Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.
Vad är ett privatlån?

Vad är ett privatlånEtt privatlån skiljer egentligen inte speciellt mycket från något annat lån. Du får låna en summa pengar och förväntas betala tillbaka det inom en avtalad tid. Du skall också allt som ofta betala en avgift för att du får möjlighet att låna pengarna. Till synes ganska likt vilket lån som du än tar.

Ett annat ord för privatlån är blancolån. Det var vanligare förr att man använde termen blancolån, men numera kallas det för privatlån för tydlighetens skull. 

Inget intresse om vart pengarna går till

Meningen med att just föra samman ordet privat tillsammans med lån syftar egentligen till att långivaren inte har så stort intresse till vad du använder dina pengar till. Givetvis kommer det diskuteras då det finns restriktioner. Du kan exempelvis inte låna 300 000 kronor för att spela bort på triss. Meningen är dock att du skall få möjlighet att förverkliga drömmar som du haft en längre tid. Använd pengarna till det du önskar, men skuldsätt dig inte i onödan! Exempel på användningsoråden för ett privatlån är renovering, åka på drömresan eller att man vill samla flera små lån under ett och samma lån.

Privatlånets ränta och amortering

Räntorna och amorteringarna är ganska tacksamma, givetvis lite beroende på vilken kreditinstitut som du väljer, men överlag ett bra lån att ta till skillnad från små smslån eller mikrolån. Ett lån är alltid ett lån så tänk efter både en och två gånger innan du bestämmer dig för att gå hela vägen. Det ska ju amorteras, det vill säga betalas tillbaka, också. Vi råder dig också till att jämföra olika bankers räntor och villkor för lån. Ibland kan du även pruta på räntan, beroende på hur din ekonomiska situation ser ut.

Fördjupa dig i ämnet

I den här delen av sidan har vi samlat information kring vanliga begrepp och ord som förekommer vid privatlån. Här lär du dig vad exempelvis ränta, amortering och säkerhet innebär. Använd dig av navigeringsmenyn ute till höger för att läsa mer om vad ett privatlån faktiskt innebär.