Brocc

Brocc är en av få aktörer på den svenska marknaden som erbjuder P2P-lån. Ett P2P-lån innebär att du lånar av andra privatpersoner som investerar i dina lån. Genom att göra detta slipper du att betala dyra avgifter till mellanhänder och banker. Istället lånar du direkt av en investerare på den marknadsplats för lån som Brocc erbjuder. Marknadsplatsen är givetvis digital och ansökningsprocessen är otroligt enkel och smidig. Här slipper du bankernas sega handläggningstider och byråkratiska processer. Istället kan du göra en låneansökan på bara några minuter och därefter direkt få svar på om du blivit beviljad lån eller inte. Hos Brocc har du även möjlighet att investera i lån och på så sätt tjäna en attraktiv sparränta. Med hjälp av digitala marknadsplatser så som den Brocc erbjuder förflyttas makten från bankerna till oss privatpersoner. Lånen som förmedlas hos Brocc är sedvanliga blancolån. Således behöver du vare sig egen insats eller en bostad eller bil att sätta i pant för att få låna. Du lånar pengar utan säkerhet och kan således använda lånet till precis vad du till. Därtill väljer du själv den återbetalningstakt som passar just din ekonomiska situation.

Lånebelopp
10000 - 350000 kr
Återbetalningstid
1 - 10 år
Utan UC
Nej
Startavgift
83 kr
Effektiv Ränta
3,25-24,99%
i
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 4,45 % nominell ränta (räntan är rörlig och sätts individuellt baserat på dina förutsättningar, f.n. 3,25 % –24,99 %) kostar 1 417 kr/månad (Effektiv ränta 5,35 %), dvs totalt 119 002 kr. Totalkostnaden och den effektiva räntan inkluderar 500 kr uppläggningsavgift samt 29 kr i administrationskostnad.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna upp till 350 000 kr utan säkerhet

Är du intresserad av att ta ett P2P-lån via Brocc så kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 350 000 kr. Du behöver ingen säkerhet för lånet och har alltid möjlighet att välja till ett låneskydd. Genom att göra detta försäkrar du dig om att månadskostnaden blir betald även om du skulle förlora ditt jobb eller drabbas av en långtidssjukskrivning. När du lånar av privatpersoner via Broccs plattform så kan du välja en återbetalningstid mellan 1-10 år. Således har du till viss del själv möjlighet att påverka hur hög kostnaden blir varje månad. En lång återbetalningstid innebär en lägre månadskostnad men en större totalkostnad. En kort löptid innebär istället en något högre månadskostnad men en mindre totalkostnad. Oavsett vilken löptid du väljer så har du alltid möjlighet att lösa ditt lån hos Brocc i förtid utan några extra kostnader. Vidare är det via Brocc även möjligt att utnyttja så kallade betalfria månader. Varje år kan du använda dig av fyra betalfria månader under förutsättning att du skött återbetalningen av lånet de senaste 6 månaderna.

När du lånar pengar via Brocc så sätts räntan individuellt. I skrivande stund erbjuder man en ränta på mellan 3,25-24,99% (2020-06-10). Har du en god återbetalningsförmåga med hög inkomst och få skulder i relation till din inkomst så är dina möjligheter goda att få en låg ränta. Har du istället lite sämre ekonomiska förutsättningar så kan du förvänta dig en högre ränta från Brocc. Innan du får veta vilken ränta du får måste du genomföra en låneansökan vilket även innebär att Brocc tar en kreditupplysning i UC på dig. Utöver räntan som du får betala när du lånar via Brocc så tar man även ut en uppstartsavgift. Avgiften kommer läggas till själva lånesumman och återfinns i den effektiva räntan.

