida. Där får du först välja önskat lånebelopp och sedan välja en lämplig löptid på mellan 1-36 månader. Därefter behöver Corpia veta vem du är och du får därför identifiera dig med BankID. När detta är gjort får du fylla i ditt företags organisationsnummer samt lämna kontaktuppgifter. Därefter kan du granska uppgifterna du lämnat och skicka in din låneansökan. Corpia kommer sedan att kontakta dig för att få ytterligare information som behövs. När samtliga uppgifter är lämnade gör Corpia en kreditbedömning av ditt företag. Detta gör man bland annat genom att inhämta en kreditupplysning på bolaget samt på eventuella borgensmän. Vidare räknar man ut ditt företags kreditscore innan man bestämmer sig för om man ska bevilja lånet eller inte.

Handläggningstiden hos Corpia ligger runt 1-2 bankdagar. När du fått ett besked så får du skriva på lånehandlingar och borgensavtal innan pengarna betalas ut till ditt företagskonto. När lånet väl betalats ut kan du själv följa återbetalningsplanen via dina sidor på Corpias hemsida.

Kontakta Corpia

På Corpias hemsida kan du läsa mer om det företagslån som erbjuds. Hittar du inte den information du söker så kan du ta kontakt med Corpias kundtjänst. Detta gör du lättast via det kontaktformulär som återfinns på låntagarens hemsida. Du kan även ringa in till Corpia på 010-750 05 90. När det gäller bolagets öppettider så är det följande som gäller:

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Har du en fråga av de enklare slaget så rekommenderar vi dig att titta igenom Corpias FAQ. Där har man sammanställt svaren på de vanligast förekommande frågorna som bolaget får av nya och befintliga låntagare.

CORPIA

  • DIGITAL PLATTFORM
  • RÅDGIVNING
  • FULL TRANSPARENS
  • ENDAST FÖR AB