Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Danske Bank

Danske Bank har etablerat sig på den svenska lånemarknaden när de köpte upp Östgöta Enskilda Bank. Danske Banks framgångssaga började redan 1837, när entreprenören Johan Jacob Hedrén i Lidköpings stift grundade Öst-Götha-Bank (senare Östgöta Enskilda Bank), den första i en lång rad provinsbanker. År 1997 slogs Östgöta Enskilda Bank ihop med Danske Bank och blev då den första utländska banken med kontorsnät i Sverige samt med fullt sortiment av banktjänster för såväl privatpersoner som företag och institutioner. Idag är bankkoncernen en av Nordens största med över 3 000 000 bankkunder. Danske Bank är fortfarande uppbyggd med provinsbanker runt om i landet som fungerar som bankens förlängda arm. Danske Bank erbjuder inte bara lån, utan också sparande i såväl bankkonton som i fonder och aktier. Banken och dess sparande täcks av den statliga insättningsgarantin.

Lån hos Danske Bank

Hos Danske Bank finns flera olika låneformer, men det som man ofta förknippar med banken är deras privatlån. Hos Danske Bank kan man låna mellan 10 000 och 300 000 kronor. Lånet kallas för Danske Direktlån och för att få ansöka om lånet krävs det att man är kund i banken. Är du inte redan kund i Danske Bank sedan tidigare måste du alltså bli det i samband med att du tecknar lån hos dem. Privatlån hos Danske Bank sker utan säkerhet och pengarna kommer in på ditt konto inom 24 timmar från att låneansökan har kommit in till banken. Vill du låna pengar för att köpa bil eller båt så finns också förmånlig bilkredit och båtkredit.

Det är smidigt och enkelt att ansöka om lån hos Danske Bank eftersom låneansökan också fungerar som ett skuldebrev. När du har skrivit under och lämnat in låneansökan är alla papper klara för din del och om lånet beviljas har du pengarna på ditt konto inom 24 timmar efter det att låneansökan når banken. Därefter kommer bekräftelse och en kopia på ansökan att skickas hem till dig. Självklart blir du också meddelad ifall inte lånet kommer att beviljas.

Villkor

Du måste vara (eller bli) kund i Danske Bank med ett privatkonto i banken dit du får din lön eller pension. För att få låna pengar måste du också ha fyllt 18 år och ha en anställning eller pension med årsinkomst på minst 200 000 kronor. Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att kunna bli få lånet beviljat. I samband med låneansökan kan man välja att teckna ett låneskydd som ger låntagaren en finansiell trygghet om något oförutsett skulle hända. Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös, helt arbetsoförmögen eller avlider får du eller dina efterlevande ersättning för att kunna betala av ditt lån.

Amortering

Amorteringen beror på önskad lånesumma samt hur lång återbetalningstid man väljer. Återbetalningstiden är mellan 1 och 12 år. Återbetalningen sker med så kallad rak amortering, vilket innebär att du betalar av lika mycket på skulden varje månad. Den totala månadskostnaden minskar på grund av att räntekostnaden minskar ju mer du betalar av på lånet. Lånen kan lösas när som helst och man kan också extraamortera när man har möjlighet. Månadskostnaden dras från ditt konto i Danske Bank den sista vardagen i varje månad.

Avgifter

För lån tillkommer en uppläggningskostnad på 595 kronor och en aviavgift på 10 kronor per månad tillkommer också.

Ränta

Räntan är rörlig och den aktuella räntan hittas enklast på Danske Banks webbplats.