Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Wasa Kredit

Wasa Kredit är bland lånegivarna på den svenska marknaden som erbjuder lån och krediter till både privatpersoner och småföretagare. I samband med olika samarbetspartners erbjuder de också leasing och avbetalningsfinansiering. Det innebär att om du till exempel köper en bil eller en dator så kan du finansiera den genom att a ett lån hos Wasa Kredit. Ofta får man extra förmånliga villkor om man tecknar lån via någon av Wasa Kredits samarbetspartners. Wasa Kredit startades 1988 och idag har de 230 anställda och sex kontor runt om i Sverige. De ägs av Länsförsäkringar Bank.

Jämför privatlån hos Lendo

Olika typer av privatlån

Wasa Kredit erbjuder olika former av privatlån. Som privatperson eller småföretagare kan du låna mellan 10 000 och 250 000 kronor utan säkerhet. För studenter finns studentlån där man kan låna upp till 30 000 kronor utan säkerhet eller borgen. Utöver privatlån erbjuder Wasa Kredit också krediter och kontokort för privatpersoner. Man kan ansöka om kredit via samarbetsföretag för att exempelvis bygga om hemma eller finansiera köp av bil. Men man kan också ansöka om kredit eller kontokort direkt hos Wasa Kredit för att till exempel lösa gamla skulder eller samla sina lån på ett och samma ställe. När det gäller denna typ av privatlån så erbjuder Wasa Kredit lån upp till 150 000 kronor utan säkerhet. Wasa Kredit samarbetar med många bilhandlare. De erbjuder leasingavtal för personbilar och lätta lastbilar. Det finns också finansieringslösningar för husvagnar, husbilar, mc, snöskotrar, trailers och liknande fordon. Wasa Kredit samarbetar också med många leverantörer och återförsäljare inom dator, kontor, maskiner och liknande som vill kunna erbjuda sina kunder leasing, hyra och hem-pc-finansiering.

Ansökan hos WASA Kredit

När man ansöker om lån går det snabbt att få veta ifall lånet har beviljats eller inte, man kan räkna med att få besked inom 48 timmar och om man ansöker via internet så får man besked i stort sett direkt. På hemsidan kan man prova sig fram bland olika alternativ när det gäller amortering och avbetalning för att på så sätt se hur stor månadskostnaden skulle bli. Man kan också ansöka om lån via telefon genom att ringa till Wasa Kredits kundtjänst. Är man intresserad av ett finansieringsalternativ vid köp av exempelvis en bil eller dator så vänder man sig direkt till affären eller återförsäljaren där man tänkt köpa sin produkt istället. Då får man hjälp med att fylla i ansökan och beskedet kommer direkt.

Villkor

För att få låna pengar måste du vara minst 20 år gammal och du måste ha en fast inkomst och fast jobb sedan minst sex månader tillbaka. Du måste också ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste tre åren och du får inte ha några betalningsanmärkningar. För att få teckna ett studentlån krävs det att du är över 20 år, har studentleg och saknar betalningsanmärkningar.

Amortering

Amorteringen är individuell och sätts för varje person. Lånen kan lösas när som helst och man kan också extraamortera när man har möjlighet.

Ränta

Även räntan är individuell och sätts efter kreditupplysning och här hänvisar vi till WASA Kredits webbplats.

Avgifter

För lån tillkommer en uppläggningskostnad på 395 kronor och en aviavgift på 40 kronor om man inte väljer autogiro.