Räkneexempel:

Ett lån på 100 000 kr med 4,45 % nominell ränta (räntan är rörlig och sätts individuellt baserat på dina förutsättningar, f.n. 3,25 % –24,99 %) kostar 1 417 kr/månad (Effektiv ränta 5,35 %), dvs totalt 119 002 kr. Totalkostnaden och den effektiva räntan inkluderar 500 kr uppläggningsavgift samt 29 kr i administrationskostnad.

Vem får låna hos Brocc?

När det gäller de grundkrav som Brocc ställer på låntagare så skiljer sig dessa inte nämnvärt mot hur det ser ut om du vänder dig till ett vanligt låneinstitut. Om något så är kraven lite högre vilket man får anta beror på att man vill skydda sina investerare. Har du sämre ekonomiska förutsättningar och inte når upp till grundkraven så kan det vara värt att vända sig till en låneförmedlare och ansöka om lån istället. Nedan kan du se vilka krav som Brocc i nuläget ställer på nya låntagare.

  • Folkbokförd i Sverige sedan 3 år
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst
  • 20 år gammal

Som synes accepterar man vare sig betalningsanmärkningar eller ung ålder. I övrigt är det inga grundkrav som märker ut sig. Har du ingen fast inkomst så kan du istället se vår lista över lån utan fast jobb där vi samlat de låneinstiut som accepterar låntagare med mer flexibla anställningsformer.

Ansök med BankID och få besked direkt

Hos Brocc kan du både enkelt och smidigt ansöka om ett annuitetslån på 2 minuter. Låneformuläret återfinns på Broccs hemsida där du även kan läsa mer om hur det fungerar att ta ett P2P-lån. Via formuläret får du direkt uppge hur stort belopp du är intresserad av att låna samt under hur många månader du vill återbetala lånet. Du kommer då även få se en månadskostnad som beräknas utifrån en exempelränta på 4,45%. Det är dock långt ifrån alla låntagare som har chans att få en så låg ränta. Med andra ord bör du ta den redovisade månadskostnaden med en nypa salt då den inte återspeglar hela sanningen. Innan du kan få svar på om du blir beviljad ett lån eller inte måste du även ange din boendeform, din sysselsättning samt ditt civilstånd. Enligt lag måste du också uppge vad syftet till att du lånar är. Detta syfte är dock ingenting som Brocc kommer att ha några synpunkter på. Slutligen får du i låneansökan även fylla i dina kontaktuppgifter och kryssa i om du vill ha någon medsökande på lånet eller inte. Sedan får du identifiera dig med BankID innan din låneansökan skickas in till Brocc.

När Brocc mottar din låneansökan kommer man att göra en kreditupplysning innan man ger dig besked direkt på skärmen. Din ansökan är inte bindande och det kostar inget att göra den. Visar det sig att du blir beviljad det lån du ansökt om så får du även reda på vilken ränta du erbjuds. Känner du dig okej med denna så kan du signera lånehandlingar. Om din låneansökan inkommit under Broccs öppettider så får du pengarna utbetalt inom ett dygn. Som ny låntagare kan du glädja dig åt att få 3 månaders gratis låneskydd. Detta är en tjänst som du sedan kan välja att fortsätta med mot en mindre månadsavgift.

Kontakta Brocc

Behöver du komma i kontakt med Brocc så kan du göra detta under bolagets öppettider. Dessa återfinner du längre ner. Enklaste sättet att nå Broccs kundtjänst är att lämna ett meddelande via hjälp-funktionen som finns på hemsidan. Men du kan även maila in till Brocc på help@brocc.se. Vill du hellre ringa in till bolaget så är detta möjligt på nummer 08-50 12 15 80.

Måndag - Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Har du frågor utanför ordinarie öppettider så kan du själv söka svar på dina frågor på Broccs hemsida. Där finns en stor avdelning för FAQ där Brocc svarar på de vanligaste frågorna som kunder brukar ha.

BROCC

  • LÅN UTAN MELLANHÄNDER
  • SVAR DIREKT
  • INVESTERA I LÅN
  • UTAN SÄKERHET