Danske Bank

Danske Bank – hela Nordens hemmabank

Danske Bank Danske Bank är namnet till trots en bank som är verksam i hela sexton olika länder. Störst synlighet har man i Norden och i Sverige är man den femte största banken. Danske Bank har sitt ursprung i Danmark men den svenska verksamheten har varit öppen sedan 1837. Tidigare gick banken under namnet Öst-Götha Bank och Östgöta Enskilda Bank. Denna svenska storbank erbjuder idag alltifrån vanliga banktjänster till försäkringar, pension, bolån, förmögenhetsförvaltning och privatlån.

Privatlån för alla tillfällen

Hos Danske Bank kan du låna allt från 10 000 till högre summor så som 100 000 kr och 300 000 kronor. Bankens privatlån är lån utan säkerhet vilket innebär att du kan disponera pengarna hur du vill. Exempel på vad lånet kan användas till är inköp av en bil, finansiering för renovering, att teckna bröllopskostnader eller inköp av en ny dator. Du använder alltså pengarna fritt och Danske Bank lägger sig inte i vad syftet till att du lånar är. Däremot erbjuder Danske Bank inte några SMS Lån eller kreditlån.

Du får själv välja hur länge du vill återbetala ditt privatlån hos Danske Bank. Som längst kan du välja en löptid på 10 år. Räntan sätts individuellt och ligger för närvarande runt 6,75% beroende på din ekonomiska situation. Detta är en låg ränta i jämförelse med vad många andra aktörer på marknaden erbjuder. Utöver räntan betalar du även en uppläggningsavgift på 595 kr samt en månatlig aviseringsavgift på 10 kr. Det kostar ingenting extra om du vill göra extra inbetalningar på lånet.

Danske Bank erbjuder också låneskydd för sina privatlån. Det här innebär att du får en sorts skydd ifall något oförutsett händer med din ekonomi. Det kan handla om allt ifrån att du blir arbetslös till att du blir långtidssjukskriven eller avlider. Banken täcker då kostnaden för ditt lån så att du klarar dig rent ekonomiskt även under utsatta perioder. Danske Banks låneskydd kostar extra men det kan det vara värt för den som vill ha lite extra säkerhet. Danske Bank erbjuder extra förmånliga räntor för den som är ansluten till ett fackförbund. Är du medlem i TCO eller Saco så kan du räkna med en lägre ränta om du tecknar ett så kallat medlemslån.

Skicka in din ansökan via nätet

För att du ska kunna ansöka om ett lån hos Danske Bank måste du först uppfylla bankens grundkrav.

  • Vara 18 år gammal.
  • Ha ett svenskt personnummer.
  • Inte ha någon aktiv skuld eller betalningsanmärkning hos Kronofogden.
  • Ha ett bankkonto hos Danske Bank.

Det här är inga krav som utmärker sig och något som de flesta uppfyller idag. Banken har bland annat inga specifika inkomstkrav däremot kan man ana att din inkomst ligger till grund för hur mycket du får låna. Det finns även lån trots betalningsanmärkning och långivare som låter dig låna pengar trots skuld hos Kronofogden om du inte når upp till Danske Banks krav.

Du måste som sagt redan vara kund hos Danske Bank för att få teckna ett privatlån. Det här är väldigt lätt att ordna och du kan i samband med detta ansöka om lånet. När man väl blivit kund hos banken tar det cirka 48 timmar att få besked om sin låneansökan. Att komma igång med själva lånet går snabbt och du får då även tillgång till en mängd andra tjänster som banken erbjuder sina kunder. Det handlar bland annat om försäkringar och aktiesparande för den som är intresserad av det. Notera att Danske Bank i samband med en låneansökan inhämtar en kreditupplysning om dig från UC.