Monetti

Monetti, tidigare Folkia, grundades 2006 med målet att ge privatpersoner möjligheten att låna pengar snabbt vid behov. Många ser Monetti som en flexibel och smidig lösning när ekonomin inte går ihop. För både sin egen och sina kunders skull gör långivaren en kreditprövning för att ett eventuellt lån ska beviljas. Kreditprövningen görs inte via UC utan genom ett företag som heter Bisnode. Således får du inga förfrågningar i din UC när du ansöker om lån hos denna långivare. Monetti är idag en del av Folkefinansgruppen som står under tillsyn av såväl Finansinspektionen i Sverige som Finanstilsynet i Norge.

Lånebelopp
2000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
350 kr
Effektiv Ränta
53,2-70,0%
i
Kontokredit med nominell bunden ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr och administrationsavgift 15 kr. Lägsta månadsbelopp 250 kr. Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 032 kr (1 752 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,2%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 20 000 kronor

När du använder Axo Finans kan du ansöka om ett privatlån från 5000 kronor upp till maximalt 600 000 kronor. Eftersom den här tjänsten innebär att din ansökan skickas till mer än en långivare samtidigt är chansen större att du får möjlighet att ta del av ett erbjudande om ett privatlån som passar just dig. Du får besked samma dag som du skickar din ansökan och därefter kan du jämföra olika privatlån i lugn och ro. Väljer du att acceptera ett erbjudande skickas pengarna till ditt konto efter det att du signerat skuldebrevet. Hos Axo Finans kan du låna utan säkerhet. Det vill säga att det inte krävs någon form av pant för att du ska bli beviljad ett privatlån. Däremot behöver du vara 20 år gammal och du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Det krävs också att du är fast anställd, har ett eget företag, har ett vikariat eller är pensionär.

Låna utan säkerhet

Oavsett om du väljer Flexilånet eller Monettilånet görs det utan säkerhet. Det betyder att du kan låna upp till 20 000 kronor och använda pengarna precis som du vill och behöver utan att långivaren har med saken att göra. Som minst kan du ansöka om ett lån på 2000 kronor. Du gör en ansökan enkelt via nätet eller telefon. För att identifiera dig använder du ditt personliga BankID. Som befintlig kund hos Monetti kan du också skicka din ansökan snabbt och lätt med sms.

Monetti betalar ut dina pengar samma dag om det är en helgfri vardag innan klockan 13.00. Efter klockan 13.00 betalas pengarna ut dagen därpå, förutsatt att det är en helgfri vardag. På fredagar efter klockan 13.00, alternativt under helgen, förs pengarna över till ditt konto först på måndagen.

Krav på beviljat lån

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha en taxerad inkomst.
 • Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Ränta på smslån hos Monetti

Väljer du Monetti Flexilån ligger den nominella räntan på din utnyttjade kredit på 39%. Den effektiva årsräntan är 53,20%. Var observant på att det är en högkostnadskredit. För Monettilånet är den nominella räntan också 39%. Via långivarens hemsida ser du en klar och tydlig tabell över hur den effektiva räntan påverkas av ditt lånade belopp och hur lång återbetalningstid du har - från en månad till ett halvår eller ett helt år.

Räkneexempel:

Kontokredit med nominell bunden ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr och administrationsavgift 15 kr. Lägsta månadsbelopp 250 kr. Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 032 kr (1 752 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,2%.

Amortering och avgifter

När du lånar via Monetti ingår såväl ränta som uppläggningsavgift och administrationsavgift. Det tillkommer alltså ingen ansökningsavgift eller några andra dolda kostnader utöver detta. Du har upp till 12 månader på dig att betala tillbaka ditt lån. Om du inte betalar din faktura i tid tillkommer en förseningsavgift på 60 kronor. För enkelhetens skull delar vi upp övriga kostnader för respektive snabblån nedan.

Flexilån

 • Uppläggningsavgift: 350 kronor (vid första uttaget).
 • Administrationsavgift: 15-45 kronor. 
 • Uttagsavgift: 50 kronor.

Monettilån

 • Uppläggningsavgift: 350 kronor.
 • Administrationsavgift: 15-45 kronor.

Vi rekommenderar att du läser igenom all tillgänglig information som finns på Monettis hemsida innan du ansöker om ett lån. Ta gärna kontakt med kundtjänsten för att få ditt eventuella låns villkor förtydligat. Du kan ringa in eller skicka ett mejl med dina funderingar. Tänk noga igenom om Flexilånet passar dig bättre än Monettilånet - eller tvärtom - innan du skickar in din ansökan.

MONETTI

 • TVÅ OLIKA LÅN
 • INGEN UC
 • SAMMA RÄNTA FÖR ALLA
 • LÅNA UTAN SÄKERHET