Nordea

Nordea – en nordisk bank med stort förtroende

Nordea

Nordea är en nordisk bank som är verksam i länder så som Sverige, Finland och Norge. Därtill har banken stor synlighet i hela Baltikum. Banken grundades runt 2000 då flera olika banker slogs ihop till en enda stor koncern. Nordea erbjuder idag allt ifrån privata bankkonton till olika finansieringslösningar för företag och privatpersoner. Utöver det så erbjuder man även olika sorters lån och då inte minst privatlån.

Nordea finns idag i 20 olika länder och har över 1400 kontor. Bolagets majoritetsägare är Sampo och har sitt huvudkontor i Finland. Nordea har i skrivande stund över 11 miljoner privatkunder och 700 000 företagskunder av olika slag. Man hanterar över 260 miljoner transaktioner per år och är således en av Sveriges största banker.

Nordea privatlån

Nordeas privatlån riktar sig till den som behöver extra pengar och som inte vill ha ett lån med säkerhet. Hos Nordea har du möjlighet att låna mellan 10 000 och 350 000 kronor och väljer själv återbetalningstid. För närvarande kan du välja en löptid som ligger på mellan 1 till 12 år. Du kan när som helst välja att återbetala lånet snabbare utan att några extra kostnader tas ut. Privatlånet som Nordea erbjuder har ingen säkerhet. Med andra ord är det ett blancolån där pengarna kan användas till precis vad du vill.

Exakt vilken ränta du har att räkna med beror på din ekonomiska situation. Banken erbjuder en rörlig ränta vilket innebär att räntan kan förändras under lånets löptid. Detta i samband med att reporäntan förändras. För premium- och förmånskunder ligger räntan på 5,55%. För plus- och check-in kunder så ligger räntan på 7,55%. Är du däremot inte kund hos Nordea så kommer du att erbjudas den ordinarie räntan på 8,30% (2019-09-18). Det här är som sagt en rörlig ränta som kan förändras. Se därför alltid till att läsa igenom villkoren på bankens hemsida innan du ansöker om ett lån. När det kommer till avgifter så tar Nordea ut en uppläggningsavgift på 525 kronor i samband med att du får lånet utbetalt. Nordea erbjuder även andra lån utan säkerhet. Är du medlem i ett fackförbund kan du till exempel söka ett medlemslån. Detta är ett privatlån som har lägre ränta och saknar uppläggningsavgift. Det finns även en Kontokredit att ansöka om för dig som hellre vill ha en buffert för oförutsedda utgifter. Banken erbjuder även vanliga lån så som bolån och billån. Man erbjuder även företagslån och företagskredit till sina företagskunder.

Ansök på minuter

Att ansöka om ett Nordea privatlån är otroligt enkelt och tar bara några minuter. Direkt på Nordeas hemsida fyller du i det belopp du vill låna samt anger den återbetalningstid som passar dig. Du identifierar dig sedan med mobilt BankID och skickar in din ansökan. När detta är gjort får du besked automatiskt. Detta under förutsättning att banken inte behöver ställa några följdfrågor. Väljer du att acceptera låneerbjudandet får du signera skuldebrevet. Därefter får du pengarna utbetalda vilket inte sällan sker samma dag. Dock handlar det inte om ett lån med direkt utbetalning.

Det finns även möjlighet att ansöka om ett privatlån på ett av Nordeas kontor runtom i landet.  Har du inte möjlighet till detta ska kan du istället ringa in till banken. Då har du även möjlighet att få svar på eventuella frågor du har om lånet.

Nordea ställer precis som alla storbanker en del krav på sina låntagare. Du måste bland annat vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst för att kunna få ett lån. I samband med låneansökan inhämtar man en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning ligger sedan till grund för om du kommer bli beviljad ett privatlån hos Nordea eller inte.