Resurs Bank

Resurs Bank – den ledande nischbanken

resurs bank

Resurs Bank är en mycket populär nischbank som även finns representerad på börsen. Banken drivs från Helsingborg men man har över 700 anställda som arbetar i flertalet olika städer runtom i Norden. Banken grundades 1977 men var då främst en aktör som erbjöd diverse finansieringslösningar för detaljhandeln. Resurs Banks banktillstånd kom först 2001 och det var även då man började erbjuda privatpersoner olika banktjänster. Detta har man gjort med bravur vilket märks i de ökade antal kunder banken har. I skrivande stund kan Resurs Bank stoltsera med att ha över 5,7 miljoner kunder i Norden. Dessa kunder kan ta del av banktjänster så som sparkonto, privatlån, kreditkort och försäkringar. Något som utmärker just denna bank är att man var en av de första i Sverige att erbjuda räntefri kredit på exempelvis sina kreditkort.

Privatlån från Resurs Bank

Resurs Bank erbjuder förmånliga privatlån till både nya och befintliga kunder. Du har även möjlighet att samla dina befintliga lån och krediter hos banken för att komma ned i månadskostnad. Låneansökan sker direkt på Resurs Banks hemsida och du slipper således allt administrativt arbete. Istället räcker det med att fylla i låneansökan i datorn eller mobilen och därefter signera med mobilt BankID. Blir du beviljad ett privatlån från Resurs Bank så signerar du även skuldebrevet digitalt.

Resurs Bank erbjuder dig att låna alltifrån 10 000 kr upp till 400 000 kr helt utan säkerhet. Du behöver således inte ha en bostad eller en bil för att få låna. Räntan på lånet sätts individuellt och denna får du först reda på efter du skickat in en komplett låneansökan. För närvarande erbjuder Resurs Bank en ränta på mellan 4,21-19,14% (2019-10-11). Återbetalningstiden ligger på mellan 1-15 år där du själv väljer en lämplig löptid. Väljer du en kort löptid så blir den totala kostnaden för lånet lägre. Dock så kommer månadskostnaden bli högre än om du väljer en längre löptid.

Grundkrav för att få låna hos Resurs Bank

Är du intresserad av att ta ett privatlån hos Resurs Bank så bör du först se till så att du uppfyller bankens grundkrav. Dessa kan du se här nedan:

  • Du måste fyllt 20 år
  • Fast inkomst på minst 100 000 kr om året
  • Inga betalningsnamärkningar

För att kunna bli beviljad ett privatlån från Resurs Bank får du inte heller vara långtidssjukskriven. I samband med att du gör en låneansökan kommer Resurs Bank att genomföra en kreditprövning. Detta innebär bland annat att man inhämtar en kreditupplysning från UC om dig. Du bör således vara medveten om att du kommer att få en förfrågan i din UC i samband med låneansökan.

Avgifter och ränta

Som vi nämnde ligger räntan på lånet på mellan 4,21-19,14%. Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och din återbetalningsförmåga. Har du en bra ekonomi kan du förvänta dig en låg ränta medan du med låg inkomst och många lån kan förvänta dig en högre ränta. Utöver den nominella räntan betalar du även en administrationsavgift på 19 kr i månaden. Därtill tillkommer det en uppläggningsavgift om 399 kr. Således är den effektiva räntan högre än den nominella räntan som du erbjuds. Om du vill se hur Resurs Banks ränta och avgifter står sig mot andra långivare så kan du jämföra lån här först.