Bigbank

Bigbank har funnits i Sverige sedan 2012 och har idag över 10 000 kunder. Banken erbjuder finansiella tjänster genom bland annat lån- och sparprodukter. Med Bigbanks privatlån låter kan du låna upp till 250 000 kr utan säkerhet. Fördelen med att låna hos Bigbank är att banken utgår från kundens behov och agerar betydligt mer flexibelt och snabbt än traditionella banker.

Hos Bigbank kan du bli beviljad ett blancolån med upp till fem betalningsanmärkningar. Har du fått ett negativt lånebesked hos andra banker så finns det ändå möjlighet att Bigbank beviljar dig ett lån. Hos BigBank ansöker du online med BankID och får svar på skärmen inom några minuter!

Lånebelopp
10000 - 250000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
5,00-23,50%
i
Räntan sätts individuellt och ligger mellan 5,00–23,50%. Effektiv ränta är 12,61% vid exempelränta 10,95% vid lån om 85 000 kr med 10 års löptid. Månadskostnad 1210 kr och totalt belopp att återbetala blir 145 164 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Personligt anpassade lån hos Bigbank

Bigbank erbjuder personligt anpassade privatlån utifrån dina egna förutsättningar. Här kan du låna från 10 000 kr upp till 250 000 kr utan att banken kräver någon säkerhet. Hos Bigbank kan du låna med låg kreditvärdighet då banken accepterar upp till fem betalningsanmärkningar. Räntan på Bigbanks privatlån sätts individuellt utifrån din återbetalningsförmåga. Du får först reda på räntan efter en sedvanlig kreditprövning gjorts där Bigbank inhämtar ekonomisk information om dig från UC. Räntan på Bigbanks konsumtionslån ligger mellan 5-23,50%. Återbetalningstiden varierar mellan 1-12 år.

När du väljer att ta ett konsumtionslån hos  Bigbank så kan du låna till vad du vill. Banken lägger sig inte i vad du ska använda pengarna till. Däremot är det många som lånar hos Bigbank för att kunna samla befintliga lån och krediter. Lånet lämpar sig således som ett samlingslån för den som vill komma ner i kostnader. Är du osäker på hur framtiden ser ut så kan du välja att försäkra lånet med ett låneskydd.

Ränta och kostnader

När du lånar hos Bigbank så tar banken ut en fast ränta. Räntan sätts individuellt efter det att en kreditprövning gjorts. Du kan räkna med en ränta från 5% upp till 23,50% beroende på hur din återbetalningsförmåga ser ut. Har du en hög inkomst, få skulder och en allmänt god ekonomi så kan du förvänta dig en ränta i det nedre spannet. Har du istället låg inkomst och ett par betalningsanmärkningar så kan du förvänta dig en högre ränta. Utöver ränta så tillkommer det en administrationsavgift på 40 kr. Med anledning av detta så är den effektiva räntan högre än den nominella räntan vilket du kan se i exemplet nedan. Däremot tar Bigbank inte ut någon uppläggningsavgift på lånet.

Räkneexempel:

Räntan sätts individuellt och ligger mellan 5,00–23,50%. Effektiv ränta är 12,61% vid exempelränta 10,95% vid lån om 85 000 kr med 10 års löptid. Månadskostnad 1210 kr och totalt belopp att återbetala blir 145 164 kr.

Grundkrav för att få låna

Precis som andra banker och låneinstitut har Bigbank vissa grundkrav som måste uppfyllas för att du ska kunna bli beviljad ett lån. Dessa grundkrav är dock inte lika strikta som om du skulle vända dig till en av de svenska storbankerna. Nedan ser du vad som gäller om du tänkt ansöka om ett lån hos Bigbank.

  • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år

  • Minst 20 år gammal

  • Inkomst på minst 115 000 kr/år

  • Max 5 betalningsanmärkningar

Vidare är det inte tillåtet att låna hos Bigbank för att köpa ett hus, en bostadsrätt eller en tomträtt. Däremot accepterar banken lån till renovering av bostad. När du gör en låneansökan hos Bigbank så inhämtar banken information om dig från UC. Vill du inte ha en UC-förfrågan i ditt register kan du istället ansöka om ett lån utan UC.

Låna hos Bigbank i 4 enkla steg

Att ansöka om ett privatlån hos Bigbank är väldigt smidigt och hela ansökningsprocessen sker direkt i din dator eller mobil. Identifiering sker via BankID vilket säkerställer hela processen. När du väl bestämt dig för att göra en låneansökan hos Bigbank så behöver du bara följa följande fyra enkla steg.

1. Ansök online genom att välja lånebelopp och tid för återbetalning. Att göra en låneansökan är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något genom att göra en. Du fyller i ansökningsforumuläret på ett par minuter.

2. Ta emot erbjudande direkt på skärmen. Efter att din låneansökan skickats in gör Bigbank en kreditprövning genom UC. Därefter dyker ditt erbjudande upp.

3. Signera låneavtal med BankID för att acceptera erbjudandet. Bigbank skickar dig instruktioner via mail om hur signeringen går till.

4. Pengarna betalas ut till det konto du angivit i din låneansökan.

Normalt tar det mellan 1-2 bankdagar innan du kan se pengarna på kontot och börja utnyttja lånet.

Kundservice hos Bigbank

Har du några frågor om Bigbanks lån- och sparprodukter så kan du med fördel ta kontakt med bankens kundtjänst. Detta gör du via mail på info@bigbank.se eller genom att ringa in till Bigbanks kundservice på 08-550 482 00. Kundtjänst finns tillgänglig under bankens ordinarie öppettider.

Måndag: 08:00 - 17:00

Tisdag: 08:00 - 17:00

Onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 17:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Det finns även mycket information att ta del av på Bigbanks hemsida. Det är även där du gör din låneansökan eller ansöker om ett sparkonto hos banken.

BIGBANK

  • 5 ANMÄRKNINGAR
  • 0 KR UPPLÄGGNINGSAVGIFT
  • ANSÖK ONLINE
  • LÅNESKYDD