ICA Banken

ICA Banken har som vision att ”göra varje dag lite enklare” för sina kunder. Bland annat genom att du kan använda ICA Banken för dina vanliga bankärenden men också för att ansöka om privatlån, billån och båtlån. Dessutom kan du samla dina lån för att minska din månadskostnad om du har dyra smålån och snabblån sedan tidigare. ICA Bankens affärsidé bygger inte bara på en smidigare och lättare vardag för sina kunder utan målet är också att utöka befintliga kunders lojalitet.

Som privatperson kan du ta del av ett fullständigt utbud med banktjänster oavsett om det handlar om att låna pengar eller spara pengar. ICA Banken startades 2001 och har mer än 800 000 kunder i dag. Verksamheten styrs främst från Borås men också via Solna i Stockholm och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Lånebelopp
20000 - 500000 kr
Återbetalningstid
3 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
3,84-11,95%
i
Räntan för ett privatlån hos ICA Banken sätts individuellt. Ett exempel är ett lån på 100 000 kronor som ska betalas tillbaka under fem år med en ränta på 5,55% (effektiv ränta 5,69%).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Privatlån upp till 500 000 kronor

Hos ICA Banken kan du ansöka om ett privatlån från 20 000 kronor upp till 500 000 kronor. Det hela är en snabb och enkel process som du sköter med hjälp av ditt BankID via deras hemsida. Deras blancolån är ett lån utan säkerhet och det betyder att du kan använda pengarna du lånar precis som du vill och behöver. Det kan vara till en renovering, en resa eller vad du än behöver dryga ut kassan inför. Via ICA Bankens hemsida kan du justera hur mycket du vill låna samt hur många år du vill ha på dig att betala tillbaka. Du ser direkt vilken den ungefärliga månadskostnaden blir och du kan välja om du vill söka lånet på egen hand eller med en medsökande.

Så här ansöker du

Via sidan för blancolån skickar du in din ansökan till ICA Banken. Ange det belopp du önska låna - exempelvis 20 000 kr, 200 000 kr eller 500 000 kr. Bestäm även hur många år du vill ha på dig att amortera. Ett mindre lån lönar sig att betala tillbaka snabbare. Ange också om du vill söka ett privatlån själv eller tillsammans med en medsökande. Det kan vara din sambo, make/maka, en familjemedlem eller en vän. När du har fyllt i uppgifterna anger du ditt personnummer och skickar in din ansökan med hjälp av BankID varpå ICA Banken bestämmer huruvida lånet beviljas eller inte.

Samla lånen via ICA Banken

Om du har dragit på dig ett antal dyra smålån och snabblån tidigare som kostar onödigt mycket pengar varje månad kan du samla lånen via ICA Banken. Detta gör du bland annat med en lägre ränta och bättre villkor med ett privatlån. Därmed minskar din månadskostnad och det blir lättare att hålla koll på din ekonomi med ett större lån än flera små. Förhoppningsvis gör detta att du blir skuldfri snabbare.

Räkna på dina räntor och se över villkoren för dina smålån och krediter. Ta med eventuella köp på kredit och delbetalning också som du kan betala av samtidigt med ett lån hos ICA Banken. Med en medsökande kan du förbättra räntan och villkoren för ditt blancolån. För att samla tidigare högkostnadslån behöver du fylla i en låneansökan hos ICA Banken. Du anger bland annat det totala beloppet som motsvarar samtliga lån och krediter som du vill flytta över. I samband med att du skickar in din ansökan tar ICA Banken en kreditupplysning via UC. Tänk också på att det krävs att du har en tillsvidareanställning för att du ska kunna bli kund.

Ansök om billån och båtlån

Genom ICA Banken kan du ansöka om ett blancolån som billån och/eller ett båtlån. Även här kan du låna mellan 20 000 och 500 000 kronor för att köpa en ny eller begagnad bil eller båt. Det är också möjligt att använda den här sortens lån för att lösa tidigare billån. Räntan sätts individuellt. Samma sak gäller när du vill låna pengar för att köpa en båt.

Krav för lån hos ICA Banken

Oavsett om du vill ansöka om ett blancolån, billån eller båtlån finns det vissa grundkrav för att du ska bli beviljad ett lån hos ICA Banken. Om du uppfyller grundkraven ska det inte vara några problem för dig att bli beviljad ett privatlån. I dagsläget finns det tre krav som du måste uppfylla för att kunna ansöka och bli godkänd som kund hos ICA Banken:

    Du måste vara minst 18 år gammal.

    Det krävs att du har en regelbunden inkomst - från antingen arbete eller pension.

    Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Individuell ränta på lånet

När du skickar en låneansökan till ICA Banken görs en kreditupplysning och därefter gör banken själv en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet. Beroende på resultatet sätts räntan individuellt efter din ekonomiska situation. Räntan sträcker sig från 3,84% som lägst upp till 11,95% som högst.

Amortering och avgifter

Beroende på hur mycket pengar du väljer att låna hos ICA Banken kan du anpassa löptiden för lånet. Det vill säga under hur lång tid du vill amortera lånet. Om du till exempel lånar 20 000 kronor kan du betala av summan i upp till åtta år. Lånar du över 40 000 kronor kan du amortera i 15 år i stället. Tänk på att du undviker en aviavgift på 25 kronor för varje pappersfaktura om du väljer att betala via autogiro eller om du får din faktura via Kivra. I övrigt ska inga andra avgifter tillkomma.

Kundservice på ICA Banken

Om du behöver hjälp med ett blancolån hos ICA Banken eller om du har andra bankärenden som du behöver assistans med kan du vända dig till kundtjänsten. Det finns en sida dedikerad till vanliga frågor och svar som du kan gå igenom på egen hand eller också kan du mejla in till icabanken@ica.se. Notera dock att ICA Banken inte hanterar några kundärenden via e-post. Support via telefon ges från måndag till fredag mellan klockan 08.00 och 18.00. Då ringer du in på telefonnummer 033-474790. Självbetjäningen är dock öppen dygnet runt.

ICA BANKEN

  • KÖPA BIL OCH BÅT
  • SAMLA GAMLA LÅN
  • UTAN SÄKERHET
  • STÖRRE PRIVATLÅN