Sambla

Samla är en relativt stor låneförmedlare som finns i Sverige, Norge och Finland. Man har varit aktiv på marknaden sedan 2014 och har vuxit rejält sedan dess, med över hundra anställda i företaget. Företaget har fram tills idag haft över 280 000 kunder som fått hjälp med att hitta det billigaste lånet. Genom ett samarbete med över 35 olika långivare finns det goda möjligheter för dig att hitta det bästa lånet för just dig.

Samblas tjänst är helt kostnadsfri och genom att jämföra lån via sajten får du bara en enda kreditupplysning på dig. Detta är allt som krävs för att du snabbt ska få låneerbjudanden från alla olika långivare.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Effektiv Ränta
3,01-29,27%
i
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Jämför privatlån med Sambla

Genom Sambla kan du ansöka om lån mellan 5000 och 600 000 kronor. Du kan själv välja om du vill ha en lång eller kort lånetid. För närvarande kan du välja på en löptid mellan 1 till 15 år. Sambla erbjuder dock endast en jämförelsetjänst vilket innebär att man inte erbjuder några egna lån. Istället jämför man lån från över 35 olika banker och långivare. På så vis kan du se vilka villkor och räntor som erbjuds från låneföretagens håll.

Du kan visserligen jämföra lån från olika långivare på egen hand. Detta tar dock lång tid och det blir ofta jobbigt att hålla reda på alla räntor och villkor. Med en tjänst så som den Sambla erbjuder kan du istället göra allting på ett par minuter och snabbt få en bra överblick.

Endast en kreditupplysning behöver göras för att du ska få besked från samtliga långivare. Det här är bra för din kreditvärdighet. Detta då ens förutsättningar att få ett lån blir sämre ju fler kreditupplysningar via UC som utförs. Sambla erbjuder dessutom jämförelser av mer än bara vanliga privatlån. Det finns också en mängd andra sorters lån du kan ansöka om så som exempelvis billån.

Att ansöka om ett lån går snabbt och tar inte mer än två minuter. Du börjar med att fylla i hur mycket du vill låna och den löptid du vill ha för lånet. Du fyller sedan i dina personuppgifter, vilken anställningsform du har och det går även bra att ange en medsökande ifall ni är två som ska stå för lånet. När det är färdigt och man har verifierat sig får man omedelbart ett besked om huruvida man blivit beviljad ett lån eller inte. Gör du din ansökan under en helgfri vardag så tar det cirka 24 h innan du får besked från alla långivare som Sambla kontaktar åt dig.

Krav för att få ett lån

För att kunna få ett lån, oavsett långivare, måste du först uppfylla låneförmedlarens grundkrav. Hur strikta kraven faktiskt är för respektive långivare skiljer sig åt. Därför har Sambla själva rätt låga krav och det är sedan upp till varje bank och låneinstitut att avgöra om du ska få ett låneerbjudande eller inte. Man bör dock vara medveten om att ens ekonomiska situation kommer att påverka den ränta man får. Nedan ser du de krav som måste uppfyllas för att överhuvudtaget få ett lån genom Sambla.

·       Du måste vara 18 år eller äldre.

·       En månadsinkomst på 12 500 kronor eller mer.

·       Du måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.

·       Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Som du ser är kraven inte jättehöga. Det är till exempel fullt möjligt att ansöka om ett lån om du har betalningsanmärkningar. Tack vare den mängd långivare som sajten jämför mellan finns det en hel del alternativ och många utav dessa ser inte anmärkningar som ett problem.

Ränta och andra lånekostnader

När du ansöker om ett lån via Sambla slipper du onödiga avgifter. Jämförelsesajten lägger inte till någon uppläggningsavgift eller tar ut någon avgift för att förmedla lånet till dig. Så tjänsten är helt kostnadsfri att använda sig av då företaget får in sina pengar genom provision från långivaren du tar ditt lån hos. Låneföretaget du väljer står alltså för alla avgifterna åt dig.

Exakt vilken ränta du får på ditt lån är däremot svårt att säga. Företaget har en effektiv ränta som varierar mellan 2,95 och 29,90% (2020-06-09). Den sätts dock individuellt och baseras på dina ekonomiska förutsättningar. De olika bankerna som Sambla arbetar med gör sina egna bedömningar och därför kan du få olika räntor hos olika företag. Det här är också en av anledningarna till att man gärna vill använda jämförelsetjänster som dessa.

Räkneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr över 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 7,18%. Totalkostnad: 134 794 kr eller 1 248 kr/månad fördelat på 108 månader.

Det finns en del saker som du kan göra för att påverka den ränta du får på ditt lån. Om du har många betalningsanmärkningar kan det här komma att påverka din ränta, så undvik att ansöka om lån så länge du har anmärkningarna. Något som också påverkar möjligheterna att få en bra ränta är din månadsinkomst. Ju högre inkomst du har, desto bättre är din återbetalningsförmåga. En högre inkomst kan alltså sänka räntan du får på ditt lån.

Något du också bör överväga är att ta med en medsökande. Att ansöka om ett lån tillsammans med någon innebär bättre låneerbjudanden och en lägre ränta. Detta då ni är två personer som har det ekonomiska ansvaret över lånet.

Andra lån du kan söka genom Sambla

Hos Sambla kan du söka en mängd olika lån utöver de vanliga privatlånen utan säkerhet. Det finns bland annat möjlighet att ansöka om ett billån eller ett båtlån. Du kan även ansöka om ett så kallat renoveringslån. Vill du endast låna en mindre summa pengar kan du också ansöka om ett smslån genom företaget. Oavsett vad du tänkt använda pengarna till finns det alltid goda möjligheter att hitta ett lämpligt erbjudande genom den här jämförelsetjänsten.

Sambla kundtjänst

Sambla erbjuder en samlingssida med alla de vanligaste frågorna som kunder har. Där hittar du svar på det mesta som du kan föreställa dig, allt från lånevillkoren till räntan och hur den fungerar. Om du har några funderingar innan du ansöker om ett lån så kan du troligtvis hitta svaret på den här sidan.

Skulle du behöva kontakta företaget så går det att göra på flera olika sätt. Att mejla dem via kundtjanst@sambla.se är det smidigaste sättet för den som vill skriva mer utförligt och utan stress. Du kan också mejla direkt på sidan där ett webbformulär erbjuds. Det går också bra att ringa låneförmedlaren via 0770-22 01 80.

Du kan förvänta dig svar under Samblas öppettider som är:

Måndag: 09:00 – 20:30
Tisdag: 09:00 – 20:30
Onsdag: 13:00 – 20:30
Torsdag: 09:00 – 20:30
Fredag: 09:00 – 17:00
Helger: Stängt

SAMBLA

  • SAMLINGSLÅN
  • BARA EN UC
  • ANMÄRKNINGAR OK
  • ÖVER 30 LÅNGIVARE